מסכן שי!

Lady in red2

New member
אוף, אני לא יודעת מה לחשוב כבר

ראיתי את משפט השדה (כמו שכינו את זה כאן) ששי עשה ללאון. זאת הייתה שטיפה רצינית ובאמת חלק מהיחס המגעיל של שי ללאון (בנוסף לסיטואציות נוספות כמו זריקת הכרית וכו'). הוא ממש לא מהפייבוריטים שלי - שתלטן, אגרסיבי, הפך את רנין ולאון, עד עכשיו, לפחות או יותר שפוטים שלו... עדיין לאון אוהב אותו, ואני ממש אוהבת את לאון - הוא ורנין הפייבוריטים שלי. ראו שהוא נפגע מהשטיפה של שי עליו. אבל... אתם חושבים שזה מוצדק שלאון הצביע לשי? אני לא יודעת מה לחשוב, כנראה שזה חלק מהמשחק?
הרי אף אחד לא יכול לצאת שם 100% צודק במשך 3 חודשים... לא? גם אח"כ ששי אמר שחשב להכניס את לאון לסוויטה די כאב לי עליו (כן, כן, על שי). הרי בכל בן אדם יש צדדים רעים וטובים, טובים יותר ופחות, ככה זה. חוצמזה מן הסתם להיות סגורים בווילה, מצולמים כל הזמן, וחלק מהמשחק, מביא אנשים לסביבה שאינה טבעית להם. מה שגורם להם להתנהג שונה. מצד שני, מההתרשמות שלי - הם אמנם מתנהגים שונה אבל לא בקיצוניות גמורה. למשל ג'ני עדיין עושה רושם של בחורה שקטה באחות הקטנה, וערן - אולי לא כל מה שסיפר היה נכון, אבל אני לא יודעת אם הכל היה דמות ששיחק. לא הגיוני לשחק דמות 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע (מישהו יודע מה נסגר איתו בסוף - כל האיומים עליו כשהיה בוילה התממשו?). בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שלדעתי הם אמנם נשארים עם האופי שלהם גם בווילה, אבל אולי לפעמים זה גורם להם לקטעים קיצוניים יותר, שאינם מתאימים להם במציאות. אולי ההצבעה של לאון הייתה פעולה שנבעה מהסיטואציה הזאת, ובחיים האמיתיים לא היה עושה משהו דומה. כנ"ל לגבי אנשים אחרים שהצביעו לחברים שלהם - קרן שהצביעה לנעמה, יוסי שהצביע לאשר... לא יודעת אם זה אומר שהם צבועים, אולי הכל חלק מהמשחק, שמביא למצבים כאלה.

Saladin

New member
לא ריחמתי על שי כי הוא לא היה זקוק לרחמים.

קודם כל, הבחירה שלו בליאון לסוויטה היתה משנית אחרי צבר ורק בגלל שעם ליאון הכי נוח לשי כי ליאון הוא טיפוס נורא נוח ואוהב את שי. ושנית, צריך לקחת את עניין ההדחות בפרופורציות ולא לחשוב שליאון תקע לשי סכין בגב. סך הכל צריך להדיח שני אנשים ולחשוב אסטרטגית ואני באמת מאמין שליאון אוהב את שי יותר מכל שאר דיירי הוילה. ההדחה לא משנה את זה. והיא גם בהחלט גמול ראוי לשי על שתי התקריות שלו עם ליאון. ההדחה הזו היא דבר ששניהם יכולים להיות שלמים איתו לדעתי.

droriko

New member
מסכים לחלוטין

בגידה לא היתה כאן , זה לא שליאון נשבע אמונים מרצונו החופשי , שי פשוט ניסה לכפות עליו את המנהיגות שלו .

אוי אוי אוי אם זה לא היה שי ...

