מסיכה של קוף

giladznaor

New member
מסיכה של קוף

מצורפת תמונה של מסיכה של קוף מאת קאסומי סיישי, ע"פ ההוראות מספר הכנס היפני האחרון (תרשים הקפלים הופיע במגזין מספר 84 לפני מספר חודשים, אבל לא ניסיתי אותו). הרבה עבודה, אבל מאוד מאוד מעניינת. בנוסף, ניתן כעת לראות באתר תמונות של כמה מהדגמים שלמדתי בכנס - צפרדע מדהימה מאת ג'וזף וו, פרפר מאת סטושי ופרצוף מאת אריק ג'וזל. לגבי עבודותיו של אריק ג'וזל, למי שחושב שהם יותר פיסול מאוריגמי (כן כן, זה אתה!), אז מאוד התפלאתי שהקיפולים מאוד מתודולוגים, רובם עם נקודות ייחוס ברורות, וללא כל צורך בקיפול לח או ברדיד - השתמשנו בדף מדפסת רגיל, וכל התלת מימד הושג בשיטת הTension Folding. לראייה, אפילו אני, שבד"כ כושל לחלוטין בקיפולים כאלה, הצליח להשיג משהו פחות או יותר סביר.

bshuval

New member
Yes, Yes, Me

Now you have gotten me intrigued. I might have to change my opinion of these masks!!! I rather love Tension Folding!​

גילה או

New member
הקיפולים שלמדת בכנס מאוד יפים.

האם הדגמים שצילמת קופלו ממש בכנס או פה בבית?שמתי לב שבפגישות הקיפולים שלי פחות מדויקים מאשר כשאני מקפלת בבית ,בקצב שלי מול הוראות כתובות.

giladznaor

New member
תודה

היה קיפול אחד שלא ממש אהבתי של תרנגול ואפרוח שנראו כמו תמניון עם רגליים וראש. את כולם קיפולתי כאן בבית. גם אני בד"כ מקפל פחות טוב בשיעורים. אני בד"כ אוהב לקפל הרבה יותר לאט מרוב האנשים. מעבר לדיוק, יש הרבה מאוד דברים מהנים שכשמקפלים מהר לא שמים לב אליהם, כל מיני רגעי השראה כשמבינים דברים חדשים, או היופי של קיפול שמתבצע בדיוק ככה...

giladznaor

New member
Tension Folding

Tension Folding היא שיטה לקיפול אוריגמי תלת מימדי. ישנן מספר שיטות לתכנון דגמים תלת מימדיים. לדוגמא, ניתן ליצור Polyhedra תלת מימדיים מדף אחד, כשהדוגמא הפשוטה ביותר היא קופסה (שהיא, כאמור, תלת מימדית). שיטוחת אלא נחמדות מאוד בדגמים עם תורוץ גיאומטריות, אבל הבעיה מתחילה כשרוצים צורות מעוגלות, שנפוצות בעולם הטבע. שתי השיטות הנפוצות ביותר לקיפול תלת מימדי מעוגל הן שיטת הקיפול הלח וקיפול בעזרת רדיד-משי ודומיו. אבל, שים לב ששתי שיטות אלה הן שיטות לקיפול ולא שיטות בתכנות הדגם. שיטה מאוד מעניינן להשגת צורות מעוגלות תלת מימדיות היא שיטת הTension Folding, שהיא שיטה ברמת התכנון של הדגם. אני אתן דוגמא פשוטה: קח ריבוע, וקפל לחצי - קצה אל קצה, קיפול עמק, אבל אל תקפל לכל האורך, תפסיק את הקיפול איפשהו באמצע הדגם. כעת, מאיפה שהפסקת את הקיפול תתחיל קיפול הר שחוזר לצלע שממנה התחיל הקיפול הראשון, אבל קצת הצידה (כך שייוצר משולש ישר זוית). כעת, קפל את שני הקיפולים בו-זמנית ותיווצר צורה תלת מימדית. ניתן כעת לנעול את הדגם ע"י קיפול הר מאחורנית. שימו לב שקיבלנו צורה תלת מימדית ומעוגלת ע"י קיפול בקווים ישרים בלבד. כמו כן, הדגם לעיל אינו מבוסס על נקודות ייחוס מדוייקות. הדגם שציינתי של אריק ג'וייזל הפתיע אותי בשני מובנים - הראשון שהוא בכלל משתמש בשיטה מאוד מתודולוגית להשגת התחת מימד ולא רק קיפול לח, והשנייה שלרוב הקיפולים יש נקודות ייחוס ייחסית מדוייקות. הדגם שתיארתי לעיל הוא דגם אבסטרקטי, אבל ניתן להשתמש בעקרונות האלה גם לקיפול דגמים מציאותיים, אם כי זה פחות נפוץ. אני מצרף תמונה של האטורי קושירו שהראה לי דגם אבסטרקטי שהוא אוהב לקפל (הקיפולים בדגם הם רק קווים ישרים!). ההשראה לקיפולים שלו באה מלא אחר מאשר פול ג'קסון, שהעלה פעם את האתגר של קיפולים עם קפל אחד. ניתן לראות דוגמאות באתר שלו.

גילה או

New member
במפגש חובבים של הילדים שבו ליוויתי

את הבן שלי פול ג'קסון לימד את הילדים דגם של ציפור .ניראה לי שעל זה אתה מדבר.הדגם מתחיל מבסיס פצצת מים אך בתהליך הקיפול של הבסיס מוותרים על קווים מסוימים ואז מקבלים דגם מעוגל. זה מה שמראה שיש מה ללמוד גם במפגש של הילדים! הציפור עומדת על קיפול של גדר משולש שהלך לנו לאיבוד אז אילתרתי גדר .

bshuval

New member
No.

These one-crease abstracts were published in an article by Paul Jackson in the proceedings of the second origami science and math conference. However, tension folding is much broader than that. See the work of Philip Shen, whose models held their 3D shapes because of the special properties of paper. Compare that to the work of Leong Cheng Chit, who explores tension folding a lot. There are many tension folded models that are quite difficult to perform because they have many round folds to perform. For a recent example of some tension folding, look at Lang's songbird in ODS (the one in the chapter on grafting). There is a good tension fold to create the shape of the bird.​

למעלה