מסיכות רעשנים אפטר פארטי

צליליתה1

Well-known member
כשהתחלנו לסתום את הפה במסיכה הצבע היה נורא משמעותי
אנשים (גם אני חטאתי) השקיעו זמן ומאמץ בלמצוא דברים יפים (יפים?)
הזכיר לי את הקופסאות המטומטמות מאירוע פסיכוטי קודם, מלחמת המפרץ
נעשו מחקרים רציניים ונמצא שאנשים חושבים שאנשים שעוטים מסיכות (בצבע זה או אחר) אטרקטיביים יותר
יש בספורט שלי מישהי שמתאימה מסיכה לגופיה. או גרביים. מה שבא קודם.

בזמן האחרון ה@#$%^ הזה נמאס לי ביג טיים, מוצאת את עצמי מסוגלת לשים רק תכלכלה. מהכי פושטיות
לא מבינה , אבל זה מה יש.

רגע לפני הויתור על מסיכות במקומות סגורים
(כן? מוותרים) מה קורה אצלכם?

אבח"י

Well-known member
נעשו מחקרים רציניים ונמצא שאנשים חושבים שאנשים שעוטים מסיכות (בצבע זה או אחר) אטרקטיביים יותר

בזמן האחרון ה@#$%^ הזה נמאס לי ביג טיים, מוצאת את עצמי מסוגלת לשים רק תכלכלה. מהכי פושטיות
לא מבינה , אבל זה מה יש.

לא נעים, אבל בת זוגי מתאימה צבע מסכה ל- "לוק" שלה. כן גם אני משתין מצחוק, אבל את מניחה שצחקתי רק פעם אחת וזהו.
קנינו אלפי מסכות, מתברר. אז זו שבאה ראשונה עולה על הפנים שלי.

דקל נור*

Well-known member
תמיד יש איזו הזויה בסטודיו שמתעמלת עם מסכה. בא לי לקרוע לה אותה מהפנים.
חשבתי שזה כבר מאחורי אבל עדיין יצוץ הנודניק שיבקש לשים מסכה על האף 🤬
לא , לצערי , זה עדיין נוכח. אני תמיד הייתי עם הפושטיות. אין לי סבלנות לכבס.

אבח"י

Well-known member
גם 'ני רק עם פוטשטיות אמ-מה מעוצבות לתפארת מדינת ישראל.

in bal1

Well-known member
לא עושים פעילות גופנית עם מסיכה.קשה כך לנשום.

סופהו 1

Well-known member

לא מבינה , אבל זה מה יש.

אני עם הפושטיות מההתחלה ועד..
יש כמה בתיק א וכמה בתיק ב, כמה תלויות ברכב למקרה חירום וכמה בתיק של הספורט.
עוטה בכל כניסה לקום סגור. בשבוע שעבר נכנסתי לחנות ומיד קלטתי שהמסיכה בתיק ולא על הפנים. המוכר מאוד שמח והודיע לכולם ש..הנה, אם היא בלי מסיכה, סימן שאפשר בלי. תקעתי בו מבט משונה ועטיתי.

גם לי נמאס, אבל אחרי שיחה עם הצד השני של אסיה, אני מבינה שמצבנו יחסית טוב ואין ברירה, אז מסיכה. (הם בלחץ גם בגלל פוטין, אבל זה כבר עניין אחר).

קלייטון.ש

Well-known member
בשבוע שעבר נכנסתי לחנות ומיד קלטתי שהמסיכה בתיק ולא על הפנים. המוכר מאוד שמח והודיע לכולם ש..הנה, אם היא בלי מסיכה, סימן שאפשר בלי. תקעתי בו מבט משונה ועטיתי.
גם אני נכנסתי לחנות, משקאות, לקנות בקבוק ויסקי (בשביל לשתות בפועל, לא לתת מתנה או לשים באוסף. בזמן האחרון קשה לקחת ויסקי מהאוסף של אשתי, אז צריך לקנות חדש).
מקום צפוף, כמה אנשים, כולם בלי מסיכות.
אני שם מסיכה. תוקע בי המוכר מבט זועף, מרים את שלו מהדלפק ושם.
אמרתי לו: אני רואה שכולם בלי, אז אין לי בעיה גם, אפשר להוריד.
הוא מוריד את שלו. הורדתי גם את שלי. אינטימיות בין זרים לריח האלכוהול.

קלייטון.ש

Well-known member
זה פריט לבוש סטנדרטי, מאד הגיוני שאנשים שמייחסים חשיבות כלשהי ללבוש שלהם ירצו להתאים גם את המסיכה.

