מסלול לתאילנד ל- 40 יום

sapir6363

New member
מסלול לתאילנד ל- 40 יום

היי,
אני וחברה נוסעות לתאילנד בין ינואר לפברואר ל- 40 יום ורצינו לקבל עזרה וטיפים בנוגע למסלול.
המסלול שאנחנו בנינו:
צפון- 8 ימים כולל צאנג מאי, פאי וצאנג ראי.
פוקט- 5 ימים
קופיפי- 4 ימים
קוסמוי- 7 ימים
קופנגן- 6 ימים בתאריכים של הפול מון.
משם טיסה חזרה לבנגקוק ונסיעה לפטאיה.
בפטאיה נהיה בין שלושה לארבעה ימים ואז נסיים בבנגקוק ל- 4 ימים נוספים עד הטיסה.
את כל הניידות בין המקומות המרוחקים אנחנו עושות עם טיסות פנים,
מה אתם ממליצים לשנות / להוסיף?
אנחנו יותר אוהבות את חיי הלילה ואת כל המסיבות אז אם אפשר שתמליצו לנו איפה יש יותר חיי לילה.
תודה מראש :)

40 ימים בתאילנד

40 ימים טיול בתאילנד, זה מספיק זמן להינות ולמצות את תאילנד.
רעיון למסלול:
9 ימים צפון הכוללים ביקור בעיירה פאי 4 ימים. לפאי, מומלץ להגיע מינימום 4 ימים, הנסיעה לשם היא בדרך מפותלת. במידה ויש לכם רשיון לאופנוע, רצוי שתיגשו לממסי ותוציאו רשיון בינלאומי. זה חשוב למקרה חו״ח של תאונה לכיסוי הביטוח. ללא רשיון בינלאומי, הביטוח אינו טופס.
בפאי קל יותר להתנייד עם אופנוע.
5 ימים פוקט
3 ימים קופיפי, תצאו ליום טיול 7 האיים מקופיפי.
3 ימים ריילי ביץ.
5 ימים קוסמוי
6 ימים קופנגאן, בפולמון המלונות מחייבים בלינה של 5 לילות.
5 ימים פטאיה
4 ימים בנגקוק
חיי לילה יש בפטאיה, פוקט בחוף פטונג, קוסמוי בחוף צ׳אוונג, קופנגאן ובנגקוק.

טיולים בצפון תאילנד:
ניתן לצאת לטיול ג׳יפים 3 ימים, היוצא בקבוצות גדולות, או טיולים יומיים וחזרה לצאנג מאי אשר יוצאים בקבוצות קטנות עד 12 איש וכוללים מדריך צמוד, הטיולים היומיים כוללים ארוחת צהריים וטיולי החצי יום אינם כוללים ארוחת צהריים.
דוגמא לטיולים יומיים:
1. טיול לחוות הפילים ושבט ארוכות הצוואר, למעוניינים להיכנס לחוות הפילים, הנהג יכול לעצור.
2. טיול לפארק הלאומי ולהר הכי גבוה בתאילנד - דואי טאנון.
מומלץ להגיע עם נעליים סגורות ובגדים ארוכים. דואי טאנון ממוקם בנקודה הכי גבוהה ולכן קר שם. הקור מגיע ל 15 מעלות.
הנעליים הסגורות - להמנע מהחלקה במדרגות, בעונה הגשומה.
3. טיול חצי יום למקדש גואי סוטפ, אחד המקדשים החשובים בצאנג מאי. - ניתן להגיע גם עצמאית למקדש.
4. טיול חצי יום לכפר האומנים (מפעלים)
ניתן לשלב את דואי סוטפ וכפר האומנים יחד.
5. טיול צ׳יאנג ראי ומשולש הזהב. היציאה לטיול בשעה 7:30-7:300 ושעת החזרה בשעה 19:30-20:00.
במידה ויוצאים לטיול הזה, כדאי לשלב את שבט ארוכות הצוואר ובטיול של חוות הפילים להוריד את שבט ארוכות הצוואר.
6. טיול למערת הנטיפים בצ׳אנג דאו וביקור ב-5 שיבטי הרים.
7. אומגות בג׳ונגל
8. סנפלינג
8. בנג׳י
9. טיול טרקטורונים בשטח
10. ביקור במוזאון האומנות chiang mai paradise. ניתן לבלות שם 3-4 שעות.
11. ביקור בגן החיות
גן החיות ממוקם ליד מקדש דואי סוטפ או לי אגם הואי טאן טאו. ניתן לשלב 2 מקומות יחד.
12. ספארי לילה.

