מסך LCD דק לאומת CRT

מסך LCD דק לאומת CRT

אני שוקל לקנות מסך LCD 17 או 19 אינץ ישנם מספר פרמטרים שאני משווה אותם: זמן התגובה קונטרסט בהירות מקסימלית איכות התמונה (צבעים) חדות ועוד אשמח לקבל המלצות בעד ונגד תודה

oren271

New member
יש לי מסך LCD 17

לפני חודשיים בערך היה מבצע בקוסמוס אז קניתי. מסתבר שלעבודה בגרפיקה הוא ממש גרוע הצבעים והבהירות לא משתווים לאף מסך CRT, חוץ מאשר חיסכון במקום הוא לא טוב לכלום.

אנימטור

New member
נראה לי

שלא צריך להכליל את זה. למיטב ידיעתי יש מסכי LCD מעולים באיכותם, וכמו בCRT - גם כאן זו פונקציה של פירמה, דגם ומחיר. בכל מקרה כדאי שתצפה בתמונה על המסך לפני שאתה קונה אותו. עדיף אפילו לעבוד עליו כמה דקות בחנות. מעבר לזה, שמעתי שLCD מעייף את העיניים הרבה יותר מCRT בעבודה ארוכה, אבל זה רק שמעתי, ואין לי ביסוס לזה.

voguemaster

New member
לעבודה ? CRT בלי שום ספק!

מסכי LCD בעלי קצב ריענון נחות יחסית ל-CRT. יש בהם מריחות לא נעימות של פיקסלים וכל מיני "rendering artifacts" אחרים בזמן שיש תזוזה על המסך. לגבי איכות הצבעים, הטענה היא שמסכי LCD מציגים צבעים יותר *נכון* ממסכי CRT. פה זו שאלה מעניינת, מי בדיוק מגדיר איך זה יותר *נכון*
. לגבי בהירות אני לא יודע ולגבי חדות לא אמורה להיות בעיה. עזוב, לא שמעתי אפילו אדם אחד שטוען ש-LCD טוב יותר מ-CRT לעבודה (בטח של כמה שעות ברציפות). לא לעבודת תלת מימד וגם לא לתכנות (שזה מה שאני עושה לדוגמא).

eldarinn

New member
מסכים ב 100 אחוז ../images/Emo45.gif

למרות שיש לי מסך CRT מהיותר גדולים (22") שתופס חצי שולחן לכל כיוון ושוקל כמו השרת של אמאזון אני לא חושב אפילו על אפשרות של להחליף אותו במסך LCD כלשהו ללא קשר למחיר - פשוט אין מה להשוות באיכות.

מיכאל ג

New member
קל להגדיר מה יותר נכון

תעבוד על מסמך כלשהו, תדפיס אותו, שים ליד המסך, תבדוק מה נראה יותר קרוב למציאות.

CoolCalb

New member
עם כל הכבוד

אם אתה לא עובד ל PRINT.. ההבדל בין מסך LCD טוב למסך CRT טוב ממש זניח. בבית יש לי שני LCD מפירמה מפוקפקת, בעבודה יש לי שני CRT איכותיים ויקרים. אישית הייתי מעדיף את שני ה LCD שיש לי בבית, על המפלצות שישובות לי על השולחן בעבודה, ואשר אחרי שנתיים מאומצות, כבר צריך להחליף אותם כי מנורת המסך התעייפה... אם אתה עושה אנימציה, תלת מימד ולא מתעסק עם PRINT, תעשה את השיקול של מחיר לעומת מקום.. אולי אנשים כאן לא יסכימו איתי, שיבושם להם.. אבל מנסיוני לאנימציה ההבדל בדיוק הצבעים לא עקרוני.

