מסיפורי גרמן

מסיפורי גרמן

אתמול שמענו סיפור מרתק על כביש פרטי בתוך גינה ציבורית שסמוך לבחירות החליפו את שמו ל"שביל" (בגלל חשיפתו וכדי שלא יפגם במוניטין של הגברת). אבל הוא עדיין בתוך גינה ציבורית ומוביל לפתח ביתו השני של המיוחס (נשאר פרטי). כמובן על חשבון העיריה. ראש העיריה כצפוי לא טרחה להגיב אבל כמו תמיד שמענו כמה הסברים מלומדים של ליצני מרץ (למשל שהגינה לא קיימת). לפני כמה ימים שמענו על דו"ח הביקורת של מבקר העיריה. אני מקווה שבדו"ח הבא יתן לנו תשובות שהעיקרית שבהם - מי נתן את ההוראה, למה וכמה זה עולה לנו. שאלתי והסבירו לי כי דרך רכבים שניה מעלה את ערכו של הבית בלפחות 100,000$. האינטרס של בעל הבית ברור. למישהו בעיריה היה מאוד חשוב לבנות דרך זו. מה האינטרס שלו??? נראה מה יגיד המבקר. העברתי את החומר של תמי לקרוב משפחה מומחה אינטרנט וממעריציה של הגברת והתוצאה מצורפת. לדבריו זה בשלוף ומתחייב לשפרו (יש עוד יותר מחודש). הצעות לשיפורים כמובן יתקבלו בברכה

יש התפתחות... פיצפונת בקשר לדרך

כבודה ראש עירנו ענתה
וגם נתנה ברכה לחג שמח לפני כחצי שנה, לפני החג הקודם גם ענתה לנו ובישרה כי "הגינה תושלם בימים הקרובים" ואכן אחרי יומיים הופיעו גננים ושתלו שדירה של ברושים לצד ולאורך הכביש כדי להסתירו מיתר הגינה. ככה פותרים בעיות בעיירתנו. בינתיים גמרו לרצף את הדרך, שלא לפי המפרט שסוכם איתנו (נראה כי לפי המפרט שהכתיב בעל הבית המועדף) והעמידו אותנו בפני עובדה קיימת. מדובר בשביל רחב פרטי שבקלות ניתן להמירו לכביש (מישהו בעיריה נחוש ולא יעזור דבר). מההתחלה אמרו לנו חברים - עם העיריה הזו הפתרון זה רק בית המשפט. מאחר ושיתפנו אותכם במכתב הפניה הנה התשובה - --------------------------------------------------------- שלום רב, קיבלתי את המייל ששלחת. ביקשתי את בדיקתה של גב' גרנות, נציבת תלונות הציבור במקרה. בכל אופן ביקשתי באופן מיידי בדיקת הטפטפות במקום וניקוי השביל מצמחיית בר ופסולת בניין. בימים הקרובים גב' גרנות תיצור עימך קשר על מנת לבדוק את תלונתך. ב ב ר כ ת ש נ ה ט ו ב ה , יעל גרמן, ראש העירייה -------------------------------------------------------------- בתחילת השנה התחלנו את דרך היסורים עם ביריה. בעלי הנסיון בטח יגידו כי איתה לא יקרה דבר עד הבחירות הבאות (עוד 5 שנים). מקווה שאנחנו האחרונים שפקיד בעיריה סולל על גבם דרך רכבים פרטית בתוך גינה ציבורית. שידעו כי התושבים אינם מטומטמים שאפשר לדרוך עליהם חופשית. העיריה נוצרה בשבילנו ולא ההיפך!

Tami me

New member
דרך ההתעלמות

כבר אמרנו כי התחמקות מקבלת החלטות זה סמל מסחרי אצלה פנית אליה - היא זורקת את המכתב לפח פנית שוב - מתעלמת ומתעלמת ומתעלמת כשהנושא יוצא החוצה לפני הבחירות ממנה את גב' גרנות כדי שתחקור את הנושא. עוד צורה להתחמק מקבלת החלטה. עוד 5 שנים יטייל ראש עיר חדש בעירנו (נקווה כי זה יהיה עוד חודשיים) ולפתע ישאל "מה הכביש הזה בתוך הגינה הציבורית?". יצחק בעל הבית ויסביר "זה מתנה מהעיריה הנדיבה אבל אינכם יכולים לעשות דבר כי הדרך ועוד חצי מהגינה בשימושי הבלבדי כבר שנים ומבחינה משפטית יש לי חזקה".