איך כולם היו משנים את הדיעות שלהם ב180 מעלות . לאון לא נדבק לשי ? לאון אפילו הטריד מינית את שי . ואם הוא היה מטריד אותי מינית במשך שבוע כשאני סגור איתו באותו הבית הוא לא היה מקבל רק כרית לפרצוף . בדיוק כפי שכל אישה שהיתה חשה מוטרדת מינית היתה מגיבה באיזו סטירה מעוררת . ולמרות הכל הבחירות של שי לסוויטה היו צבר כאופציה א' ולאון כאופציה ב' כנראה שלפניי רנין אפילו . וזה אומר מה ששי חש כלפיי לאון . מצד שני , לאון עם כל ה- " תולי חתלתולי " שלו והפוצי מוצי וה-"אהבה" שלו כלפיי שי . בגד בו כאשר העמיד אותו להדחה . זה לא שלא היו ללאון אופציות אחרות להדחה פרט לשי בוילה . לאון הוא זה שיזם את כל התקריות שהיו לו עם שי . אז זה קצת מוגזם לבוא אל שי בטענות על כך . שי בשיחה שקיים עם לאון ניסה להסביר לו שבמחשק הזה חייבים לבחור קבוצה . ושי צדק ( ואם לאון ימשיך לשחק את המשחק של הגור חסר האונים הוא יגלה את זה בקרוב ) כי בסופו של דבר המשחק של לאון יעלה לכולם על העצבים , גם לצופים . עבורי ובעיניי להעמיד חבר שלך להדחה זה צעד מטומטם וגם בגידה . כך זה היה לגבי ההעמדה של נעמה על ידי קרן , כך זה גם בנוגע ליוסי שהעמיד את אשר וכך זה גם במקרה של לאון שמעמיד את שי להדחה . בסך הכל , אם שי יודח לאון יהיה בין הראשונים שיפסיד מכך ( פחות חבר בוילה = עוד אויב בוילה ) . זה לא שלאון היה לשון המאזניים . אבל עדיין הצעד עצמו של לאון היה צבוע ודיי מטופש בטווח הארוך .

Saladin

New member
דבריך הם דמגוגיה לשמה.

אתה מסוגל לכתוב בגישה אחת בפוסט אחד, ובגישה הפוכה לגמרי בפוסט השני. בשני המקרים אתה כנראה לא עוצר לקחת נשימה. הרי אתה כל הזמן מהלל את שי על המשחק האסטרטגי שלו וכאן אתה מוקיע את ליאון על בגידה. נכון ששי לא הדיח חברים שלו בניגוד לליאון, אלא רק סכסך ביניהם. זה כנראה לגיטימי מבחינתך. למשל להגיד לאשר על צבר, החבר הכי טוב של שי בוילה לדבריו, שצבר עשה בכוונה את הפיצות - זה בסדר כנראה מבחינתך. שלא לדבר על האלימות ששי נקט כלפי ליאון. לומר שליאון הטריד מינית את שי זה פשוט מגוחך ואני לא חושב שצריך להסביר. יש לך הרבה פוסטים שכיף לקרוא אותם אבל זה אחד הפוסטים שהייתי אומר עליו שהוא דווקאי ותו לא.

קודם כל תודה על המחמאה .

