מאחר ואני עובד ברזולוציה של 1280x720 במסך 24 אינץ.
כדי לראות 2 מסמכי וורד זה לצד זה על מסך 27 אינץ אני חייב לעבוד ברזולוציה יותר גבוהה,
וכל מסמך וורד יהיה קטן יותר בהשוואה למסך 24 אינץ.
(כנ"ל ל-2 דפי אינטרנט זה לצד זה)
האם אני צודק?
בוא נעשה סדר
1 שטח מסך גדול יותר..ב1080P זה הרצוי. הגדלה עושים בכלי ווינדוס..רואים יותר טוב וגם גדול אז פה אין בעיה להיפך תראה חד יותר וברור יותר
2 פשוט להנות יותר מסרטונים וכו' ...
3 אפשר שני דפים יחד...וזה מאוד נוח.
4 כלקוי ראיה אני גם אומר יש כלים בדפדפן להגדיל מסך ואותיות. יש אתרים בכלל עם נגישות. זה מקל מאוד
5 לא לא יהיה קטן יותר כאמור אתה קובע את גודל הפונטים..בוורד...אם אתה חייב יש זכוכית מגדלת לשימוש ראות תפריטים למשל..אבל ההגדלה בווינדוס מספיקה.
6 לי יש DELL 27 ..למה? איכות מסך הרבה יותר טובה מפעם...איכות צבע גבוהה. כל כיוונון אפשרי לגובה צידוד סיבוב , חיבורי USB במסך זה מאוד נוח. כמו כן יש לו תכונה נגד הבהוב מעייף עיניים. וכן תכונה שצריך להפעיל נגד אור כחול גם חוסך עייפות עיניים.
סיכומו של דבר הגודל משנה לראות יותר על המסך. אני נהנה הרבה יותר מיוטויב למשל..אין לי בעיה עם כתבנים וכו'..נוח לשים זום למשל על חלק מהמסך וחלק מסמך להקריא הרצאות שאני עושה. שיש צורך בעיקר שאני על הטיוי שמחוברת למחשב יש זכוכית מגדלת. הרזולוציה הגבוהה יותר מחדדת את הכל מקל מאוד על קריאה. גם אגב ווינדוס הכי מתאים למסך 27 אינטש זה האידיאלי בשבילו. אני ממליץ על מסך עם התכונות שציינתי גם לארגונומיה יש הקלה על הראיה ..דבר נוסף שאני נזכר סוג מסך IPS נותן איכות גבוהה זוויות צפיה יותר טובות איכות צבע ובכלל הכל. כל זה גם משפר לראיה. דווקא ממקום של לקות ראיה המסך הגדול משפר מנסיון שלי כמובן של אחרים ( אני גם נמצא במועדון לעיוור ). צרפתי צילום מסך שתראה מה עושה הגדלה של 150% ברזולוציה מליאה של 1920X1080 ניתן בהחלט לראות אתר ומסמך יחד על מסך באותיות ענק ובלי כל בעיה ( אתה תראה פחות טוב כי אתה על רזולוציה נמוכה , אבל תאמין לי האיכות מאוד גבוהה )