הכלב נפטר
בעצם הרדמנו אותו, אבל זה לא משנה. אין כלב יותר.
ביום ראשון היה יום כל-כך נחמד. הוא רץ בחוץ ושיחק עם הילדים בחוץ בשלג, ואפילו שהצעתי לו להכנס הביתה הוא לא רצה.
בערב הוא שכב ליד הספה ופתאום לא הצליח לקום, הרגליים האחוריות פשוט הפסיקו לעבוד.
לקחנו אותו לבית חולים, השארנו אותו להשגחה ללילה. בבוקר אמרו שאין שינוי. חושבים שכנראה הסרטן התיישב לו על העצב ולכן אין לו תפקוד ברגליים. מכיוון שזה לא משתפר, הדבר הכי טוב לעשות עבורו זה להרדים אותו.
ביום שני כשהילדים חזרו הביתה מהבי"ס סיפרנו לילדים. בערב הלכנו להפרד. שני הקטנים היו יותר מעוניינים בזונדה מאשר בכלב עצמו. חשבנו בהתחלה שאנחנו נגיד שלום ושאחר כך ניתן לבית חולים לעשות את מה שהם צריכים לעשות. בסוף שלחתי את בעלי והילדים לאוטו ואני נשארתי עם הכלב עד הסוף. הוא שם את הראש שלו עלי ואני ליטפתי אותו ודיברתי אליו. ידעתי מתי זה היה הסוף, הרופא לא היה צריך להגיד לי. אוי, כמה בכיתי. זה היה קשה ועצוב. מבחינה קוגנטיבית הכלב היה ערני וסקרן, זה רק הגוף שהפסיק לתפקד...
בימים שלאחר מכן, הגדול התחיל לעבוד על לחפש תמונות של הכלב בשביל להכין אלבום זיכרון. פרצי הצחוק שעלו מן המחשב הצליחו לגרום אפילו לי לחייך למרות הכל. סיימתי את האלבום אתמול ואני מחכה לקבל את הספר בדואר.
עכשיו אני מנסה להתרגל להיות לגמרי לבד בבית, בלי כלב. נורא שקט לי. תמיד היה לי עם מי לדבר, עכשיו אין אף אחד.
אנחנו בסופו של דבר נאמץ עוד כלב, אבל לא עכשיו. אנחנו צריכים לתת לעצמנו קצת זמן להתאבל ולהחלים.
לגדול כמובן היה מאוד קשה, מידי פעם הוא תופס את עצמו באמצע משפט בסגנון שביסלי יאכל את זה ואז הוא נזכר באמצע המשפט שאין ביסלי יותר. כשהיינו בתפילות ביום שבת בבוקר בבית כנסת הוא החליט שהוא רוצה לעמוד בזמן קריאת קדיש יתום (הרב אמר לו שזה בסדר).
הקטנים בסדר, מתנהגים כרגיל בסך הכל. הקטן דווקא הפתיע אותי בשאלה אם אמבולנס לקח את הכלב לבית חולים. הוא מבין משהו.
זהו. כמעט שבוע עבר. מתרגלים. עצובים. מנסה לדבוק לשגרה.
אני מקווה שמעכשיו יהיו רק חדשות טובות.