מסלול הגירה אלטרנטיבי לאוסטרליה --> דעותיכם?

IronWine1

New member
מסלול הגירה אלטרנטיבי לאוסטרליה --> דעותיכם?

לילה טוב ובוקר טוב לשוהים בשני חלקי כדור הארץ.
אני בחור בן 22..עברתי וטיילתי לא מעט מאז שסיימתי תיכון (כולל שנת Working Holiday בניוזילנד). אני מנסה לבנות לי מעין מסלול אלטרנטיבי להגירה לאוסטרליה אחרי שהבנתי שזה הצעד המשמעותי הבא שלי.
אני סטודנט בארץ במסלול סאונד, ולמסלול יש שיתוף פעולה עם רשת בתי ספר לסאונד גדולה בעולם (SAE), ואחד מהשתפי"ם הוא עם מכללת SAE אוסטרליה במלברון/ביירון באי.
במקביל..להפתעתי גיליתי שהמקצוע לעתיד שלי ("sound technician 399516") מופיע ברשימת הspecification of occupations של רשות ההגירה האוסטרלית, תחת רשות הTRA. כן, זה לא מקצוע מצוי, ולא בהכרח "תורם" בעיני הממסד..אבל זאת האהבה שלי בחיים והכיוון שלי לעיסוק.

אז ישבתי, קראתי, חפרתי...והגיתי איזשהו מסלול, שאם המזל יהיה איתי, יכול להיות שאצליח להגיע לPR.

1.הוצאת ויזת WH לאוסטרליה עם סיום הלימודים בארץ. להגיע לשם, להריח את החיים ולקבל מושג אם מתאים לי לחיות שם. למצוא עיסוק בתחום שלי (אני משוכנע שעם מספיק זמן והתמדה, אוכל למצוא משהו גם אם לא מה שאני מחפש במדויק).
לעבוד במקום הספציפי חצי שנה כמו שהויזה מתירה..ולאחר מכן לנסות לקבל הארכה, או לחפש מקום אחר בתחום.

2. הגשת בקשה לויזת סטודנט & מועמדות ללימודים בסיום שנת הWH (זאת במידה ואין סעיף no further stay). בעיקרון, זה מוסד פרטי, אין הרבה דרישות מעבר לכסף שהם רוצים.
המסלול אורכו שנה ובסופו של דבר קבלת B.A בהפקת מוזיקה.

3. עם סיום הלימודים, להגיש בקשת Post Graduate Visa. שאם אני מבין נכון - מקנה שנה וחצי של אפשרות עבודה בתחום ומחייה באוסטרליה.

4.בערך שנה לתוך הויזה של post graduate, להתחיל להתעסק עם ויזת Permanent residence.

ו....זהו. זה בערך המסלול שאני חושב עליו.

וכעת, משקראתם , ואולי חלקכם רוצה להעמיד אותי במקום על טעויותיי?
כן, אני מבין שזה מסלול risky, בטח בהשוואה לויזות "בטוחות", לדוגמא אם אבחר ללמוד מקצוע כמו הנדסה מכל סוג שהי. אבל..זאת האהבה שלי. כן, עם אהבה לא מהגרים, אבל לא מזיק לנסות .

חוסר הבהירות העיקרי שאני מנסה להבין, זה "מה בא קודם"..האם המסלול כפי שתיארתי אותו מעניק לי סיכויים גבוהים יותר, מאשר אם לדוגמא להתחיל קודם כל עם ויזת סטודנט ולימודים, ואז להוציא WH? או אולי בכלל לוותר על הWH?

כמו כן..האם יש סיבה שיאשרו לי ויזה (באחד מהשלבים 1-3) עם סעיף no further stay? מקריאה באתרי הרשויות האוסטליות, לא נותנים סעיף כזה לצעירים שמקבלים ויזת WH בפעם הראשונה (זאת מכיוון שיכול להיות ויוציאו ארכה ). לא הצלחתי למצוא מידע על כך בנוגע לויזות סטודנט וpost graduate.

ואולי תאירו את עיניי משלל מהמורות שיתכן ואתקל בהם.

תודה!

