מסלול לימודים - חשוב

stroop32

New member
מסלול לימודים - חשוב

אני נמצאת בסימסטר ראשון באו"פ לקחתי מבוא והתפתחותית אני מעוניינת לעשות את התואר בקצב מהיר (עד 3 שנים) האם זה אפשרי ? מישהו עשה זאת? כמה קורסים בסימסטר בהנחה שאני מעוניינת לסיים עם ממוצע גבוה... אני שואלת את זה מכיוון שמכל מיני כיוונים אני שומעת שזה לא ריאלי האם יש תוכנית מובנית של או"פ לכך או שאצטרך לבנות זאת לבד? אני צריכה להרשם לסימסטר הבא בקרוב... אשמח לשמוע דעה...

תלוי

מה הזמן הפנוי שיש לך? האם את עובדת במשרה מלאה,חצי משרה או כלל לא? עקרונית זה אפשרי,אבל תלוי במידת הזמן הפנוי שלך,ביכולת ההשקעה שלך ובהתמדה. אם יש לך זמן להריץ 3-4 קורסים בסמסטר,זה אפשרי

stroop32

New member
הבדל בין או"פ לשאר

זה נכון שהקורסים באו"פ קשים ועמוסים יותר משאר האוניברסיטאות?

הקורסים עמוסים יותר.רמת קושי זה

עניין אינדוודואלי. הם דורשים גם יותר לימוד עצמי.

Unicorn98

New member
אני תוהה על סמך מה את קובעת את זה.

האם לקחת קורסים גם באו"פ וגם באוני' אחרות? אני רק יודע, שאצלנו בעברית, היינו לומדים מספרים של הפתוחה בתור חומר הגלם הבסיסי, ובנוסף עוד מחויבים לחומר הרצאות + מאמרים וחומר עזר נוסף שהוכנס לסילבוס. אז אני בספק אם הקורסים של הפתוחה יותר עמוסים בהשוואה. בנוסף, אני גם מטיל ספק בנכונות ההצהרה על הלמידה העצמית היתרה, בכל קורס פסיכולוגי בארץ נדרשת למידה עצמית אינטנסיבית ביותר, הרי המרצים בפועל לא מלמדים יותר מ-15% (במקרה הטוב) מחומר הלימוד השלם.

Unicorn98

New member
ויש הסבר יותר מקיף? איזו טענה

שסותרת את הטענות שלי? משהו?

אני לא יודעת איך זה בעברית,אבל בב"א

למשל,הם נבחנים בפסיכופתולגיה על חצי מהחומר שאנחנו נבחנים עליו באו"פ,ולא רק זה,הרבה מהמבחנים שלהם בקורסים פס' שונים הם אמריקאיים,לדעתי זה יותר קל. אני חושבת שבסטט' ההבדל הוא יותר בולט.גם במסת החומר וגם באפשרות של מבחן עם חומר פתוח

Unicorn98

New member
מוזר.

בכל קורסי היסוד בעברית למדנו מהספרים של הפתוחה, והוסיפו לנו עליהם הרבה חומר.

אמרתי שאני לא יודעת איך זה בעברית

והתיחחסתי לב"א.אבל שאלה לי אליך - על כמה סמס' התפרשו קורסי סטטיסטיקה והאם זה היה עם חומר פתוח?

Unicorn98

New member
אכן אמרת ../images/Emo140.gif

בקשר לסטטיסטיקה, בעברית מדובר על קורס שנתי של 6 נ"ז בשנה א', וקורס נוסף של 3 נ"ז בסמסטר א' של שנה ב'. אחרי זה יש את פסיכולוגיה ניסויית שאף היא קשורה לנושא, כמובן. מבנה המבחנים תלויה במרצה, באופן טבעי, בשנתון שלנו המרצה לסטט' של שלושת הקורסים לעיל היה פרופ' גילולה, שהוא ראש המחלקה לסטטיסטיקה (אינו פסיכולוג), מכך נגזרו שיעורי עומק ומבחנים פתוחים קשים במיוחד (כל מבחן 4 שאלות גדולות). בשנים שאח"כ המרצים נהגו לתת מבחנים חצויים (אמריקאיים ופתוחים בחלקם).

daniellel

New member
אני למדתי בשני המוסדות

ומדובר פחות או יותר באותו היקף של חומר, רק שבאוניב. העברית רוב החומר הוא באנגלית, ואילו בפתוחה כל החומר הוא בעברית (לפחות בקורסי היסוד, בקורסים מתקדמים החומר גם כן באנגלית). בנוסף, ההתרשמות שלי היא שבעברית יותר קל להוציא ציונים גבוהים מכיוון שרוב המבחנים הם אמריקניים (או אמריקני עם מספר שאלות קצרות פתוחות), ואילו בפתוחה יש בהרבה מבחנים שאלות פתוחות גדולות ואינטגרטיביות שדורשות שליטה מאוד טובה ומעמיקה בחומר.

ללי26

New member
אפשר וניתן

אבל לא קל ומחייב השקעה רבה. זה אומר בין 3 ל4 קורסים בסמסטר +קורסי קיץ-2. לא בטוחה עד כמה משרה מלאה משתלבת עם זה. אבל אני עובדת במשרה מלאה ומחייבת ולוקחת 3 קורסים בסמסטר אני לקראת הסוף ככה שבתור סטודנטית ותיקה קל לי יותר לנהל את הזמן שלי נכון.

למעלה