T o m c o

Member
מנהל
כלפי אופנוע - מה שנכתב נכון - על מנת שיהיה כיסוי ביטוחי במקרה של תאונה ישנו צורך ברשיון בין לאומי (שמוציאים בממסי).
מעבר לזה במידה ומתכננים לשכור אופנוע ואין לכם רשיון - ראשית - דעו כי הביטוח לא יכסה זאת במקרה של תאונה, שנית - ממליץ בחום לקחת שיעור או שניים ניסיון (בכל בית ספר לנהיגה שמציע רשיון לאופנוע) - בדרך כלל שיעור ראשון הינו שיעור קצרצר (כ-20 דק') ואין עולה כסף, ושיעור סטנדרטי עולה כ-80 ש"ח, דבר כזה יתן לכם תחושה של איך זה לרכב על אופנוע, יתן לכם מעט הכרות עם כלי הרכב הזה..
לדעתי זה עדיף מאשר האפשרות של לשכור אופנוע ולנהוג עליו לראשונה לבד, במדינה זרה (ועמוסת אופנועים ותנועה)...

sailor

New member
גם נהגים בעלי רשיון אופנוע

אבל לא נוהגים באופנוע באופן שוטף, נפגעו (אני מכיר די הרבה) דוקא באיים בתאילנד, בעוד שבארץ, אם הם לוקחים סבוב מחבר, זה עובר בשלום.
לכן מאד לא מומלץ למי שאין לו נסיון שוטף על אופנוע, לשכור שם, אפילו לבעלי רשיון במגרה.

T o m c o

Member
מנהל
מסכים, אני נמנה עם בעלי רשיון המגירה..
עשיתי לפני כחמש שנים וכל המקומות בהם נהגתי באופנוע היו דווקא בתאילנד ובויטנאם..
למרות שזה הנסיון שיש לי אני עדיין מסכים עם האמירה שלא מומלץ...
אבל אם בכל זאת עושים זאת - צריך רשיון בתוקף למקרה של חו"ח תאונה.
במידה ושוכרים בלי רשיון (עם כל הסכנות הכרוכות בזה) - מומלץ להגיע עם רקע מינימלי (אותו אפשר להשיג במספר שיעורי נסיון בבית הספר לנהיגה הקרוב לביתך).
ושוב - כל האמור הינו רק במידה והחליטו כן על אף ההמלצות לא...
זו לפחות דעתי...

shahar1957

New member
מסלול לתאילנד ל 40 יום

המקום הכי הכי לבילויים ,מועדונים,מוסיקה .שתיה.בארים.פאבים...בקיצור חיי לילה תוססים שקיים בעולם זה פאטיה.
להקדיש לפאטיה 3 ימים זה לא חכם תהיו לפחות שבוע.
אני יהיה קצת בוטה..תוותרו על מסיבת הסמים השתיה האלימות הגנבות והסקס של כל הזרוקים מהעולם שנקראת
הפול מון ...קופנהגן אי יפה תטילו בו תראו את הטבע והחופים המדהימים..תעברו לקוטאו ל-3 ימים ,מקום בתולי יפיפיה.
נסו ותהנו.

T o m c o

Member
מנהל
רק הערה אחת - קו פנגאן... קופנהגן היא עיר, לא אי. והיא בכלל בדנמרק...

למעלה