מסך מלא או רחב?

Locke

New member
מסך מלא או רחב?

אם אני רוצה להזמין סרט, אז מה יהיה עדיף לי יותר? גרסת המסך המלא או המסך הרחב? שימו לב שגרסת המסך המלא זולה יותר

רומן ט

New member
לא מסך מלא.

סרט שצולם במקור בפורמט של מסך רחב (כמו כמעט כל הסרטים ב-40 שנה האחרונות), לא ניתן להציג כמו שהוא על טלביזיה "רגילה" (כלומר לא Wide Screen), כך שימלא את כל המסך שלה. לכן יש שתי אפשרויות: 1. חותכים את הסרט מהצדדים! אתה מאבד כמויות אדירות של מידע ויזואלי מהצדדים. בד"כ זה נראה פשוט זוועה יחסית לסרט המקורי. 2. מוסיפים מידע מלמעלה ומלמטה (אפשרי רק אם צולם בסופר 35 מ"מ, אחרת אין שום מידע שאפשר להוסיף). כאן אתה "זוכה" לראות מיקרופונים מלמעלה, ועוד כל מיני דברים שהבמאי בכלל לא חשב שתראה. מלבד זאת, כל שוט של אפקטים (והיום יש הרבה כאלה) נוצר במסך רחב בלבד, ולכן שוב מקצצים מהצדדים. בקיצור, כמו שאף אחד לא היה חושב לקחת ציור יקר של דאלי,פיקאסו, ואן גוך וכו´ ולחתוך אותו מהצדדים רק בשביל "שייכנס למסגרת", לדעתי (מבחינה אומנותית) אסור, פשוט אסור, להסכים לקיצוץ גס כזה של הסרט. זה ממש כמו צנזורה. חוץ מזה, בעוד כמה שנים (שנתיים, חמש, מי יודע) כל הטלביזיות יהיו במסך רחב, ואז כשתרצה לראות את ה-DVD הזה, תתעצבן על הפסים השחורים בצדדים... בקיצור, קנה את גירסת המסך הרחב, ותיהנה.

צוחה

New member
מסך רחב וזו פקודה !

כמו שמי שמעלי אמר, מפסידים פשוט המון מידע במסך מלא וגם אם תשים לב, התמונה במסך רחב הרבה יותר חדה ממסך מלא כי מה שעושים במסך מלא זה בעצם זום (כדי שיתאים לטלויזיה....) ולכן אתה גם מאבד מאיכות התמונה (אפילו ב DVD)

TheShis

New member
לדעתי, גרסאת המסך הרחב עדיפה תמיד,

היות וככה הבמאי התכוון שתראה את הסרט. למרות זאת, אם הדיסק מיועד לזאטוטים בלבד (וזה לא כולל את מרבית הסרטים של דיסני ושל דרימוורקס), אזי יש מקום לשקול את גרסאת המסך המלא (אבל שוב - אלו ממש מקרים בודדים). אפשר לומר (בחיוך), שגרסאת המסך המלא זולה יותר, היות ואתה רואה פחות (ולפעמים הרבה פחות - תלוי ב-aspect ration המקורי) מהסרט.

דון גל

New member
חוק זה חוק: תמיד לקנות את הגרסה

המקורית: אם הבמאי רצה FULLSCREEN, (כמו רוב הסרטים של קובריק, למשל), תקנה FULLSCREEN, ואם הבמאי רצה WIDESCREEN (כמו 90 אחוז מהסרטים) תקנה WIDESCREEN. תאמין לי, הבמאי יודע איך אתה אמור לראות את הסרט הכי "נכון" הדון.

רומן ט

New member
קובריק זה מקרה בעייתי:

הסרטים שלו הוקרנו במסך רחב בקולנוע. במעבר לוידאו הביתי, הוא אכן רצה להפוך ל-4:3. לאחר מותו, כשההסברים של וורנר לא סיפקו את המעריצים שטענו שבקולנוע הסרטים הוצגו במסך רחב - פתאום צצו "חברים" ומקורבים שטענו שהוא בכלל רצה לצלם את הסרטים מראש במסך "מלא" (בעצם מסך חסר) אבל רוב בתי הקולנוע לא יכולים להציג סרטים בפורמט זה, ולכן הוא התפשר וקיצץ מלמעלה ולמטה ועכשיו בוידאו הביתי הסרט נראה "כמו שהוא התכוון". אז: 1. או שקובריק היה שפן מתפשר שהסכים להריסת סרטיו. או ש: 2. מנסים להצדיק את ההעברה הלוקה בחסר. לדעתי קובריק לא היה מודע לכך שיש אנשים עם קולנוע ביתי ומסך רחב. הוא חשב שהסרטים שלו נראים טוב יותר ב-4:3 על הטלביזיות הקטנות של האנשים בבית. אחרת לך תסביר את ההליקופטר שמופיע ב"הניצוץ" בגירסת המסך המלא, ובכלל הקומפוזיציה נראית פחות טוב מאשר במסך רחב. אבל באופן עקרוני אני כמובן מסכים איתך - צריך לראות את הסרט איך שהבמאי רצה.

Soak

New member
גם אני מסכים עם כולם

בהנחה וקהל צרכני הסרטים ב-DVD הוא קהל פרפקציוניסט שלא מוכן לותר על אף פגיעה באיכות או בתוספות, גם כאן העניין תופס. ובתור אחד ששטח בלתי מנוצל על המרקע שלו מאוד הפריע לו בעבר, התרגלתי !

למעלה