ANZ1

New member
הערה אחת

אני לא מכיר את החוקים והאפשרויות הקיימים היום,
אבל התוכנית שלך מתבססת על שורה של ארועים עתידים שצריכים לקרות, ואף אחד לא יכול לדעת אם הם יקרו או יוכלו לקרות,
דרישות לקבלת ויזות עבודה וקבלת תושבות קבע משתנות כל הזמן,
אתה צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שאתה תעשה הכל נכון, אבל בשלב כלשהוא לא תוכל לקבל ויזת אחרי לימודים או לקבל תושבות כי הדרישות הוחמרו.
זה המצב כרגע בניו זילנד, עשרות אלפי סטודנטים זרים הגיעו לניו זילנד עם תוכנית כזאת, מגיעים ללמוד לימודים קצרים של שנה שנתיים, למצוא עבודה בשנה אחר כך ולקבל תושבות, ואז גילו שהממשלה חסמה את הדרך שלהם,
והם חוזרים להודו וסין אחרי שבזבזו את כל החסכונות של המשפחה, בלי אפשרות חוקית להשאר בניו זילנד,
וזה המצב והכיוון היום בכל העולם, כל העולם נהיה יותר לאומני סגור,
קח את זה בחשבון,
מצד שני יכול להיות שבדרך תפתח לך דרך אחרת , זה בסדר ללכת בדרך הזאת רק לדעת שאתה לא יכול לדעת מה יקרה.
אגב, לא ברור מה מטרת השלב הראשון של WHV זה שלב שלא תורם לתהליך, חוץ מהחוויה לראות איך זה לגור במדינה, דווקא עדיף לך לוותר על השלב הזה שרק ידחה את כל שאר השלבים ורק יגדיל את הסיכוי שהחוקים ישתנו.

IronWine1

New member
המשך

אהלן :)
אכן אתה צודק בעובדה שזאת למעשה תוכנית עם הרבה שאיפות ו"חסרת התחשבות בגורל". את זה אני חושב שאפשר להגיד על החיים באופן כללי. כמו שאמרת יכול להיות שתפתח דרך מעצם השהייה שם. אני כן יודע שבתחום הזה אין ניסים וצריך הרבה עבודה קשה וגם לא מעט מזל בשביל להביא תוצאות.

אני יודע שכנראה יכול להיות לי יותר קל אם אלמד מקצוע מבוקש שנמצא ברשימות, אבל אני לא בשלב בחיים שאקדיש 3-4 שנים לתואר שלא מדבר אלי (אולי אגיע לשם, אבל לא כעת) רק בשביל הסיכוי המסוים הזה. מה שמשמח אותי זה שבאמת מצאתי את המקצוע המדובר ברשימות (ולכן גם פניתי לTRA בבקשה לעוד מידע ספציפי שלא כל כך נמצא ברשת). ועל כן אם למישהו היה ניסיון עם הגירה דרך מקצוע שקשור לTRA אשמח לשמוע.

לגבי הWH..הסיבה העיקרית היא לחסוך כסף ללימודים. מדובר במסלול יקר מאוד , באזור ה30 אלף דולר אוסטרלי לשנה. אני חושב שזה גם מעין "נחיתה רכה". להגיע למקום ולהבין אותו, לפני שאני נכנס לשגרה עמוסה. אני יודע שהיו לי מחשבות באותו הזמן בניו זילנד להישאר בדרך זו או אחרת..אבל לקראת הסוף הבנתי שפחות מתאים לי לחיות שם. נסיבות אישיות גרמו לי לחזור גם לארץ, אבל בהבנה ברורה שהגירה קבועה היא בלתי נמנעת .

אלא אם כן, הWH יכול לפגוע בסיכויים שלי לקבל ויזת סטודנט ו"להמשיך" בתוכנית. אני מבין ממה שאתה מספר שזה ממש שעון חול בעניין של חוקים ותקנות, אך האם יש מניעה ברורה לכך שניתן להוציא ויזת סטודנט מיד לאחר שנת WH?
יש לי לבטים לא מעטים בנוגע להתחלה..ועל כן גם ההתייעצות בפורום.

תודה

למעלה