מנסיוני לרינדור ההבדל דוקא חשוב

אני לא מכיר את הבדלי המחירים וזה יכול להיות פקטור חשוב, אבל בהשוואה רינדורית ההבדל הוא ענקי וזה מנסיון בעבודה עם CRT מעולים ו LCD מעולים. השאלה היא באמת כמה אתה הולך להתעסק בטקסטורות, רינדורים ושאר ירקות, אני מסכים אגב לגבי אנימציה, שכל מה שצריך זה מסך שלא יעייף ושלא יזיק לעיניים.

CoolCalb

New member
אצלינו בסטודיו

יש עשרות של מוניטורים CRT בגדלים 19-22 אינטש ומפירמות שונות כולם מסכים איכותיים, חלקם יותר וחלקם פחות. לא תצליח למצוא זוג מוניטורים בעלי צבעים וקונטרסט זהים. גם אם תכוון את כולם עם מיכשור חיצוני, תוך שבוע שוב יהייו שינויים. חלק בהירים יותר, חלק כההים, חלק כחולים חלק ירוקים.. אין לזה סוף.. בסופו של דבר גם בטלוויזיה אצל כל אחד בבית זה נראה אחרת. יש מה שנקרא מוניטור BROADCAST, (אצלינו כולם של SONY) הם מאד (!!) יקרים והטענה היא שהם הכי מדוייקים (ואני שואל מי קבע מהוא ה "קבוע" ?) בקיצור לדעתי עושים מזה עניין גדול הרבה ממה שזה באמת..

נו בסדר ברור שכל מסך משדר אחרת

גם אצלנו (כשעבדתי) היו המון צגים, כולם של סוני וכל אחד נתן צבעים גוונים וקנטרסט אחרים גם אחרי כיול של מכשור, וידוע שהטלוויזיה ממילא בנויה בצורה שונה מ הCRT (סידור פנימי אלכסוני שגורם לזליגת צבע) עדיין כשרינדרנו דברים שעשינו על LCD בקרוב לחמישים אחוז מהמקרים נאלצנו לעבד מחדש את הטקסטורות, כי בצפייה של התוצאה במספר מסכים שונים התוצאה היתה פחות טובה מכל עבודה שנעשתה על CRT. מה שגרם לזה שבפעם האחרונה שהייתי שם האנימטורים קיבלו את ה LCD ואנשי רנדר ואפקטים קיבלו CRT (ואנשי פיתוח קיבלו את שניהם). מאוד יכול להיות שאתה צודק שלפעמים עושים מזה עניין גדול בהרבה ממה שזה אבל זה נראה לי תוצר של הגזמה ברצון לקבל רמות גימור מטורפות, אני פשוט לא רואה שום דבר רע בלשאוף לזה, במיוחד אם יש תקציב. בסך הכל השולחן יכול לסחוב את שניהם.

RLM

New member
אבל אז מה ההגיון? :S

הרי היתרון היחיד שנאמר פה של הLCD הוא שהוא תופס הרבה פחות מקום (או שפיספסתי משהו? :\) אז אם אתה משתמש כבר בCRT למה שיהיה על השולחן גם LSD? (אני מדבר על אלה מהפיתוח שאמרת שקיבלו גם LCD וגם CRT..)

oren271

New member
לסיכום

כל עוד אתה לא נוגע בעניין הטקסטורה (צבעים בעיקר) והתאורה, מסך LCD יכול להיות אופציה נוחה. ברגע שאתה רוצה להעביר צבע מסויים בסצנה תיקח בחשבון שהצבעים יראו שונים בהרבה מהצבעים שאתה רואה עלגבי ה-LCD.

תודה על התשובות

1. אשמח לקבל הסבר לגבי הרינדורים. למה הכוונה? אני מכיר ומתעסק עם תוכנה הנקראת POV בעזרתה אני מרנדר תמונות האם לתוכנות דומות התכוונתם? ומדוע כשמרנדרים משהו יתכנו בעיות ב LCD. 2. החלתתי וקניתי מסך LCD של SAMSUNG פרטיו בקישור.

למעלה