מסלולי המראה ונחיתה

Forest Girl

New member
מסלולי המראה ונחיתה

עלתה בי לא פעם השאלה למה שדות תעופה נותנים למסלולי המראה ונחיתה מספרים אקראיים (אם אם אקראיים בכלל... זה נראה ככה לפחות), ולא מספרים מסודרים. מקווה שהובנתי :] סליחה על הניסוח תודה=]

נועם04

New member
אלו לא מספרים אקראיים אלה

מדוייקים להפליא , מספרי המסלול מציינים את הכיוון המגנטי אליו מסתכל המסלול. למשל מסלול 26 בב"ג אומר שכיוון המסלול הוא בערך 260. מסלול 03 בב"ג אומר שהכיוון הוא בערך 030. זהו פשוט

Forest Girl

New member
תודה רבה על התשובה :]

פדיחות לי אני ממש לא מבינה בדברים האלה :)

ny22

New member
מנהל
ממש לא - גם נאי לא הבנתי בהתחלה

ושאלתי

ny22

New member
מנהל
כל אחד למד את זה מאיפשהו, נכון?

הכי חשוב, לא להפסיק לשאול כיי ככה לומדים. בהצלחה.

קצת סתירה לא?

מדוייקים להפליא, עם, בערך 260...

ny22

New member
מנהל
גם וגם

תלוי לאיזה רמת דיוק אתה מתכוון. (אוף, כתבתי הודעה שלמה על כך, אבל בגלל המערכת החדשה, זה עשה לי קצת בלאגן.........מצטער)

ERJ PILOT

New member
כמעט נכון יש להוסיף או להחסיר את ה

יש להוסיף או להחסיר את הDeviation

בנוסף לדברי נועם04

אוסיף שיש 2 מספרים אך הכיוון (כמו שנאמר) הוא הרי 3 ספרות, ולשם נחיתת ILS דרושים שלושת המספרים. בנחיתת ILS נדרש הטייס לבדוק בדפיות כאשר אומרים לו ש-12 בשימוש, לדעת לכוון את ה-COURSE לכיוון 118 שהכי קרוב לזה זה 120 ולכן המספר הוא 12. סתם לידע כללי, מה רע? :)

Forest Girl

New member
בקושי הבנתי משהו,

אבל חפיף.... כמו שאמרתי, אני ממש לא מבינה בדברים האלה... תודה על התשובה בכל אופן :)

ERJ PILOT

New member
ואני אוסיף כמה דברים:

True course: מה שמודדים על המפה True course+variation=Magnetic course כל המסלולים ממוספרים לפי Magnetic course וכך נקבע the course for the ILS הם פשוט עיגלו את המספר

כל תחנת VOR מוציאה

קרניים לכל הכיוונים (360 מעלות). כל קרן נקראת רדיאל. הלא כן ? :)

itzik shpitzik1

New member
לא נראה לי

אני חושב שפעם קראתי משהו לגבי שוני בין מדידה של כוון מגנטי רגיל למדידה של כוון שנקרא רדיאל .ז"א שלכוון מסוים יש גם את הספירה המגנטית הרגילה וגם ספירה של אותן מעלות רק שברדיאל נקודת האפס שונה או משהו כזה .

למעלה