מסלול ל-10 ימים באגמים

באןבאני

New member
מסלול ל-10 ימים באגמים

היי יאיר,
אנחנו טסים ל-10 ימים לאזור האגמים ורצינו להתייעץ איתך לגבי המסלול שתכננו.
אנחנו זוג בני 31 עם תינוקת בת 6 חודשים. רצינו ללון רק ב-2 מקומות לינה ולכן מתמקדים באגמים מאג'ורה וגארדה. נוחתים במלפנסה ב-13.5 ב-18:00 וממריאים חזרה ממלפנסה ב23.5 ב12:00. זה התכנון:
13.5 - נחיתה במילאנו ב-18:00. איסוף רכב ונסיעה לדירה באגם מאג'ורה ב-Paruzzaro.
14.5 - עליה ברכב לפסגת ההר mottarone, ירידה לכיוון אגם אורטה לעיירת אורטה סן חוליו, שיט לאי באגם?
15.5 - טיול בעיירה stressa ושייט לאיים הבורמאים - isola bella בטוח, isola madre ו-Isola Pescatori בסימן שאלה
16.5 -
אופציה 1 - אזור צפון מערב האגם: Parco Nazionale della Val Grande, צוק אורידו די סנטה אנה, האיים Isola Piccola ו - San Pancrazio?, לוקארנו ורכבת הצ'נטובאלי (או ברכב)
אופציה 2 - רכבל ב-laveno,עיירת לוגנו
17.5 - צ'רנוביו, בלאג'יו, מעבורת למנאג'יו (ואפשר גם משם לוארנה), נסיעה לדירה בבארדולינו
18.5 - ברדולינו, עלייה ברכבל למונטה באלדו ומסלול קצר, מלצ'סינה
19.5 - ורונה, פארק המפלים
20.5 - ריבה דל גארדה, קסקטה דה ורונה, אגם טנו, לימונה, נסיעה בכביש SP38, גרניאנו?, מעבורת ל- Torri del Benaco וחזרה לדירה
21.5 - ונציה: כיכר סאן מרקו, ארמון הדודג'ים, גשר הריאלטו, סימטאות מרכז העיר ושייט לאי הזכוכית מוראנו ולאי הקטן והצבעוני בורנו
22.5 - Castellaro Lagusello, בורגטו, גני סיגורטה, מנטובה?, סירמיונה
23.5 - נסיעה לשדה"ת

השאלות שלנו:
1. באופן כללי איך נראים הימים? האם יש ימים עמוסים מדי או יחסית ריקים (בהתחשב בזה שאנחנו עם תינוקת)?
2. האם יש לך המלצות למקומות נוספים באזורים בהם נטייל?
3. האם השיט לאי באגם אורטה מומלץ? האם יש עיירות נוספות מעניינות ליד האגם?
4. האיים הבורמאים - האם ממליץ להגיע לכל שלושת האיים? יותר ממליץ על Isola madre או Isola Pescatori? לא הצלחתי להבין ממש מה יש ב-Isola Pescatori
5. ב16.5 איזו מהאופציות מומלצת יותר לדעתך? האם יש מסלולים נחמדים ולא מאד ארוכים (כשעה-שעתיים) ב-Parco Nazionale della Val Grande? האיים Isola Piccola ו - San Pancrazio מומלצים במיוחד? עוד משהו מעניין באגם לוגאנו?
6. הרכבלים ב-laveno ובמונטה באלדו מתאימים לתינוקת בת 6 חודשים? האם הם סגורים?
7. האם ורונה מעניינת מאד? מה מומלץ לעשות בה וכמה זמן בערך?
8. האם מנטובה מומלצת? האם היום עמוס מדי כדי להגיע אליה?
9. נשמח לקבל המלצות למסעדות/גלידריות מומלצות במיוחד באזורי הטיול שלנו

מקווים שלא העמסנו יותר מדיי, תודה ענקית מראש!! וכבר מתרגשים...
ליאת ורן.