נדמה לי שהייתה שם אחת כזו ... יש הבדל גדול מבחינה אסטרטגית בין להתסיס את אשר כנגד צבר לבין להצביע לחבר שלך כמועמד להדחה . אסטרטגית אם אתה מתסיס מישהו מהקבוצה השניה כנגד חבר שלך אתה מקרב את החבר אליך . זה תהליך מאוד פשוט וגם לגיטימי במשחק מהסוג הזה . על איזו אלימות אתה מדבר ששי נקט כנגד לאון ? ולגבי ההטרדה המינית שלאון הטריד את שי זה נושא שכבר טחנתי עד דק . אני רק אחזור על הדבר הבסיסי : אם אתה עושה פעולה בעלת קונוטציה מינית והצד השני ביקש ממך להפסיק ולא הפסקת , זאת הטרדה מינית . וזה לא משנה מה היה עד לאותה התקרית ומה היה אחרי אותה התקרית . אתה יכול לחשוב שלומר שלאון הטריד מינית את שי זה מגוחך בעינך . זה לא משנה כהוא זה את העובדות . הפוסטים שלי הם דיי עקביים . אני לא תומך בשי ולא אוהד שלו ( למרות שהרוב מפרשים זאת כך ) . אני חושב שצריך לשפוט את המתמודדים על פי המשחק ולא על פי האישיות כביכול ( ושי הוא מקרה שמדגיש את ההבדלים בין הגישות ) . אני חושב שיש דברים שהם מאוד לגיטימיים לעשות בתוך המשחק והם לא לגיטימיים לעשות בחיים . בנוסף לכך אני חושב שהרוב המתלהם כאן לא שופט את הדברים בצורה שווה והוגנת אלא על פי מי שעושה את אותו המעשה ולא רק על פי המעשה ויש לכך דוגמאות רבות . או בקיצור , קודם מחליטים את מי לאהוד או לישנוא ואז מחפשים צידוקים לדברים . וכל התרחשות נמדדת על פי ההחלטה הראשונית שקבעה את מי אוהדים או שונאים . ואז כשרנין בוכה כשג'ני הודחה היא צבועה ובלתי נסבלת ואילו כשעינב בוכה כי אשר הודח היא אמיתית . ( וזאת רק דוגמא אחת מהרבה דוגמאות אחרות ) צר לי , אבל לי זה מפריע כפל הסטנדרטים הזה .

Saladin

New member
אתה ממשיך

עם הדמגוגיה, קודם כל בכך שהבאתי לך מחמאה בקטנה ועשית ממנה כותרת...ליאון לא חבר של שי ולא חייל שלו ובשום נקודה הוא לא נתן לשי להבין שהוא מונח בכיס שלו. אם שי בחר לפרש את ההתנהגות של ליאון כהטרדה מינית כשנוח לו או כנאמנות חיילית/חברות כשנוח לו בפעמים אחרות, זו ממש רק בעיה של שי. והאלימות שאני מדבר עליה היא זריקת הכרית והאמירות "אני אפרק אותך" ו"אתה צוחק עכשיו, אח"כ תבכה" שאין לפרשן אלא כאלימות. גרוע מהתקרית הזו היה האינצידנט שבו שי ישב בסלון ולא הסתכל לליאון בעיניים והאשים אותו באשמה הנוראית של דיבור על שי עם עינב - כאילו ששי הוא הבעלים וליאון הוא הכלבלב שאסור לו לדבר על שי עם אנשים אחרים. וגם הטיף לו על זה שהוא נשבע בדברים לא נכונים, מלך המוסר. לסוג זה של דברים ליאון התכוון כשבכה לעינב על זה שהוא לא יכול יותר עם הצביעות.

droriko

New member
זה צבוע במסגרת המשחק

ליאון אוהב את כולם בוילה (חוץ מיוסי) אז בעצם כל אחד שהוא היה מדיח במקום שי זה היה נחשב צביעות. ליאון אולי חבר של שי , אבל גם של עינב, וחוץ מזה הוא לא הבטיח לשי ואפילו לא רמז שהוא ישתף איתו פעולה במשחק(כמו שצבר ורנין עושים,למרות שהשניה עושה את זה באופן חלקי מסתבר) ככה שאני לא רואה כאן שום בגידה. ואתה גם לא יכול להאשים אותי בחוסר אוביקטיביות כשאני אומר לך שאני תומך בשי ביום שלישי.

אההה ביטוי חדש ? צבוע במסגרת המשחק .