Tami me

New member
משהו טוב

משהו טוב קורה בהרצליה, נפטרים מהמינהל הלא תקין של יעל גרמן דרך אגב - כמה עולים הסירטונים המקפצים של יעלי ב YNET? למה כל כך חשוב לה כי בכל הארץ ידעו כמה טוב לנו עם המינהל הלא תקין שלה? מכל מאות המתמודדים בכל הארץ רק גרמן מפרסמת ברמה הארצית - בעיתונות ובאינטרנט. נראה לי שביזבוז הכסף העצום (ראינו כבר כי בזה היא מומחית) מבטא היסטריה שלה. נראה לכם שהיא מרגישה שעומדת ליפול? מי מממן פירסומות אלו? אני רוצה לשבח את יחצניה כאן שממשיכים בהתמדה אין קץ לשיר לה כאן שירי הלל. כל ערב חוזרים ומזמרים את אותם שירים. באמת מגיע להם בונוס גדול. אני מבינה שאם תזכה אז אחרי הבחירות ימונו עוד כמה עשרות יועצים בשכר שמן, תגמול על העבודה. הגירעון יגדל? נורמות המינהל ימשיכו להידרדר? למי זה איכפת. עוד 5 שנים יחזרו לספר לנו על החיוך שלה.

eopeace

New member
השמצות

כרגיל השמצות... אני נכנס לכאן בזמני החופשי ובהתנדבות כתושב הרצליה המעוניין להביע דעה. שוב ושוב אני מושמץ כאן יחד עם אנשים אחרים שכל מה שהם עושים זה להביע דעה. לצורך העניין, אגב, כמו מתנדבים רבים אחרים, אני אף לא מקבל שכר כלשהו ממטה הבחירות ועושה את כל פעילותיי בהתנדבות. מונה לראש העיר יועץ אחד, אין עשרות יועצים המקבלים שכר. אין אדם אחד במטה הבחירות שפועל כדי לקבל משכורת מהעירייה אחרי הבחירות כמו שאתם ממשיכים לטעון (אם מישהו מצפה לכך זה כיוון שהוא לא תהה האם זה באמת יקרה) אין ולו שמץ של אמת בהשמצות אלו. הגירעון בתקופת יעל גרמן ירד בעשרות מיליוני שקלים. יעל גרמן החלה את הקדנציה שלה עם גירעון של בערך 140 מיליון ש"ח. היום הגירעון עומד על כ 70 מיליון. אותו אדם שצעק כי הגירעון השוטף יוסיף עוד עשרות מיליונים חסר כל נתון שהוא - ככל הנראה, הרבעון האחרון נגמר עם גירעון שנתי שוטף של בערך 5 מיליון ש"ח, אם איני טועה. בכל מקרה לא משהו באזור שנטען. יעל גרמן בחרה באסטרטגיה ובדרך פניה אל הציבור. חלקה הקטן כולל פנייה באמצעים ארציים. העובדה היא שכל אחד כאן ראה את הפרסום הארצי והושפע - כנראה שתושבי הרצליה גרים בישראל, קוראים עיתונים שאינם רק מקומונים ומבקרים באתרי אינטרנט שאינם רק מקומיים. מעבר לזה, ההחלטות על כך נעשו מתוך חשיבה על התקציב והעלות - הרי מטה הבחירות מנוהל במסגרת תקציב מסויימת וקבועה - אין מקורות כספיים חסרי גבול כמו למועמדים אחרים. יעל גרמן היחידה בעיר הפועלת כחוק בצורה שאינה אלימה ואשר מראה הישגים אמיתיים במקביל לתכניות ארוכות טווח לעיר.

תסביר לי...