הערות מעטות, הייתי רק במקומות ספורים מתוך מה שיש לכם כאן

היום הוונציאני עמוס לעייפה. אני חושבת שארמון הדוג'ים הוא ביקור חובה אבל אי אפשר גם אותו וגם את האיים באותו היום. למעשה, לאחר 9 ימים של שיטוטים ונציאניים בשני ביקורים שונים, עוד לא הפלגתי לאף אי. כך שבעיני יום אחד בוונציה משול כמעט ל-0, כי כל מה שיש לכם כאן זה האתרים הידועים ביותר, עמוסי התיירים ו-0 זמן להכיר ממנה קצת יותר.

אז או לוותר על הארמון ולהפליג לאיים, או עדיף, לדעתי, לוותר על האיים ולתת לארמון זמן וגם לוותר על ריאלטו. קודם כל נכון ללפני שנה, הוא בשיפוצים ועם פיגומים, דבר שני, לשוק ריאלטו אם רוצים, כדאי להגיע מוקדם בבוקר ולא תספיקו. מעבר לזה, פשוט עברו תחתיו בוופורטו, זה מספיק. הג'לטו הטובה ביותר שאני אכלתי בוונציה היא בשוקולטיה ויציו-וירטו, בהצלחה במציאתה. היא לא רחוקה מסן מרקו אבל...בדיוק בגלל זה צריך בוונציה הרבה יותר מיום אחד, כדי להצליח להתמצא בה. אם יהיה לכם מזל, זו ג'לטו לזכור לזמן רב. היא היקרה ביותר שאכלתי באיטליה, כלומר במחירים ישראליים. כל השאר זולות יותר.
http://www.viziovirtu.com
כמובן, גם השוקולד מעולה. ושונה.

ורונה מעניינת בעיני מאוד, בעיקר יפהפיה, אריסטוקרטית. אני הייתי משוטטת בין הפיאצות, ברחובות הקטנים והולכת לאורך הנהר, עולה אולי לקסטל סן פייטרו לתצפית, נכנסת לגני ג'וסטי (בתשלום), לרוגע מושלם של ירוק אריסטוקרטי. הייתי גם נכנסת לכנסיות הגדולות, לפחות לזן זנו, San Zeno. אבל גם לאחרות, שהן מעניינות ויפות.
ואוכלת בטורקולו, לא רחוק מהארנה. מסעדה שמגישה מאכלים מקומיים, נפלאה בעיני:
http://www.ristorantetorcolo.it/mobile/ristorante.html
ג'לטריה נפלאה היא Gelateria Ponte Pietra, Via Ponte Pietra, 13
אני הייתי נותנת לוורונה יום שלם.

מנטובה נהדרת, הייתי בה לפני יותר מדי שנים מכדי שאוכל לומר מה קורה שם עכשיו, היא בירת התרבות לשנת 2016. אבל אם אין לכם לפחות חצי יום - לראות את פאלאצו טה, את פאלאצו דוקלה - וזה מינימום, אין בעיני טעם.

מסלול 10 ימים לאגמים

היי,
1. החלוקה נראית הגיונית.

בונציה באמת לחוץ מידי. לא נראה לי שתספיקו הכל. אם צריך לוותר על משהו על אי הזכוכית מוראנו. בוראנו חובה !!
2. כיסיתם את כל המקומות המעניינים
3. שייט לאי באורטה מומלץ מאד.
4. היתי שם לאיזולה בלה והולך לאכול צהריים באיזולה פסקאטורי.
5. ב16.05 אופציה 1 בסדר גמור. באיים אין מה לעשות. מלוגאנו הייתי עולה ל BALCONE DITALIA. מדהים !! תצפית על כל האגמים, קומו ולוגאנו יחד.
6. הרכבלים מתאימים.
7. ורונה חובה: פיאצה ברה, ויה מנצוני, פיאצה ארבה, פיאצה דלה סיניוריה וכמובן המרפסת של יוליה. טיפ - לפני או אחרי הטיול בעיר - עלו לתצפית על ורונה מכיכר מ Santuario Madonna Di Lourdes - מקסים !!
8. מנטובה יפיפיה. מאד מאד ממליץ.
9. מסעדות ממולצות: ונציה ALLA RIVETTA. חובה !!
ליד השדה בורונה בעיירה וילה פראנקה - OSTERIA DON GIUGLIO או
Trattoria Ristorante Al Fogolar
סירמיונה - TRATTORIA LA FIASCA

למעלה