מסירת כלבים לאימוץ. אנא עזרו לי

slore

New member
מסירת כלבים לאימוץ. אנא עזרו לי

שלום לכם. אנחנו משפחה עם שני ילדים קטנים (תינוק ופעוט) ושני כלבים. הכלבים הם זכר ונקבה. מסורס / מעוקרת. כלבי זאב מעורבים בני 6 ו- 7. את הכלבה אימצנו מצער בעלי חיים ואת הזכר מהרחוב. הם יפיפיים, חברים טובים ביניהם ולנו. הם מאוד בריאים וחברותיים לילדים. כ"כ הם שומרים נהדר. אז מה הבעיה? ובכן, אנחנו במצוקה כלכלית קשה. אני מובטלת כבר חצי שנה. ואנו עומדים לעבור מבית קטן עם חצר ענקית לכלבים לדירת 3 חדרים. השכירות פשוט הורגת אותנו. אנחנו לא נוכל לחיות בבית כל כך קטן עם 2 כלבים כ"כ גדולים ושעירים. שלא לדבר על בעיות לוגיסטיות של איך להוריד 2 כלבים לטיול יחד עם 2 פעוטות 3 פעמים ביום?! בקיצור בצער רב ניאלץ להיפרד. אנחנו מאוד רוצים להימנע ממסירתם ל"צער בעלי חיים" או "תנו לחיות לחיות". חשבנו אולי נוכל למצוא להם בית מאמץ לשניהם יחד. זה יהיה מאוד קשה אנחנו יודעים. אבל אנו חוששים שאם נפריד ביניהם הם ימותו מצער וגעגועים. חשבנו אולי צריך באיזה התנחלות כלבי שמירה או במשטרה או בצבא כלבים לשמירה הם יוכלו להתאים. לצערי אין לי תמונה שלהם סרוקה להראות כמה שהם מקסימים. אז האם יש למישהו רעיון. תודה שקראתם עד כאן. אפרת

Michalz70

New member
מזל שלא מוסרים את הילדים...

או שזה הצעד הבא... אני לא מבינה את זה אבל מילא... נסי לקחת את הכלבים לימי האימוץ של עמותת SOS בשבת ליד שדה התעופה בין הרצליה לכפר שמריהו (מתחיל בשעה 10:30 ואת יושבת עם הכלבים ומציגה אותם למאמצים פוטנציאליים עד שעה 14). פרסמי תמונות שלהם בעיתונים ובאינטרנט ואצל וטרינרים כדי למצוא להם בית... אבל: כף לחיות יחד גם בדירה. לא צריך לדאוג כל כך - אתם תסתדרו. וגם - אין מישהו מהמשפחה שיכול לשמור עליהם עד יעבור זעם? אין פתרון פחות דרסטי? את ממש דנה אותם למוות (קשה מאוד למצוא בית לכלבים בוגרים), או לחילופין לחיי זוועה ויסורים באיזו התנחלות או בצבא - שכלבי הבית המתוקים לא רק יופרדו ממשפחתם אלא גם יקשרו לאיזו גדר ולא יזוזו משם עד שימותו... איזו אפשרות נהדרת. אפשר לחיות בדירה עם שני כלבים גדולים. אני עושה את זה כל חיי וכך עוד הרבה מאוד אנשים שלא רואים בזה סיבה מספקת להפרד מהכלבים האהובים שלהם ולבגוד באמונם. במיוחד שזה זמני והמצב הכלכלי בוודאי ישתפר. בהצלחה למען הכלבים המסכנים.

slore

New member
את מאוד שיפוטית וזה ממש לא יפה מצדך

בעלי יוצא מוקדם לעבודה וחוזר מאוחר ואני רוב היום עם הילדים והכלבים. אין לי יכולת לטייל איתם בחוץ. עדיף שהם יצאו בלילה ל- 5 דקות וזהו? וחוץ מזה הם משירים המון שערות ועם תינוק שתיכף מתחיל לזחול זה ממש לא כיף. ובכלל בית עם 2 ילדים קטנים גם ככה זה הרבה עבודה. כלבים בבית זה עוד יותר מקשה. עשינו מאמץ גדול ומשכנו עד עכשיו 6 שנים. זה הרבה יותר ממה שהרבה אחרים היו עושים. אשמח לקבל תגובות יותר מעשיות ותודה על ה"ביקורת הבונה".