איך המון (אבל במס' גבוה) אנשים, שונא את רה"ע המכהנת שאתה מריץ כמו מלכה ולא רוצה לראותה נבחרת? אנשים פשוט מקבלים בחילה כשהם שומעים את שמה. גרמן נכשלה! עובדה! אם הציבור לא רוצה בה, אז היא נכשלה. להתראות ביום הבחירות

eopeace

New member
שנאה

ישנם אנשים שחושבים שראש העיר צריכה לתת להם כל דבר, וכשהם לא מקבלים את זה בגלל שראש העיר פועלת בצורה אובייקטיבית ומקצועית, אז זה סיבה לשנאה. "אפילו" ברעננה, עם תמיכה של 80% בציבור לבילסקי, יש עדיין אלפי אנשים ששונאים אותו ומתנגדים לו. רוב הציבור תומך ביעל גרמן - ולפי כל סקר שהתפרסם, ליעל גרמן תמיכה כפולה מסך התמיכה בכל המועמדים האחרים יחדיו. אני עדיין ממתין לשמוע במה יעל גרמן נכשלה - כיוון שאתה טוען שזו עובדה - שבועות שאני מציג כאן נתונים שמראים הצלחה - חינוך, הגירה חיובית לעיר, תשתיות, מנהל תקין וכן הלאה - והנסיונות לסתירה הם ברמת סיסמאות בלבד ואינם מגובים בנתונים אמיתיים.

המלצה

תצא בימי שישי בבוקר (ואל תזדדה כתומך גרמן) ותשאל אנשים באקראי מהם חושבים על יעל גרמן, רוב לא רוצה אותה 60% לא מתכון להצביע עבורה. אולי היא תעלה שוב בגלל ריבוי המועמדים,ואנשים רבים לא רוצים לראותה שוב בשלטון. ואגב, מה אתה משווה בין 80% תמיכת בילסקי לבין 30% של גרמן-תראה איזה פרש...

eopeace

New member
סקר ומדגם

לצאת לשאול אנשים זה לא סקר אלא מדגם - התוצאות לא אומרות כלום. למשל, במרכז העיר ביום שישי ישנם אנשים רבים, אך הם לא מייצגים קבוצות בעיר שאינן מגיעות כלל ללב העיר. למרות זאת, התגובות שאני שומע גם בלב העיר ביום שישי בבוקר הן ברובן תומכות (ברובן אני מתכוון ליותר ממחציתן). אין סקר שאומר ש 60% לא רוצה להצביע בעבור יעל גרמן ואין סקר שבו יעל גרמן קיבלה 30% תמיכה - בכל הסקרים התמיכה הבסיסית של יעל גרמן היא בין 35% ל 45% ויש עוד 40% שמתלבטים - כבר אמרת שאינך מורה למתמטיקה ולכן אינך יודע לקרוא גרפים, אבל אם תבדוק עם סטטיסטיקאים תגלה שהניתוח של המתלבטים אומר שהם לא הולכים להצביע או מצביעים לפי ההתפלגות של המזדהים. התוצאה היא תמיכה של כ 66% (40% תומכים מוצהרים בממוצע מתוך 60% מזדהים). במקרה, למי ששכח, זו גם התמיכה ביעל גרמן בסיבוב השני ב 1998. בכל מקרה, ההשוואה לבילסקי היתה בתחום כמות מתנגדים רבה - אז צועקים הרבה אבל בתכל'ס המספרים אומרים אחרת

מה דעתך

לחכות לסקר הקרוב שיתפרסם באחד במקומונים לקראת התקרבות מועד הבחירות? אגב, אתה לא עובד??? רק מתעסק בפוליטיקה ולענות על הודעות בפורום-להזכירך חבר מועצה אינו מקבל משכורת...

eopeace

New member
לא רלוונטי אבל

אני כרגע לא עובד - נשאר לי עוד סמסטר ללימודים - לסיים משפט וממשל בבינתחומי. כרגע אני בחופשת סמסטר. אני לא עובד או מחפש עבודה כרגע כדי שאוכל להשקיע בבחירות - בהתנדבות. לאחר הבחירות ולכשיסתיים הסמסטר אני מתכוון לחפש מקום לעשות בו את ההתמחות אותה אני צפוי להתחיל ככל הנראה בספטמבר הבא. אני זוכר כי חבר מועצה אינו מקבל משכורת, אני מודע לזה ואני לא מעוניין בכך בשביל הכסף.

