מסך כחול במהלך התקנת וינדוס 7

assafxx

Member
מסך כחול במהלך התקנת וינדוס 7

שלום לכולם.
יש לי מחשב נייח בן שמונה שנים עם וינדוס אקס-פי, שהיה יציב מאוד במשך שנים רצופות. לאחרונה עלה לי מסך כחול מדי פעם עם הנוסח
modification of system code or a critical data structure was detected
stop: 0x00000109
שלאחריו המחשב אתחל את עצמו אוטומטית.
לא עזר שסרקתי עם אנטי וירוס ועדכנתי דרייברים וביצעתי שחזור מערכת. אז החלטתי לפרמט ולהתקין וינדוס 7.
הכנסתי את דיסק ההתקנה של וינדוס 7 והגעתי לשלב שבו ה-setup מפרמט את המחיצה שעליה נמצא האקס-פי לקראת התקנת הווינדוס 7. פרמטתי, ואז עלתה ההודעה:
Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition

לזה עוד הבנתי שיש פתרונות כלשהם, מסובכים ככל שיהיו. אבל העניין הוא שבנוסף, זמן קצר לאחר מכן, שוב עלה המסך הכחול הנ"ל, אף פעם לא קרה לי דבר כזה, בכל הפעמים שיצא לי להתקין מערכות הפעלה בעבר, שעולה מסך כחול תוך כדי התקנת מערכת הפעלה. הבנתי מחיפוש באינטרנט שהגורמים הם: וירוס, דרייברים לא מעודכנים, זיכרון פגום, קובצי מערכת פגומים.
תקנו אותי אם אני טועה, אבל בשלב כזה שבו הווינדוס אקס-פי כבר מחוק, לא ייתכן שהגורמים למסך הכחול קשורים לתוכנה - וירוס, דרייברים או קובצי מערכת. ולכן אני מסיק שהתקלה היא בהכרח בחומרה של המחשב. מן הסתם הזיכרון או המעבד או משהו כזה. מה דעתכם? האם זה באמת בהכרח ככה? כי אם כן, אני פשוט ארד מהמחשב הזה כי אין טעם להתעסק עם חומרה של מחשב ישן כל כך. ואם זה כן ברמת התוכנה, איך אפשר לפתור את הבעיה מבלי שמותקנת מערכת הפעלה במחשב?
תודה רבה.

assafxx

Member
תודה. אני מריץ 15 שעות ולא נמצאה שגיאה. זה מספיק? מצ"ב תמונה

אם זה מספיק והזיכרון תקין בוודאות, זה אומר בהכרח שרכיב אחר בחומרה (מעבד, לוח אם וכדומה) לא תקין? או שיש עדיין אפשרות שמשהו ברמת התוכנה לא תקין, למרות ששום מערכת הפעלה לא מותקנת?

למעלה