מסיכות לפנים\שיער ביתי - שאלות

מסיכות לפנים\שיער ביתי - שאלות

לא זרקתי את הרימונים בבית מאז החג - אפשר להכין מסיכה כל שהיא? השיער שלי צבוע..תתחשבו .

smady a

New member
מסיכה לא חושבת. אבל מיץ או יין כן.

וזה משקה טוב לשלשולים.

ה מוזה

New member
הנה משהו מעניין

למי שלא ידע { כמוני )
על צביעת שיער ע"י צמחים מוזכר שם גם קליפות רימונים [ ומכאן לכתבה המלאה ] צביעת שער יש עדויות לצביעת שער מלפני 2500 שנה. האינדיאנים נהגו לצבוע את העור והשער, והסינים צבעו את שערם בקביעות. הם השתמשו בצבעים ממקורות טבעיים, בעיקר מצמחים. חמצון השער הנהוג בימינו גורם נזק רב לשער. צעירים וצעירות מתחילים לצבוע את שערם בגיל צעיר בלי לחשוב על הנזק הנגרם לו. הצבעים הצמחיים אינם הורסים את השער אלא להפך, בדרך כלל יש להם השפעה חיובית. חשוב להתחיל להשתמש בהם לפני שהשער מתחיל להלבין. מרתיחים את הצמח במים 30-60 דקות. מפזרים את המרתח על שורשי השער באופן אחיד. משאירים על הראש 30-60 דקות. צמחים מומלצים לצביעת שער בלונדי : פרחי קמומיל, פרחי צפורני חתול (Calendulla), קליפת לימון. צמחים מומלצים לצביעת שער חום: צפורן, קנמון, קליפות של ערמונים, קליפות של אגוזי פקאן. צמחים מומלצים לצביעת שער שחור: קליפות של רימונים, עלים של אגוז המלך, עלים של עץ פקאן, אגוזי מלך ירוקים, מרווה. צמחים מומלצים לצביעת שער אדום : פרחי היביסקוס, פרחים של רימון, סלק, קליפות ענבים, פירות של סמבוק.

../images/Emo25.gif תודה ..

אבל אמא שלי זרקה את הרימונים כי הם כבר מעלים עובש .. לא נורא . בקשר למה שכתבת , באמת למה אנשים לא צובעים עם צמחים ומעדיפים לוריאל\וולה\כל חברה שהיא שבעצם יש שם חמצון וחומרים שהורסים את השיער
והשיער שלי כבר מתחיל להלבין (בעצם הוא התחיל כשהייתי בערך בן 13-14 , עכשיו אני בן 16 וחצי והוא ממשיך ... או מצרות או מגנים [או שאימי עובדת עלי בקטע של הגנים]
) .

למעלה