" ליאון אוהב את כולם בוילה (חוץ מיוסי) אז בעצם כל אחד שהוא היה מדיח במקום שי זה היה נחשב צביעות. " הממממ ... לא ! הוא לא אוהב ומתחבר לכולם באותה הרמה . לפחות אם לשפוט על פי המעשים והדיבורים שלו . אם לאון היה מדיח את : איתי , צבר , ונסה או את רנין זה היה נחשב לפחות צביעות בעיניי . נכון , עם כולם הוא בקשר טוב אבל ברמה של חברים שהוא כל הזמן אומר שהוא אוהב אפשר להחשיב רק את עינב , שפרה ושי . לגביי כל השאר הוא אוהב אבל הקשר איתם קצת פחות טוב ( בעיקר עם איתי לפי דעתי ) . " וחוץ מזה הוא לא הבטיח לשי ואפילו לא רמז שהוא ישתף איתו פעולה במשחק " זה לא שיתוף פעולה , לא להצביע לך . זה סוג של נאמנות כלפיי חבר . וזה שונה מאוד מלשתף פעולה על מנת להדיח אחרים . לזה לאון אכן לא התחייב . אבל כשיוצרים חברויות יש מחוייבויות שנוצרות מעצם ההגדרה של " חברים " . לאון בגד בערך הזה אם הוא מחשיב את שי כחבר שלו . " ואתה גם לא יכול להאשים אותי בחוסר אוביקטיביות כשאני אומר לך שאני תומך בשי ביום שלישי. " באמת?! אתה תומך בשי ? אבל זה יותר משינאת המן מאשר אהבת מרדכי במקרה שלך ? לא יודע עד כמה זה נחשב אובייקטיביות או פשוט נסיבות והעדפות . ויש לי שאלה ( שנשאלת בהומור ) היות שאתה לא ממש משתתף פעיל בהצבעות , במה מתבטאת התמיכה שלך ? אתה מכין פוסטרים לתמיכה בשי ותולה בסלון ?
( תתעלם , זה סתם היה בשביל הבדיחה
)

droriko

New member
תומך ברמה של דיונים בפורום

אני כמוך רוצה יותר אנשים כמוהו במשחק , רק שזה מאד מפריע לי שהוא שיחק חלק מהזמן מלוכלך וההפקה התעלמה . וצבוע במסגרת המשחק זה אומר שצביעות היא לא בהכרח דרך ארץ אצלו (כמו אצל שי או אצל נעמה ) אבל היא יוצאת החוצה כשדוחקים אותו לפנים. אתה רוצה לקרוא לזה "צביעות ברמה נמוכה יותר" אתה מוזמן , אני מקווה לפחות שהנקודה שלי הובהרה.

לא רוצה לקרוא לזה , רק מנסה להבין .

מי דחק את לאון לפינה ? מתי זה קרה ? באותה השיחה בסוכה ? פשוט הבהירו לו שבסיטואציה שנוצרה מוטב לו לבחור קבוצה כי במוקדם או במאוחר אי בחירת קבוצה תפגע בו . העמדה של שי להדחה על ידי לאון לא שונה בעיניי מההדחה של נעמה על ידי קרן . ואני זוכר היטב את התגובות באותו המקרה . והאמן לי שהתירוץ שנתנה קרן היה הרבה יותר מוצדק מהתירוץ שנתן לאון . אם אתה לא מאמין בבן אדם אל תהיה חבר שלו ואל תחזר לפיתחו . אבל תודה שזה יפה שבמעמד ההדחה לאון הסביר שהוא מצביע כנגד שי כי הוא לא אמין בעיניו . יש בכך מעט אירוניה לא ? העניין הוא שבהדחה הזו לאון לא פעל בשכל . כשאתה מעמיד להדחה מישהו שמחשיב את עצמו לחבר שלך אתה יורה לעצמך ברגל . כי אתה מדיח מישהו שהסיכוי שלו להעמיד אותך להדחה נמוך ומשאיר אחרים שהסיכוי שלהם להעמיד אותך להדחה יותר גבוה . לאון מתגלה כהאדם הכי לא קשור למשחק . והוא מצטרף אל יוסי ואני לא כותב את זה כדבר חיובי . גם לאון זה המשחק שלו להפסיד ( להבדיל מהשאר שהמשחק שלהם לנצח ) כמו במקרה של יוסי ( ואולי גם עינב ) . יש מצב שלאון באמת ייגרום לעצמו להפסיד את המשחק . מצד שני גם יוסי העמיד את אשר להדחה ... טוב נו , יש קרב צמוד בין 2 ה-"אסטרטגים" הללו . אבל העיקר שהם חמודים לא ?

