מסלול חד חוגי לעומת מסלול דו חוגי

shkool

New member
מסלול חד חוגי לעומת מסלול דו חוגי

מתוך אתר אוניברסיטת חיפה, הפקולטה למדעי החברה: א. מסלול דו-חוגי במסלול זה משלב התלמיד לימודים בחוג לפסיכולוגיה עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף. היקף הלימודים במסלול זה מגיע ל- 60 נ"ז. השעורים כוללים שעורי חובה, חובת בחירה ובחירה. למה הכוונה היקף שווה? 30 נ"ז פסיכולוגיה, 30 נ"ז חוג אחר?(נגיד פילוסופיה?) ב. מסלול חד-חוגי המסלול החד חוגי נועד לאפשר לתלמידים להגיע להיקף למודים רחב יותר בפסיכולוגיה. היקף הלימודים במסלול זה מבוסס על 76 נ"ז. השיעורים כוללים שיעורי חובה, שיעורי חובת בחירה ושיעורי בחירה בפסיכולוגיה, וכן שיעורים כלליים במכסה כוללת של 44 נ"ז אשר תהיה מורכבת משיעורים מכלל חוגי הלימוד באוניברסיטה, לפי בחירת התלמיד. 44 נ"ז מכלל חוגי הלימוד, למה הכוונה? אני יכול ללמוד קצת מכל חוג?(קצת פילוסופיה קצת ספרות וכו'..?)

stkachov

New member
בסך הכל

צריך להגיע ל 120 נ"ז. אז האופציה הראשונה מאפשרת לעשות 60 נ"ז בפסיכולוגיה ו 60 נ"ז בחוג נוסף. סה"כ 120 נ"ז. האפציה השנייה מאפשרת לעשות 76 נ"ז בפסיכולוגיה ו 44 נ"ז מחוגים נוספים. סה"כ 120 נ"ז.

44 נ"ז בחירה כללית?!

נראה לי תמוה קצת. לדעתי זה אמור לעמוד על פחות מ20 (10-12.. לא יותר). הייתה כאן מישהי שלמדה פסיכו' (הכנימה נחמה). אולי היא תוכל לאמת\להפריך.

טלי1983

New member
כן, זה בדיוק כמו שנאמר פה

אני לומדת פסיכולוגיה, מסלול חד חוגי. מדובר על 76 נקודות בפסיכולוגיה (חלק חובה, חלק כקורסי בחירה) + 44 נקודות זכות מכלל האוניברסיטה, כשניתן למעשה לבחור איך לחלק אותן- כמה בכל שנה, אני אישית עושה כ-15 נקודות מדי שנה... אפשר דווקא לבחור ככה קורסים מרתקים...

למעלה