מסירה ראשונית

לעתיד

New member
מסירה ראשונית

שלום

קבעו לי פגישה למסירה ראשונית של דירה יד 1 מקבלן.
במסגרת זו הורו לי להכין את התשלום האחרון.

שאלה -מתי מעבירים את התשלום האחרון? לפני הפגישה או ישר אחריה?

האם הפגישה הזו ייתכן מומ על התשלום האחרון, לדוגמא בגלל עיכוב במסירה?

תודה מראש

פרוטוקול מסירת דירה מקבלן, איחור במסירה - התייחסות

מסירה ראשונית [מוקדמת] אינה מגובה בחוק כלשהוא, אלא נובעת ממצב בו מוצגת הדירה ה"כמעט" גמורה לדייר שאמור לבחון/לבדוק שאין פגמים/שברים/סטיות מהסכם המכר והעמידה במפרט המסוכם, במעמד זה הרוכש אמור לחתום על מסמך המאשר שהדירה ראוייה למגורים ולשביעות רצונו.
וזאת יש לדעת : המסמך אינו מחייב במידה ובעתיד יתגלו ליקויים סמויים [כמו נזילות, סדקים,דליפות ופגמים שלא יכלו להראות במעמד המסירה המוקדמת.

מטרת המסירה המוקדמת היא בין היתר לאפשר לקבלן לבצע תיקונים קוסמטיים בדירה לפני מסירתה.

שוב...אני מדגיש - פרוטוקול המסירה לא מעוגן בשום חוק, ולכן הוא לא בהכרח מחייב את הדייר. אפילו אם הדייר לא זיהה פגם כלשהו בדירה והדבר לא צוין בפרוטוקול - הקבלן לא פטור מאחריותו לפי חוק מכר דירות.

מאידך ...לרוכש יש אחריות במעמד החתימה, כי אחרי שהנך מאשר את הבית, תתקשה לטעון שהפריטים שהותקנו אינם אלה שהזמנת, לדוגמה סוג המטבח, סוג הכיור, סוג האסלה וכדומה.

לכן מומלץ לבוא ולקחת במלוא הרצינות את המעמד, לבחון את הברזים, את לחץ המים, את מכלול הציוד הסניטרי, את הארונות שהותקנו, את התריסים, החלונות,הקרמיקה/שיש, ועוד... וכדאי לשם כך להצטייד במפרט הטכני הצמוד לחוזה המכר.

יש לוודא שגם נציג הקבלן חותם על הפרוטוקול.
חשוב לתעד [לצלם] את הפגמים/ליקויים שנמצאו.[ושנרשמו בפרוטקול]

לתשומת לבך, נציג הקבלן [המבצע] אינו בהכרח נציג היזם [בעל הזכויות במגרש ושאיתו חתמת על הסכם המכר] ולכן חשוב לתעד ולרשום כל דבר שנראה לעין ופוגם במהות החוזה בינך לבין היזם כדי למנוע בעתיד עימותים מיותרים

חוק המכר קובע כי : כל ליקוי או אי התאמה המתגלים בדירה במהלך תקופת הבדק (שנה עד 7 שנים ממועד מסירת הדירה לרוכש, אלא אם מדובר באי התאמה יסודית אשר לגביה התקופה היא 20 שנה), מחייבים את הקבלן בתיקונם; אלא אם הקבלן הוכיח שהם נגרמו בשל מעשה או מחדל של הרוכש.

לעניין התשלום האחרון :
הרוכש אינו יכול שלא לקבל את הדירה אם תוקנו הליקויים שנמצאו ושצוינו בפרוטוקול המסירה.
אינך יכול לקבל את המפתח לדירתך מבלי לשלם את התשלום האחרון כמפורט בחוזה המכר.

איחור במסירה :
האם מדובר על איחור מהותי העומד בהגדרות המחייבות את היזם בפיצוי ?
האם כבר התנהלו מגעים קודמים עם היזם בקשר לפיצוי על האיחור במסירה ?

מה אומר החוק :
קבלן שאיחר במסירת החזקה לקונה לתקופה של למעלה מ – 60 ימים - עליו לפצות את הרוכש כדלקמן:
ממועד המסירה החוזי ועד 8 חודשים איחור , ישולמו על ידו : דמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.5 (עבור כל חודש איחור).

עבור התקופה שמעבר לתשעה חודשים לאחר מועד המסירה החוזי :ישולמו דמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.25 (עבור כל חודש איחור).

=====================================================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914

לעתיד

New member
עוד וידוא אחד

תודה רבה על התגובה!

רק להבין, אני עדיין לא ניהלתי מומ עם הקבלן בנוגע לאיחור (לא מצפה להרבה אבל עוד לא ניסיתי).

שאלתי האם זה לגיטימי להגיע מסירה הראשונית , להעלות את נושא הפיצוי ורק לאחריה להעביר את התשלום הסופי?
בייחוד היות ואני מבינה שהסיכוי שמעמד זה אקבל את המפתח קלוש....

תודה מראש

על איזה תקופת איחור מסירה מדובר ?

במידה ומדובר על תקופה העומדת בהגדרות החוק [שפורטו במכתבי הקודם] , מדוע טרם הגשת תביעת תשלום .

במידה ולא פעלת עד היום ,עליך לקחת עו"ד [או את זה שייצג אותך במעמד החוזה] ולהגיש מכתב המפרט את דרישתך לפיצוי עפ"י החוק.

תביעת הפיצוי הראשונית יכולה לשמש אותך בעתיד לקיזוז התשלום הסופי [בהסכמת היזם], אבל...עליך להתייעץ עם עו"ד.

למעלה