Michalz70

New member
לא התיחסת לכל הצעות הפעולה

ולכל האפשרויות הפחות דרסטיות של דברים לעשות. קראי שוב ולהיתראות בשבת ב-SOS. ודרך אגב, איך אפשר לא להיות ביקורתי כשבגלל תינוק חדש במשפחה מעיפים כלבים מהבית לגורל נוראי... כאילו... לא ידעת שיש לך שני כלבים כשעשית את הילדים? הלו?!

madow

New member
סליחה אבל את ממש הגזמת!!

מה זה המשפט הזה לא ידעת שיש לך שני כלבים כשעשית את הילדי? הלו?! אני חושבת שהבחורה הזאת באמת הגיעה למצב קשה ואנחנו יכולים לעזור לה, במקום לבקר אותה ולשפוט אותה. ואני מתארת לעצמי שהיא ניסתה הרבה דברים, אז לפני שאת באה כאן וישר מתנפלת עלייה. תנסי לרגע אחד לשים את עצמך בנעליים שלה!! מובטלת, עם שתי תינוקות, גרה בדירה קטנה ועוד מטופלת בשני כלבים!! אפשר להיות קצת יותר נחמדים ולא כל הזמן שיפוטיים וביקורתיים. לבחורה עם הכלבים - אני מאוד מקווה שתצליחי למצוא להם בית במהרה, וכמו שאמרו לך כאן תקחי אותם לימי אימוץ, אבל תקחי בחשבון שכלבים בגילאים שלהם, 6 ו-7, לא כ"כ קל לאמץ אותם, כיום הרוב מעדיפים לקחת גורים מאשר כלבים מבוגרים. שיהיה בהצלחה בכל אופן...

lilithmm

New member
ממש לא.

מיכל סיפרה לה את המצב. לדעתי הבחורה הזו חיה באופוריה. היא כנראה לא תצליח למצוא בית לאף אחד מהכלבים, והיא חושבת שהיא תמסור אותם ביחד והכל יגמר לטובה. אני גם ברגעים הכי קשים בחיים שלי לא חשבתי לרגע למסור את הכלב שלי. עכשיו, בכנות, אם היית נכנסת למצוקה כלכלית, היית מוסרת את מינימי?

madow

New member
את מעלה כאן שאלה קשה ביותר...

בעיקרון אני חיה ברווחה כלכלית ככה שבחיים שלי לא העלתי על דעתי מה היה קורה אחרת, אם הייתי נכנסת למצוקה כלכלית, התושבה שלי היא לא!!!!! בחיים שלי לא הייתי מוסרת את מינימי גם אם הייתי רעבה ללחם, הייתי מוצאת פיתרון. אבל מצד שני אין לנו סיבה להתנפל עלייה בצורה כזאת, היא בסה"כ שיתפה אותנו בבעיה שלה, ואפשר לעזור לה במקום להיות כאלו שיפוטיים, למרות שגם אני לא מרגישה בנוח עם הגישה שלה, בחרתי לא להתנפל עלייה, וכן להקשיב לה.

