מסכות מגן לילדים אוטיסטים

שאלות קצת מפחידות....

אני יודעת שלא כל כך נעים לדבר על זה אבל.... היום בבוקר שמעתי ברדיו שאולי יחסנו את כל האוכלוסיה נגד אבעבועות שחורות. האם משהו יודע איך זה אמור להשפיע על הילדים שלנו (PDD)?? ובאותו ענין ... האם יש סיכוי להלביש להם ברדס/מככת אב"כ בשעת צרה בחדר האטום??? נקודות למחשבה שלא נעים לי להעלות אך אני חושבת עליהן.... ברבורית1

אד י

New member
מסכות אב"כ

אני זוכרת מהמלחמה הקודמת, שדיברו על זה, שצריך להרגיל את הילדים (גם אלו שהתפתחותם תקינה) ללבוש את ציוד האב"כ, ולראות את ההורים במסיכות (שזה גם מפחיד כשלעצמו). ובמקרה של ילדי PDD צריך לתרגל הרבה יותר פעמים. אני חושבת שברגע שיהיה הרבה תרגול במצבים רגועים ללא לחץ ופניקה, תהייה התרגלות וקבלה של העניין כחלק מהחיים. חוץ מזה, שאם אתם בחדר אטום, אז לא ממש צריך את המסכות. ואם את עדיין חוששת, אפשר לקנות בכמה אלפי שקלים מין מכונה (ששכחתי את שמה) שמתפקדת כמסנן לכל האוויר בממ"ד/מקלט.
בלי פאניקה

מסכות מגן לילדים אוטיסטים

היי לכולם, כפי שכולנו יודעים המלחמה מתקרבת ויש אפשרות לקבל מפיקוד העורף מסכות מיוחדות לילדים אוטיסטים ואוכלוסיות מיוחדות. המסיכה בעלת חלון גדול במיוחד וכוללת גם את הצוואר ויש לה שני מנועים במקום אחד כדי לאפשר זרימת אוויר נורמאלית ללא תחושת חנק. אין לי מושג לגבי הגודל שלה או הרעש שהיא עושה. פיקוד העורף מתנה זאת באישור רפואי. צריך לגשת לאחד המרכזים ולקחת 5 טפסים למילוי אצל רופא ואז להחזיר להם עבור ועדה רפואית שלהם כדי שתאשר. אמרו לי במוקד המידע שלא צריך לחכות בתור אבל ההליך הרפואי של הועדה אורך כחודש. פניתי פעמיים לאלוט כדי שזה יוסדר או יקוצר אך לא זכיתי לתגובה כלשהי . לתשומת לבכם! ונקווה שלא נזדקק!!!

ריקי 04

New member
לפי מה שאמרו לי אתמול באלו"ט

מדובר פשוט ב"ברדס אקטיבי" שניתן לילדים בני 3-8, והוחלט שיסופקו גם לאוטיסטים בני 8-21. כך שלילדים הקטנים שלנו זה לא משנה.

ברדס אקטיבי או ברדס מיוחד

היי ריקי אם הבנתי נכון משיחתי עם פיקוד העורף אז לא מדובר בברדס הרגיל שיש לנו אלא בברדס שונה בעל שני מנועים במקום אחד כמו ברגיל. כמו כן יש לו חלון רחב יותר כך שלא צריך לסובב הרבה את הראש כדי לראות אלא מזיזים עיניים כמו בראייה רגילה וכן הוא נקשר נמוך יותר מהצוואר כדי לאפשר צוואר חופשי היות והוא מיועד למונשמים דרך הצוואר(טרכיאוסטומיה). אם אכן מדובר בברדס הרגיל וכך נאמר באלוט צריך יהיה לבדוק שוב את כדאיות הפרוצדורה. בעלי הביא טפסים עבור כל ילדי הגן כדי שנוכל להגיש במשותף ולזכות בהתייחסות הועדה. אני מקוה שכך יהיה וממליצה לועד הורים מגנים נוספים להתארגן בהתאם. ושוב נקוה שלא נזדקק כיון שגם גירסא זו יהיה קשה לשכנע לשים על הפנים אצל ילד שמתנגד למעיל או לכובע...

ריקי 04

New member
../images/Emo5.gifאז כנראה שאני טועה...

בכל מקרה זה נראה לי כל כך חסר סיכוי לשים עליו מסכה (או על אחותו התאומה, הבוקר היא סירבה בכל תוקף לשים מסוכנת לאף של אינלציה - אז מסכת אב"כ...!?), שאין לי אפילו כוונה לנסות, נראה לי שפשוט נכנס לממ"ד ונבנה על הקבלן... האמת היא שבררתי עם חברת "תיבת נח" (אלה שמתיקינים מסננים לחדר ואז לא צריך מסכות...), מה שיצא זה שהם סומכים על הממ"ד ופשוט מתקינים לו מסנן. אז תודה רבה, נסתפק באויר שיש שם. וחוץ מזה, אפילו אם הייתי מנסה לשים להם מסכות - שתיים שונות !?, מה התחרפנתי? דיר בלקום שאני לא אביא לה כדורים זהים לשלו... (אבל כאן אנחנו כבר נכנסים לתחום אחר לגמרי...). וחוץ מזה - איך בכלל מסבירים מסכות לילדים בני שלוש. פורים בטח לא יקח - לא באמצע הלילה, עם צפירה קורעת אוזניים ואמא היסטרית. והורים עם מסכה - נראה לי טראומה לכל החיים. את הערכות דרך אגב ריעננתי לפני חודש - שיהיה (ושאני לא אעמוד אח"כ שעות בתור, אם אני אתחרט במקרה...)

נונינה

New member
אנחנו דוקא התקנו את המערכת

של תיבת נוח, ולכן המסכה פחות מטרידה אותי. הממד אמור לעמוד נגד כל דבר למעט פגיעה ישירה. מספר השעות שבו אפשר לשבת בממד בלי לסיים את החמצן שבו הוא מוגבל - אבל עם מערכת הסינון הוא אינו מוגבל, ואז אם יש האזור נגוע, אנחנו נוכל לשבת בממד בלי לדאוג. הכנסתי אליו מזרונים, בית שימוש כימי קטן (עוד 1000 ש"ח) מזון, מים.....ועכשיו אני מקוה שלא יקרה כלום !!!

נונינה

New member
עולה כ-4500 ש"ח, מטלפנים...

לחברת תיבת נוח בראשון לציון, מקבלים תאריך (רחוק עכשיו עקב הביקוש....) ובאים לבדוק את הממד ולתאם התקנה נקיה ומקצועית אף על פי שקודחים בבטון. יד מערכת שמתאימה עד ל-5 אנשים ויש אחת ליותר.

חשוב ../images/Emo124.gif

כתובת האתר לטפסים עבור מסיכות לאוטיסטים: WWW.IDF.IL למלא הטפסים , לתת לרופא , ולפקסס לפיקוד העורף: 08-9277754. אני עדיין לא עשיתי זאת אבל קיבלתי את המידע מאב שהוציא טפסים וטיפל.

למעלה