"מסלולי המבצע להתחברות עצמאית כוללים כתובת IP פרטית". ?

cheif

Member
מנהל
Carrier-grade NAT

ל-CCC אין POOL מספיק גדול של כתובות IPV4 ולכן הם משתמשים במנגנון של Carrier-grade NAT. המשמעות היא שאתה מקבל כתובת IP בתוך הרשת הפנימית של CCC ואין לך יכולת אמיתית לבצע הפנית פורטים. השיטה הזו אינה מתאימה למי שזקוק לכתובת IP אמיתית.

רני538

New member
האם הרבה מאד חיבורים, אולי הרוב, יכולים להסתפק בפרטי?

בהמשך יש רק מחשבות. האם מטופשות?
אני סבור שכמעט כל החיבורים, אפילו של מרבית העסקים, לא צריכים IP גלוי. האם אני חי בסרט?
באיזו מידה IP פרטי יהוה חסם לשידור מהמחשב של המשתמשים? מצד אחד אומרים שאחד היתרונות של אנלימיטד הוא סימטריה. האם IP פרטי לא יהוה מכשול בדרך לסימטריה הזו?
אני מקוה שאיגוד האינטרנט ישתדל שמחירי ה IP האמיתי (שאינו פרטי), לא ירקיע שחקים. לא ברור לי האם ישראל כמדינה, או כל חברה בנפרד, מקבל פולים. נראה לי שכדי להבטיח שהספקים לא יתפתו להתעסק עם ציוד כדאי שהפולים יהיו זולים מספיק. ואולי הדרך היא לעבור ל IP6? האם המודמים והראוטרים של בזק והוט יודעים לעבוד גם ב 6 וגם ב 4? האם יש מקום שאיגוד האינטרנט ינסה לסדר מעבר חלק מ 4 ל 6? האם גם לבזק וגם להוט כדאי שלציבור יהיה IP פרטי כדי לשים מחסום לפס רחב סימטרי?

sehu

New member
אין קשר למהירות העלאה, סימטרית או לא. כשאין לך IP חיצוני אתה

לא יכול להפנות פורטים פנימה. זה חסרון לשרתי FTP, web, דואר, שרתי משחק, התחברות הביתה למצלמות, שליטה מרחוק במחשב, uTorrent, eMule, וכו'.
&nbsp
IPv6 הוא הפתרון, אבל אני חושב שרוב הראוטרים הביתיים לא תומכים בזה. אני לא בטוח עד כמה התמיכה טובה בזה ב-XP, ואני משער שגם כל מיני תוכנות לא תומכות בזה כמו שצריך.
&nbsp

רני538

New member
האם, ואיך, עוברים מ IP4 ל IP6? שמגיע מהר מאד לשאלה מי משלם?

הפנית פורטים פנימה עשויה להיות חשובה לעוד יותר משתמשים כאשר החיבורים יהיו סימטריים. כי אז רבים יותר ירצו לשתף בתוכן רחב פס. אני מאמין שכיום הפנית פורטים מענינת משתמשים מעטים.

לדעתי, השאלה הראשונה היא, האם מסכימים שבישראל צריך שמרבית המשתמשים הניחים יהיו עם IP גלוי. אם אני מבין נכון, בסלולר נוצר מצב שהרוב עם IP מוסתר. לי נראה שאיש לא מוטרד. להיפך. אולי זה מספק עוד צורך באפליקציות. אם בסלולר חיים עם זה, למה באינטרנט ניח זה רע? אז קודם צריך להחליט מה רוצים.

אם הוחלט שלרוב צריך להיות IP גלוי, אז קימת המגבלה של IP זמינים, וגם המחיר שלהם יהוה שיקול. IP6 עשוי להיות פתרון. אבל אז צריך לשאול איך עוברים מ 4 ל 6. האם מעבר איטי וחלק, או קפיצה? ובכל מקרה, מי משלם?

sehu

New member
לא גלוי/נסתר אלא ציבורי (אינטרנט) לעומת פנימי (רשת "מקומית")

אני חושב שבסלולרי תמיד היו כתובות פנימיות של החברה הסלולרית. זה לא משנה הרבה בגלל שאנשים באופן כללי לא מפעילים שרתים על טלפונים סלולריים, והתוכנות בנויות מההתחלה לפי הנחה שאין כתובת ציבורית. או שהן מוצאות פתרונות חלופיים, או שהן לא דורשות את זה בכלל.
&nbsp
מי משלם על מה? חברות האינטרנט ידאגו לעדכן את הציוד והתוכנות שלהם (כל התשתית), אתה את שלך (ראוטר, מערכת הפעלה, תוכנות).
&nbsp

רני538

New member
שנתיים זה לא הרבה זמן. וגם ההגדרה של תומכים לא ברורה לי.