lilithmm

New member
התנפלות לא תעזור פה

אבל, מהכרותי עם מיכל, אני מייעצת לכולם לשמוע מה יש לה לומר. כלבים בהתנחלויות או במשטרה חיים כמה שנים ואז נידונים למוות. יש מאלף שהסכים לקבל אליו לברדור בן 10 שמביחנת המשטרה סיים את תפקידו ויצא לפנסיה. הכלב הזה, אם לא אותו המאלף היה מוכן לקחת אותו על עצמו, היה מורדם. למסור כלב למשטרה או להתנחלות, זה גזר דין מוות, בד"כ בסבל או בהשפלה נוראית. אם זו הברירה עצתי לקחת אותם לצער בעלי חיים ולהרדים אותם בכבוד. רק לא למסור למשטרה או לצבא או התנחלות. זו הברירה הכי גרועה שקיימת. להפוך כלב משפחה לכלב שמירה זה ממש אוול. אני שואלת את עצמי למה באמת כל פעם שקורה משהו הכלב הוא הדבר הראשון שמתעופף מהבית. ביניינו, גם עם 2 ילדים אפשר להסתדר. לגלות לך סוד, גם לי אין זמן לטייל עם הכלב שלי. אני עובדת מעל ל-8 שעות ביום, לומדת לתואר ראשון, יש לי עוד עבודה נוספת בנוסף להכול שכרוכה בגידול דגים, וגם זה גוזל זמן ומשאבים. ברוב הזמן הפנוי שלי אני עייפה, ובקושי מסוגלת להזיז את עצמי מהכיסא. יש לי מזל שבכל העבודות שלי אני יכולה לגלוש ברשת חופשי. אין לי זמן לכלב שלי בכלל. אז במקום לטייל איתו חצי שעה ביום כמו פעם הוא יוצא לכמה טיולים קצרצרים, עד שיש הזדמנות לטיול ארוך. בחיים, בחיי שלא חשבתי לעולם למסור אותו. בחיי. ותאמיני לי, שגם אם הייתי חושבת למסור אותו, הייתי שמחה אם מישהו היה מסביר לי למה למסור כלב להתנחלות או למשטרה זה הדבר הכי גרוע שיכול לעבור על כלב. אז טוב שמיכל הבהירה לה את תוצאות "המסירה" המתוכננת.

newKiticat

New member
הייתי חייבת להעיר הערה.

יש לנו כמה וכמה חתולים. לי אישית יש חתולה. ביום שבו החלטנו שלא לשקול אפילו לנסות למסור אותה לאימוץ (היא הייתה החתולה הרביעית בבית, החתולה היחידה שאי פעם נולדה אצלנו ולא הגיע מהרחוב, והייתה גורה יחיד בהמלטה), והיא הייתה החתולה שלי, ועד היום, היא קשורה אליי- אני יודעת שאני לוקחת על עצמי אחראיות. בדיוק כמו שילד זו אחראיות, כך גם חיית מחמד. ובחיים לא הייתי שוקלת למסור אותה. במיוחד לא בגיל מבוגר. כלב/חתול זה לא רכוש. זה יצור עם נשמה, שתשבר בעת מסירתה לאדם לא מוכר. הייתם שוקלים למסור את הילד שלכם? למה אנשים לא מבינים שחיה זה בדיוק כמו ילד נוסף? ואפילו יותר- שכן, כשהם מתבגרים הם לא עוזבים את הבית. זה מכעיס.

כולכם מגזימים

זה נורא כל לשפוטלא יודעת מה מצבכם הפיננסי והאישי אבל יש כאןאישה שיש לה שני ילדים ומובטלת אולי אתם רוצים שתוצי את האוכל מהילדים

lilithmm

New member
טוב, זה ממש שטויות!

כלב יכול להסתדר עם שק בונזו של בית יצחק (עולה 60 שח ל-20 קג'.) לחודשיים. על הסכום הזעום הזה את לא יכולה להגיד שלוקחים את האוכל מהילדים.

נכוןאבל

אני בטוחה שלא קל לה ואני מאמינה שכל אחד היה עושה שיקולים 1000 פעם לפני אנחנו גם לא מכירים אותה ואולי גם 60 שח זה בישבילה הרבה

lilithmm

New member
60שח תמיד אפשר לארגן

במיוחד כשמדובר במשפחה עם ילדים תמיד יש שאריות מזון שהכלב שמח לאכול.

kees

New member
בהחלט אפשר. נסי חודש אחד לקנות

מטרנות וטיטולים לילד אחד (לא לשניים) ותביני ש60 ש"ח זו קופסת מטרה ל5 ימים בלבד!

lilithmm

New member
שאלה

אם הייתץ נכנסת למצב כלכלי לחוץ, היית מוסרת את הכלבים שלך?

