מוכרחים להיות שמח4
New member
מסלולי השקעה ל100 אשח
שלום,
יש ברשותי 100 אשח. אני רוצה להשקיע אותם במקום שישבו סתם בעו״ש.
איזה דרך הייתם מציעים לי להשקעה של עד 5 שנים?
חשבתי על רמת סיכון של 30-70. ש30 אחוז מניות.
יש כמה אופציות על הפרק:
1. ייעוץ דרך הבנק - כבר מזמן אני סוחר עצמאית דרך בית השקעות. הרבה יותר זול.
חסרון:
יתרון: יש לבנק בכל זאת צוות של יועצי השקעות שעוברים על דוחות ובעלי קרנות עם דירוג פנימי מסוים. טרם נסיתי את האופציה הזו.
2. תעודות סל: להכניס כל חודש 10 אלף למדדים מובילים (פשוט לראות תשואה של 3,5 חודשים ושנה אחורה?)
3. קרנות נאמנות: אותו כנ״ל- מפחד לבחור משהו שסתם ישחוק את הרווחים עם עמלות גבוהות.
חשבתי אולי מרוכבות. אבל אז עדיף כבר תעודות סל. לא?
4. פוליסת חסיכון של בתי ההשקעות - הייתי בעבר בקשת של מגדל ונכוותי. השוק עלה והמסלול הכללי שבחרתי רק ירד.
חסרון: יועץ ההשקעות אמר לי שלפוליסות האלה יש אינטרס עם קרנות הנאמאנות שלהן. כך שהכל מוטה.
יתרון: ניתן לתזוזה בין מסלולים בלי אירוע מס. קצת יותר מפולפל מתעודת סל?
5. יועץ השקעות - ספציפית קבלתי המלצה על אינפיניטי ועל ד״ש. נאמר לי שמטפלים גם בסכומים של 100 אשח.
חסרון: יכול להיות שרלטנים ועמלות גבוהות.
6. נדלן - הייתי מחפש עם חבר דירת 2 חדרים באזור גבעתיים-ת״א-רמת גן.
אבל זה נראה שהסכום ההתחלתי של שנינו: 300 אשח קטן מדי.
7. להשאיר בעוש?
8. אחר?
בכלל מבחינת תקופה- בגלל כל הלחימה. ת״א 25 ות״א 100 אטרקטיביים או שכדאי להמתין כמה חודשים לראות את ממדי ההפסד?
שלום,
יש ברשותי 100 אשח. אני רוצה להשקיע אותם במקום שישבו סתם בעו״ש.
איזה דרך הייתם מציעים לי להשקעה של עד 5 שנים?
חשבתי על רמת סיכון של 30-70. ש30 אחוז מניות.
יש כמה אופציות על הפרק:
1. ייעוץ דרך הבנק - כבר מזמן אני סוחר עצמאית דרך בית השקעות. הרבה יותר זול.
חסרון:
יתרון: יש לבנק בכל זאת צוות של יועצי השקעות שעוברים על דוחות ובעלי קרנות עם דירוג פנימי מסוים. טרם נסיתי את האופציה הזו.
2. תעודות סל: להכניס כל חודש 10 אלף למדדים מובילים (פשוט לראות תשואה של 3,5 חודשים ושנה אחורה?)
3. קרנות נאמנות: אותו כנ״ל- מפחד לבחור משהו שסתם ישחוק את הרווחים עם עמלות גבוהות.
חשבתי אולי מרוכבות. אבל אז עדיף כבר תעודות סל. לא?
4. פוליסת חסיכון של בתי ההשקעות - הייתי בעבר בקשת של מגדל ונכוותי. השוק עלה והמסלול הכללי שבחרתי רק ירד.
חסרון: יועץ ההשקעות אמר לי שלפוליסות האלה יש אינטרס עם קרנות הנאמאנות שלהן. כך שהכל מוטה.
יתרון: ניתן לתזוזה בין מסלולים בלי אירוע מס. קצת יותר מפולפל מתעודת סל?
5. יועץ השקעות - ספציפית קבלתי המלצה על אינפיניטי ועל ד״ש. נאמר לי שמטפלים גם בסכומים של 100 אשח.
חסרון: יכול להיות שרלטנים ועמלות גבוהות.
6. נדלן - הייתי מחפש עם חבר דירת 2 חדרים באזור גבעתיים-ת״א-רמת גן.
אבל זה נראה שהסכום ההתחלתי של שנינו: 300 אשח קטן מדי.
7. להשאיר בעוש?
8. אחר?
בכלל מבחינת תקופה- בגלל כל הלחימה. ת״א 25 ות״א 100 אטרקטיביים או שכדאי להמתין כמה חודשים לראות את ממדי ההפסד?