לא הבנתי מה הקישור שלך ניסה לומר.
לגבי ראוטרים מהשנתיים האחרונות: האם למשתמש זה שקוף, כך שלא ישנה אם אתר הוא רק על 4, רק על 6, או על שניהם? האם גם לא ישנה לו אם המחשב מכוון רק ל 6, או רק ל 4, בלי קשר למה שהתוכנה יודעת לעשות? במלים אחרות, האם משתמשים יוכלו לזלוג לאט לתוך 6, אם יוחלט שלא קופצים? ושנתיים זה לא הרבה. ומה על המכשירים שמספקים מובילי השוק, דהינו בזק והוט? אחד הדברים שנחשב יתרון בהוט הוא שאין צורך להחליף את המכשיר שהם ספקו כאשר מגדילים מהירות. מה שאומר שיש לא מעט מכשירים ישנים שלהם אצל לקוחות. איך זה עומד עם תמיכה ב 6, שלא לדבר על שילוב שקוף למשתמש של 6 ו 4? האם בזק חשבה על הענין הזה כאשר הזמינה ראוטרים ללקוחות, או שבענין זה כל דבר שאמרו עליו שתומך ב 6 התאים לה? ואם שילוב שקוף למשתמש, איך בדיוק משיגים את זה? ובהקשר הפורום הזה, באיזו מידה צ'יף, למשל, מתיחס לענין בסקירות שלו? אני באמת לא יודע. גם בגלל שאני לא עוקב אחרי השוק הזה.

בקשר ל XP, סימו תמיכה רק בשנה שעברה, אם אינני טועה. ונדמה לי שאבטחה חלקית הם עוד נותנים. גם לא ברור לי האם מי שיתעקש להתקין כבר לא יוכל. למיטב ידיעתי, ולמרות שנשמעים קולות, תוכנה חופשית עדין תומכת. אז מי שלא רודף אחרי המלה האחרונה, רק בגלל שהיא המלה האחרונה, עשוי להשתמש. וכך גם מי שלא מרגיש צורך להיות ממותג, ואין לו סיבה אמיתית לעבור. אולי לכיס של מיקרוסופט יועיל שיפסיקו עם XP. כידוע, יש כאלו שלא מקבלים ממיקרוסופט כסף.

eladts

New member
במערכות הפעלה מודרניות

IPv6 מופעל בברירת מחדל ושקוף לחלוטין למשתמש. אם הספק והנתב שלך תומכים בזה, המחשב ישתמש בזה בלי שתצטרך לעשות שום דבר. לגבי XP, מה שהופסק זה התמיכה המיוחדת ללקוחות עסקיים. התמיכה המיינסטרימית הופסקה כבר מזמן.

sehu

New member
כמה אנשים קנו ראוטר בשנתיים האחרונות, וכמה מהם קנו דגם חדש?

אבל עד כמה תמיכת XP טובה? (לא יודע.) מי משתמש? תלוי איפה, נראה ש-10-20%, אולי יותר.
&nbsp
&nbsp

eladts

New member
היום הרוב בכלל לא קונים נתב

אלא ״מקבלים״ אותו מספק התשתית. ממה שראיתי בביקורי האחרון בארץ, הנתבים שבזק מחלקת היום תומכים ב-IPv6. מן הסתם גם הגרסאות הארחרונות של ההוטבוקס תומכות, כי חלק מתקן DOCSIS 3 הוא תמיכה ב-IPv6.

sehu

New member
אני חושב שהוט דורשים על זה תשלום חודשי, ואולי גם בזק, מעבר

לשנה או שנתיים מזמן החיבור.
&nbsp

eladts

New member
זה לא משנה את העובדה

שלפחות ממה שאני רואה אצל הקרובים שלי בארץ, הרוב המוחלט של הנתבים שייכים לבזק או הוט. רק מיעוט קונה נתבים באופן עצמאי. זה לא רק בארץ כך – במקום מגורי סריקת רשתות מגלה שרוב הרשתות הן בעלות שמות גנריים של נתבים משולבים של ספקי שירות.

eladts

New member
מה זה משנה איך התמיכה ב-XP?

בברירת המחדל XP מזהה רק IPv4 ולכן גם אם יופעל IPv6 ברשת הפנימית XP פשות תתעלם.

למעלה