kees

New member
לצערי מאז שנולד בני חלפה המחשבה

בראשי אבל לשימחתי יש לי סיוע וכבר מספר חודשים שיש מי שמסייע לי בקניית המזון לכלבים ולילד. אני גם גרה בדירה עם גינה שאז נכלבים נמצאים בחצר לעשיית הצרכים- אינני יודעת איך הייתי מסתדרת אחרת - לשימחתי אצלי נמצא הפיתרון... וכן לעיתים אין לי גם את ה60 ש"ח - כבר הייתי במצב שבו התינוק שלי היה זקוק לתרופה ולא היה לי את הכסף לקנותה - במצב כזה אני אומרת ולא מתביישת - הכלבים עוברים לעדיפות שניה עם כל אהבתי אליהם. ושוב - למזלי ולמזל כלבי יש מי שמסייע לנו במזון עבורם אבל ללא ספק לא זה הטיפול שהייתי רוצה להעניק להם - בהחלט הייתי רוצה שימשיכו לאכול רויאל קנין, יקבלו את "טיפול היופי" שלהם פעם בשנה וכו' אבל זה לא אפשרי אז אנחנו יחד (הכי חשוב) אבל ליבי כואב על הירידה באיכות חייהם ואין לי ספק שהם מרגישים בזאת וכשלקחתי את הכלבים המצב היה שונה - הייתי רווקה צעירה והיום אני חד הורית עם ילד, משכנתא תשלומי מעון ועוד ועוד...

lilithmm

New member
גם לי היה מקרה במשפחה

אין מי שיוציא את הכלב (גולדן) עם התינוק. היה תקופה שהאבא היה מובטל. דיברתי עם שניהם, וסוכם שהכלב יצא פעמיים ביום לטיול ארוך וזהו. הכלב התרגל וכולם חיים בכיף ביחד. אבל זו לא הנקודה. גם כשכלב עובר לעדיפות שנייה ומחליטים עם כל הצער שבדבר למסור אותו, ולפעמים מגיעים למצב שגם את הילדים מוסרים ולא חסרים מקרים כאלו, ראוי היה שהכלב ימסר לבית ולא ככלב שמירה.

לבןבאף

New member
-------->

lilithmm, את חיה בסרט ועוד הרבה אנשים כאן בפורום!! לך ולרבים כאן מהפורום 60 ש"ח זה לא סכום רציני, יש אנשים במצב כלכלי כ"כ נמוך שאת לא יכולה בכלל לדמיין לעצמך, אנשים בלי גב כלכלי מאף אחד עם משכורות רעב, בלי אשראי ועם כמה ילדים, אם את לא מכירה כאלה תצאי מבועת 03 ותנדדי קצת ל-08 או ל-04, תגלי דברים מפתיעים! אמנם גם מבחינתי 60 ש"ח לחודשיים זה לא סכום גדול ובמיוחד לא בשביל כלב (אני בחיים לא הייתי מוסר אותם), יש אנשים שבשבילם זה סכום משמעותי עד כמה שזה נשמע לך מוזר, בקיצור די עם ההתנפלות הזאת על כל אורח בפורום, תתחילי לחשוב לפני שאת עונה למישהו.

lilithmm

New member
אתה חי בסרט

תפסיק עם הלבן, אולי יסתדר לך. תפסיק לתקוף כאן אנשים באופן אישי, ותענה לעניין אם יש לך משהו מעניין לכתוב כאן.

לבןבאף

New member
../images/Emo26.gif

תמימה שלוקחת nickname בצורה רצינית? ואולי שרלטנית טפשה שלא קוראת לעומק תגובות ששולחים לה?! בכל מקרה התגובות שלך פזיזות ולא לעניין, תחשבי טוב לפני שאת מגיבה לאנשים, קצת רגישות למצב הכלכלי לא יזיק לך, הגיע הזמן שהבועה שאת נמצאת בה תתפוצץ. "תפסיק עם הלבן, אולי יסתדר לך? " מאיפה הבאת את זה? אישה קטנה.

למעלה