מסלול פסיכולוגיה
תראי, אני פסיכולוג, אז אני יכול לדבר על המסלול של הפסיכולוגיה ועל המסלול שאני עשיתי. אם תחפשי בפורום, תמצאי ודאי עשרות שרשורים שעוסקים בשאלה "איך אפשר להגיע לעבודה טיפולית ולא רק דרך פסיכולוגיה".
בנוגע לפסיכולוגיה, נתחיל מזה שתואר ראשון לא מאפשר לך יותר מדי, ובטח שלא מאפשר לך לטפל. (במאמר מוסגר אפשר להגיד שהחוק במדינה לא אוסר עלייך לטפל בכל מקרה, את יכולה כבר עכשיו לפתוח קליניקה, לקבל מטופלים ילדים ולעשות מה שבראש שלך כל עוד את לא קוראת לזה "טיפול פסיכולוגי"). על מנת לטפל את צריכה לעשות תואר שני בפסיכולוגיה במגמה טיפולית ואחרי זה גם התמחות, שזה סיפור של כארבע שנים,
נכון להיום.
נכון - צריך ציונים גבוהים כדי להתקבל למגמה טיפולית בפסיכולוגיה.
נכון - צריך לעשות מבחן מתא"ם ולעבור ראיונות קבלה.
אבל זה לא בשמים וזה בהחלט אפשרי, ולדעתי גם משתלם. מסלול ההכשרה הוא ארוך אם משקללים גם את ההתמחות (וצריך לשקלל אותה), והוא קשה, אבל הוא מלמד המון ומאפשר לך לפתח את הידע והמיומנות הטיפולית לאורך זמן. (מצד שני, אנשים יכולים לבוא ולומר שאני משוחד לטובת המסלול שעשיתי...)
מסלול אלטרנטיביים ישנם, כמובן. את יכולה ללכת לעבודה סוציאלית בכלל ואז לעשות תואר שני בעו"ס קלינית. ייתכן שיבקשו שתלמדי גם בבי"ס לפסיכותרפיה לאחר מכן על מנת לעבוד עם קופ"ח, אני לא סגור על זה, שווה בדיקה.
וישנם כמובן המסלולים של טיפול בהבעה (שם כולל לטיפולים כמו תרפיה באמנות, במוסיקה, בתנועה ועוד). אני מכיר בעיקר טיפול באמנות, זה כנראה השכיח ביותר, ותוכלי למצוא מסלולים כאלו בחיפוש מהיר. אבל סגנון העבודה, כמובן, קצת שונה.
לגבי לימודי פסיכולוגיה בכלל, מוזמנת לקרוא מדריך (לא הכי מעודכן, אבל רלוונטי במה שחשוב) שכתבתי על הנושא -
http://www.alhasapa.com/student-guide/