droriko

New member
לא שי דחק אותו לפינה ,אלא האח הגדול

בזה שהוא דרש מליאון לבחור את מי הוא רוצה להעיף , וכשחוץ מיוסי כולם חברים שלך,חלק יותר טובים חלק פחות, הדרך היחידה לא לצאת צבוע זה לעשות כמו אשר ולהדיח את עצמך .

bibaso

New member
בכל מקרה הקטע בסוכה היה אחרי ההצבעות

וזה מראה כמה מטומטם זה לא להראות את ההצבעות בזמן אמיתי.

נראה לי שפיספסת איך שי מתגרה בלאון

בחדר השינה הוא ישב למרגלותיו במיטה, תקע בו מבטים כאלה שלאון הרגיש מבוכה ואף מחה על כך ורצה שילך והשיא היה כשי שלח יד למפשעה של לאון. חוץ מזה משפט השדה הפומבי ששי עשה ללאון היה כל-כך אבל כל-כך לא חברי, שאני ממש מתפלאת שאתה מתפלא על החלטתו האמוציונלית של לאון להעמיד להדחה את שי. ודבר אחרון: לאון יסתדר טוב מאד ללא שי. כולם מחבבים אותו,אפילו יוסי נהנה להתעלל ולהציק לו. מה הוא יעשה בלי אחד כמו לאון,שלא מעיף אותו אחת ולתמיד מהגב שלו ? יתחיל לתופף על... העצבים שלנו או למרוט שערה,שערה מהכתפיים של איתי....ואולי בכלל ישתגע עוד מעט בלי סיגריות ויעדיף לפרוש.... אם כי עדיף שהבת האנטיפטית שלו עם מבט הרצח בעיניים תלך לפניו... חג שמח ו...נקווה שה(בן-אדם)הטוב ביותר ישאר אחרון.

איתי בל

New member
הייתה מעט בגידה

תשמע לבוא לבנאדם לאהוב אותו כל כך ללטף אותו לקרוא לו תולי חתלתולי ואז להעיף אותו... יש פה בגידה לא בגידה של חייל ששוכב עם האויב אלא של חשבתי שאתה אוהב אותי מה אתה מעיף אותי אבל בחדר הזה אפשר להעיף את מי שרוצים אוני מבין למה לאון בחר בשי והוא בחר אותו בלב כואב וזה משהו שאתם אף פעם לא לוקחים בחשבון לא תמיד שמים מישהו להדחה כי שונאים אותו חוץ מזה אם כבר תככים ואם כבר אינטרסים ברור ששי יבחר בלאון או צבר כי איתם הכי נוח לו כמו שכל אחד אחר יבחר במי שהכי נוח לו אין סיבה אחרת... אבל יוסי... בחר באיתי! כאילו... מה הקשר?! מה לו ולאיתי תארו לכם היו מכניסים את איתי ויוסי לבד לסויטה איך איתי היה מגיב לזה? מה יש לו לעשות עם יוסי שם?! זו אסטרגטיה... לפנק את הבחור החדש שנכנס אלייך למעגל זה היה מוזר האמת....

אני לא חושבת כמוך....

אין מישהו אחר שהוא יכול להכנס איתו. אם אשר היה נשאר...הוא היה בוחר באשר. תחשוב מי נשאר בוילה...ותראה שזה הבחירה הכי נורמלית.

למעלה