מסלולים באיזור רמת-גן, תל-אביב

love_asp

New member
מסלולים באיזור רמת-גן, תל-אביב

חוץ מירקון, שהוא נפלא, יש עוד מסלולים נחמדים באיזור הזה? דרך אגב, תמיד כשאני רוכב בירקון (מעשר-תחנות עד מגדל-אפק), אני תמיד מאבד את השביל באיזור הוד-השרון ואז חוזר על עקבותי... מי שמתמצא שם בקטע של המעבר מהמסלול הכחול למסלול השחור, יכול בבקשה לומר לי מה הטעות שלי??

lior sherer

New member
לא אבל...

עבור מתחת לכביש 5 (ליד צומת ירקונים) צא לכביש, סע 100 מ' לכוון צומת סגולה ואז ברמזור פנה שמאלה לכוון כפר הבפטיסטים. עוד100 מ' על הכביש ותגיע ל-T. פנה ימינה, הכביש מתעקל ולאחר עוד כ-100 מ' תראה סימון של שביל ישראל. השביל יוביל אותך מתחת לפסי הרכבת ומשם לבריכת הנופרים. בבריכת הנופרים תוכל לבחור אם לרכב לאורך פסי הרכבת (ואז מתחת לכביש ישראל) עד לראש העין ועד בכלל... או להסתובב קצת באיזור מבצר אנטיפטסור, לעלות למגדל צדק (בכניסה הדרומית של ראש העין) ולחזור בשביל המקיף את ראש העין. אתגר... בחורשה הצפונית לראש העין סימנתי שלושה סינגלים, נראה אם תמצא אותם.

יורם חן

New member
נחמד להסתובב גם בגבעת נפוליאון ו...

גבעת נפוליאון מזמנת קצת טכניקה באזור המישורי הזה, מקום נחמד מאוד. לגבי הבירבור, קבל מפה של הקטע הרלוונטי.

lior sherer

New member
לגבי הבירבור

ברור למה אתה לא מוצא את המפגש בין שני השבילים. המפגש הוא למעשה שער ברזל בכניסה לשדה חרוש. גם אם תמצא אותו ותרכב בשביל השחור, תתאחזב לראות כי השדה נחרש ולא אחת השביל "נעלם" ולכן המלצתי היא פשוט להמשיך עם השביל הכחול עד לכביש ושם תפנה ימינה ומתחת לגשר (בין צומת נוה ירק וירקונים) הרם את האופניים ורד ברגל אל השביל. בכל מקרה הקטע הזה לא משהו ולא שווה את המאמץ. הייתי ממליץ לך להמשיך לכפר הבפטיסטים (ראה הודעה קודמת) השביל שם יפה יותר ו"ידידותי למשתמש".

kraps

New member
לא שווה את המאמץ?

דוקא הקטע שבין התע"ש לפארק אפק הוא הקטע הכי יפה ופראי של הירקון, לדעתי. במיוחד הקטע שבין אבו-רבאח לירקונה עם סבך קני-הסוף והצמחיה שסוגרת עליך מלמעלה. לא יודע היכן אבדה לך הדרך, אבל האיזור הזה אכן מורכב קצת בגלל כל מיני נחלים (קנה) ותעלות ביוב שמצטרפים לירקון ונשפכים אליו ובגלל ריבוי צמתים והצטלבויות שבילים. לי לקח איזה פעמיים שלוש לחזור על הקטע הזה עד ש"פיצחתי" אותו סופית. הפתרון הכי טוב הוא לתפוס לך מישהו שמכיר את המסלול ולהצטרף אליו.

lior sherer

New member
נכון רק ש...

זו לא הנקודה בה הוא התברבר. הנקודה שהוא מדבר עליה היא בשולי איזור התעשיה החדש של הוד השרון. אין מי שיסכים אתך יותר לגבי יופיו ופראיותו של הירקון באיזור זה. ליאור

למעלה