מסך מחשב נייד

migrena222

New member
מסך מחשב נייד

היי,
אני רוצה לקנות מחשב נייד שיש עליו סקירה מקצועית ב-notebookcheck. כתוב שם על המסך שיש לו a very intense bluish cast that cannot be eliminated.

"A precise analysis using CalMAN and the colorimeter immediately reveals a very intense bluish cast that cannot be eliminated via calibration. The grayscales and color look much bluer than they should according to the reference color space. The saturation in the blue hues is also greatly overemphasized. Although this remains similar after calibration, the colors at least come closer to the reference values due to an increased red part. Calibration particularly improves the grayscale's very high shift to a very low shift from the reference values."

מישהו יודע לומר עד כמה חוויית המשתמש תפגע למשתמש חצי מקצועי? (גרפיקה קלה).

בסקירה עצמה יש תמונות עם נתונים לפני ואחרי ה-calibration.
http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Latitude-E5540-Notebook.115887.0.html

תודה

Schnitzell

New member
אני הייתי מחפש דגם אחר.

אני מניח שאת לא תכיילי את המסך ותבני פרופיל צבע עבורו, ולכן את "תתקעי" עם צבע הלבן הטבעי שלו. תוך כדי עבודה, העין שלך תתרגל לצבע הזה וכל עבודה גרפית שלך עלולה לסבול מגוון כללי הפוך (צהוב).
&nbsp
טוב ששמת לב לסעיף הזה. אני מציע לך לחפש מחשב אחר ללא בעיה חמורה כל כך.

migrena222

New member
מה הכוונה בכיול?

תודה על התשובה. המצב הוא שאין לי כל כך אופציות למחשב אחר.
הבנתי שכיול או calibration זה משהו שאפשר לעשות באמצעות תוכנה חיצונית.
זו פעולה שמישהו לא מקצועי יכול לעשות בקלות ובהצלחה יחסית?
(אגב, אחרי כיול המסך יחשב סביר יחסית מבחינת דיוק צבעים?)
&nbsp

Schnitzell

New member
כיול מתבצע עם מכשיר מדידת צבע,

ובנוסף עם תוכנה שמתקשרת עם המכשיר. כיול גורם למסך להציג צבעים רצויים: צבע לבן מסויים, אפור נייטרלי, בהירות מסויימת וכו'. הפרוצדורה לא טריוויאלית, המכשירים יכולים להיות יקרים, וצריך ידע מסויים בנושא כדי לדעת שלא עשית טעות במהלך הכיול (התוכנות עצמן פשוטות למדי ויכולות להתאים למתחילים, אבל עדיין צריך ידע).
&nbsp
יש נותני שירות שמבצעים כיולים ובניית פרופילי צבע, אבל אני לא יכול להמליץ על מישהו כי אני לא מכיר אישית.
&nbsp
נראה לפי הביקורת שאחרי הכיול המסך מציג צבעים סבירים. עדיין ישנן סטיות בדיוק באזור הכחולים/סגולים, אבל לא נורא כמו לפני הכיול.

migrena222

New member
הליך יקר

אין אפשרות לעשות כיול מסך רק באמצעות תוכנה חיצונית? אם כן, כמה התוצאה מוצלחת וכמה שעות של השקעה זה לוקח למישהו שרק התחיל להתעסק בזה?
&nbsp
מנסיונך - אם אין אפשרות לכייל בלי מכשיר, הכיול עצמו יעלה כמה מאות שקלים לפחות (אם הולכים לנותן שירות או קונים מכשיר מדידת צבע)?
תודה

Schnitzell

New member
מה זה "תוכנה חיצונית"?

יש תוכנות שמתיימרות לבצע כיול רק עם תוכנה (כמו האופציה Calibrate display color המובנית בחלונות), אבל הן מסתמכות עלייך שתגידי לתוכנה מתי התוצאה נראית לך טובה - וזאת כבר הבעיה הכי גדולה. העין גרועה בזיהוי צבע אבסולוטי, אבל מכשיר מדידה מיועד בדיוק בשביל זה.
אף פעם לא בדקתי בצורה מסודרת עד כמה כיול מסך רק עם תוכנה הוא מדוייק, אבל ההרגשה שלי אומרת שהוא לא.

מכשיר מדידה זול, כמו Spyder 5 Express, עולה באמזון $100. מצאתי את האתר של "יוגנד", שמשווקים בארץ את המכשיר, ומתברר גם מספקים שירותי כיול. המכשיר עולה אצלם 550 שקלים.

למעלה