.Eliana

Active member
לא משקיעה במסיכות הארורות האלה שקל יותר ממה שאני חייבת. כשחייבו מסכות קניתי 2 חבילות של 50 כ"א ב-10 ש"ח - אחת בתכלת, אחת בוורוד - מתאים להכל. עדיין לא נגמרו כי אני לא הולכת לשום מקום שמחייב מסיכות (חוץ מהסופר, שאין ברירה). קראתי באתרים שמוכרים אותן שאפשר ללכת איתן עד 4 שעות (בהנחה שלא מתעטשים לתוכן או שהן לא נרטבות מרוב זיעה), אז מסיכה אחת משמשת אותי ל-4 יציאות לסופר. כשהכל ייגמר סופית (זה ייגמר מתישהו סופית?!), אני אהנה לראות אותן נשרפות.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא משקיעה במסיכות הארורות האלה שקל יותר ממה שאני חייבת. כשחייבו מסכות קניתי 2 חבילות של 50 כ"א ב-10 ש"ח - אחת בתכלת, אחת בוורוד - מתאים להכל. עדיין לא נגמרו כי אני לא הולכת לשום מקום שמחייב מסיכות (חוץ מהסופר, שאין ברירה). קראתי באתרים שמוכרים אותן שאפשר ללכת איתן עד 4 שעות (בהנחה שלא מתעטשים לתוכן או שהן לא נרטבות מרוב זיעה), אז מסיכה אחת משמשת אותי ל-4 יציאות לסופר. כשהכל ייגמר סופית (זה ייגמר מתישהו סופית?!), אני אהנה לראות אותן נשרפות.
אני חושב שאפשר להשתמש בהן הרבה יותר מ4 פעמים ובלבד שהן לא מתלכלכות.

המסכה אמורה להגן על הסביבה מהבל הפה של העוטה ולא להיפך ולכן אין שום סיבה להחליף אותה אחרי כל שימוש קצר.

.Eliana

Active member
אני חושב שאפשר להשתמש בהן הרבה יותר מ4 פעמים ובלבד שהן לא מתלכלכות.
המקסימום לשימוש במסכה חד-פעמית רגילה הוא 4 שעות, וגם זה בהנחה שהיא לא מתלכלכת או נרטבת (מאפצ'י או זיעה).
כתבתי 4 פעמים כי לוקח לי בערך שעה לעשות קניות בסופר, אז 4 שעות לחלק לשעה זה 4 ביקורים בסופר.

אני מקפידה על ה-4 שעות ולפעמים זורקת אותה אחרי שימוש של פחות מ-4 שעות כי אני מזיעה בה לא מעט (ואם המזגן בסופר לא מספיק חזק וחם, אז אפשר לסחוט אותה אחרי שימוש אחד של שעה), וכידוע חיידקים אוהבים סביבות לחות וממש לא מתחשק לי לחטוף איזה זיהום.
מה גם שאני גם ככה סובלת מרוזוציאה בעור הפנים, אז להוסיף על זה מסכה ועוד מסכה לחה/רטובה - לא לא...
המסכה אמורה להגן על הסביבה מהבל הפה של העוטה ולא להיפך ולכן אין שום סיבה להחליף אותה אחרי כל שימוש קצר.
חשבתי שהמסכה אמורה להגן מכניסת חיידקי הקורונה הקטלניים שגורמים לאפצ'י ונזלת לתוך גופנו 🤷‍♀️

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
המקסימום לשימוש במסכה חד-פעמית רגילה הוא 4 שעות...
מי בדיוק אמר את זה ואיפה זה כתוב ? (ולא, זה שזה כתוב באיזו הודעת ווצפ זה לא סימוכין).

חוץ מזה חיידקי הקורונה לא אוהבים ולא שונאים שום דבר בעיקר בגלל שאין דבר כזה, הקורונה מועברת על ידי נגיפים (וירוסים) ולא על ידי חידקים ואפילו מסכה בתקן N95 לא מצליחה לחסום את כולם אבל מסכה רגילה בולמת את רוב הרסס הנשימתי ומונעת ממנו להגיע לאנשים אחרים.

זו אגב הסיבה שצווות חדר הניתוח משתמש במסכות, המנתח לא חושש להידבק בשבר של מנותח הרגל אבל הוא נמנע על ידי המסכה מלהעביר אליו חידקים לפצע הפתוח.