אני אמליץ לגרמן למנות אותך לסגן

הרי אתה תומך בה כל-כך, יותר נכון מעריץ אותה! מגיע לך להיות סגנה (עם שכר). ועכשיו ברצינות, מה אתה מתכוון לעשות במועצת העיר במידה אם תבחר, אגב איזה מקום אתה ברשימה?

eopeace

New member
יש כבר סגן ראש עיר מצויין

יהונתן יסעור עושה עבודה יסודית ומצויינת כסגן ראש עיר ואין כל צורך להחליפו. אני מודה על המחמאה אך היא אינה במקומה. מקומי ברשימה אינו סגור סופית. אני יודע בוודאות כי מדובר בשישיה הראשונה. כחבר מועצת עיר אני מתכוון להקים פורום צעירים שיהיו בו נציגים מתוך הסקטורים השונים של הצעירים בעיר (חיילים, סטדונטים, נוער, וכן הלאה) על מנת להעמיק ולהרחיב את הקשר בין הצעירים לעירייה. לפורום זה כבר קיבלתי את תמיכתה של יעל גרמן. רוב התחומים בהם עוסקת מועצת העיר מעניינים אותי ובהם יש את נושאי איכות הסביבה, קבורה אלטרנטיבית (אני בין מייסדי "מנוחה נכונה - הרצליה"), נושאי תנועה, חינוך וכן הלאה. לגבי יעל גרמן - אני מעריץ אותה בשל הדברים שהיא עשתה. אני מכיר אותה שנים רבות וראיתי מה היא עשתה ומה היא עוד הולכת לעשות בעבור העיר הזו. אני יודע גם אילו תוצאות הרות הסון ייגרמו לעיר באם היא לא תיבחר.

איש עם חזון

בקשר להקמת פורום של צעירים, באמת רעיון יפה! רק חבל שלא תצליח לייסד אותו, אם, אתה לא במקום הרביעי סיכוייך להיות חבר מועצת העיר, קלושים מאוד-גרמן לא תקבל כבר 8 מנדטים כמו בקדנציה היוצאת, אלא 3-4 מנדטים, וזאת בעקבות ירידת חברי המועצה ל-19 חברים.

eopeace

New member
מתמטיקה

נניח שבעקבות הירידה מ 21 מנדטים ל 19, כך יירד גם הייצוג של סיעתה של יעל גרמן - התוצאה תהא לא 3-4 מנדטים אלא 7 מנדטים במקום 8 - מתמטיקה פשוטה. עכשיו אם תהייה ירידה או עליה באחוז התמיכה נותר עוד לגלות. אבל בכל מקרה לא יהיה מדובר ב 3-4 מנדטים. אני מועמד למועצת העיר במקום ריאלי ומתכוון להיות חבר מועצת עיר בקדנציה הקרובה. ואם כבר נגענו בנושא - לבוחרים הפוטנציאלים שלא משמיעים את קולם כאן: אם אתם תומכים ביעל גרמן, זה חשוב מאוד להצביע אף לרשימה שכן סיעה חזקה במועצה תאפשר קואליציה יציבה בקדנציה הבאה. אם הקואליציה תהייה מורכבת מסיעות קטנות רבות בלי הבסיס של סיעה גדולה, ההתעסקות בקדנציה הקרובה תהייה בפוליטיקה ולא במהות של עשייה לטובת העיר.

אמרתי לך

אני לא מורה למתמטיקה... להזכירך שמרצ ירדה בבחירות האחרונה, גרמן יכולה להגיד שהיא רצה ברשימה על-מפלגתית, אותה גברת עם שינוי אדרת!

eopeace

New member
באמת מורה?

אם אתה לא מורה למתמטיקה, זה לא אומר שאתה לא יודע לעשות חשבון פשוט - אני במקומך הייתי דיי מובך. מרצ אכן ירדה בבחירות האחרונות, אבל אם זה היה קשור למרצ, הרי יעל גרמן מלכתחילה לא היתה נבחרת. ברשימה הנוכחית ישנם 3 אנשי מרצ ב 8 המקומות הראשונים. ישנם גם 2 אנשי עבודה ו 3 אנשים שאינם מזוהים עם אף מפלגה. אז לפני שאתה חוזר על סיסמאות כמו... כדאי שתבדוק את הנתונים.

קטנוני

תראה, אני לא מתעסק בנושא הפוליטי, כמה כל רשימה תקבל, אך זכור גרמן מזוהה עם מרצ, זה ששינתם את שם הרשימה לא יעזור לכם. הערכתי שרשימה של גרמן החדשה לא תהיה בהקף הרשימה החדשה.

למעלה