.Eliana

Active member
מי בדיוק אמר את זה ואיפה זה כתוב ? (ולא, זה שזה כתוב באיזו הודעת ווצפ זה לא סימוכין).
זה היה כתוב על הקופסא של חבילת המסכות שקניתי (ולא, זו לא הייתה קופסא מעלי אקספרס שלא ברור מה המקור שלה, היה עליה אות תקן). את הקופסא זרקתי, אז תצטרך להאמין לי שאני לא סנילית וזה מה שהיה כתוב שם. (אני לא מבינה על מה אתה מדבר בעניין הודעת הווטסאפ - גם אם התכתבתי עם מישהו בווטסאפ על המסכות - למה לעזאזל שאני אשתמש בזה כסימוכין להוכיח משהו??)

מחיפוש באינטרנט, מצאתי את ההסבר הזה:

אני לא באה לשכנע אף אחד איך וכמה זמן להשתמש במסכות. אני סיפרתי איך אני משתמשת במסכה. אם אתה רוצה להשתמש באותה מסכה חד-פעמית במשך ימים, זו כמובן זכותך. אני מעדיפה להישמע להוראות השימוש שהיו על הקופסא.

צליליתה1

Well-known member
זה היה כתוב על הקופסא של חבילת המסכות שקניתי (ולא, זו לא הייתה קופסא מעלי אקספרס שלא ברור מה המקור שלה, היה עליה אות תקן). את הקופסא זרקתי, אז תצטרך להאמין לי שאני לא סנילית וזה מה שהיה כתוב שם. (אני לא מבינה על מה אתה מדבר בעניין הודעת הווטסאפ - גם אם התכתבתי עם מישהו בווטסאפ על המסכות - למה לעזאזל שאני אשתמש בזה כסימוכין להוכיח משהו??)

אני לא באה לשכנע אף אחד איך וכמה זמן להשתמש במסכות. אני סיפרתי איך אני משתמשת במסכה. אם אתה רוצה להשתמש באותה מסכה חד-פעמית במשך ימים, זו כמובן זכותך. אני מעדיפה להישמע להוראות השימוש שהיו על הקופסא.
מענין
בקיץ החלפתי הרבה
בחורף ממחזרת, נגיד,קניות בסופר+ביקור בזארה= 1 מסיכה
סיבוב קטן בכמה חנויות היום + ביקור בבנק מחר= 1 מסיכה
וכו

אם הבנתי נכון, הנחיית ה 4 שעות מתייחסת ל 4 שעות רצוף, ונועדה לנוחות המשתמש

המאמר ממליץ למחזר מסיכות, עי שמירתן במעטפת נייר לשבוע, למען צמצום הזבל
הייתי עוטה לי מסיכה וצועדת לדואר לקנות מעטפה, ברם, את הסניף שקרוב לביתי, כמו סניפים רבים וטובים אחרים. הזונות סגרו.

.Eliana

Active member
אני לא רואה הבדל בין 4 שעות רצוף לבין שעה היום, שעה מחר וכו'. אני לא יודעת איזה חיידקים נשארים על המסכה הזאת, אני לא יודעת מה קורה לחומר שממנו היא עשויה עם הזמן ואיך זה יכול להשפיע על עור הפנים (גם ככה יש לי רוזוציאה ואין לי שום רצון שהיא תחמיר), ולפעמים אני סתם לא בטוחה אם במקרה נגעתי בה עם יד מלוכלכת או שהיא התחככה במשהו כשהורדתי אותה, אז אני אזרוק אותה גם אחרי חצי שעה של שימוש. יש לי מספיק עניינים בריאותיים גם ככה, אני לא רוצה להוסיף לעצמי עוד, כך שעם כל הכבוד למיחזור ולסביבה, הבריאות שלי יותר חשובה שלי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל

בסדר בסדר, לא לכעוס.

אני אמרתי את דעתי כמו שאת אמרת את שלך וכל אחד מאיתנו יתנהג כמו שהוא מבין.

צליליתה1

Well-known member
סיפור מסיכה טרי מאמש:

צפיתי בסרט מותו של רודף השמלות, של מתיו ביסונט
שהיו בו קטעי טוטאל פח, ליד קטעים קסומים
כמו גבריאל בירן, אבל בעיקר הפס קול, שהיה עשיר מאוד בלאונרד כהן
(מה שגם מתקשר לסיפור, פרופ אלכהוליסט ורודף שמלות מלמד שירה, בעיקר קנדית, יש כל מיני רמזים קטנטנים לאורך הסרט, שאת חלקם/רובם מן הסתם פספסתי).
אני הולכת לסינימטק להקרנות לא צפופות, (הסינימטק נעשה מאוד לא צפוף, זה לא טוב אבל זו אופרה אחרת)
לא היו לי שכנים מאחורי מלפני ומצדדי
מאחורי המסיכה (התכלת) שרתי לי לאונרד כהן די בקול רם.

למעלה