מסלול מהכנרת עד האנדרטה לחללי חטיבה 679 ולהר יוסיפון ...

ariasdo

New member
מסלול מהכנרת עד האנדרטה לחללי חטיבה 679 ולהר יוסיפון ...

בעיקרון הטיפוס לרמת הגולן זה עליה ארוכה מאוד מאוד ומתונה .
האנדרטה לחללי חטיבה 679 נמצאת ( 1000מ' גובה מעל הכינרת )
הבונוס - זה טיפוס לרכס הר יוסופון , הבולט 180 מ' מעל האנדרטה ( בסיום יש קיר ) .

אם הכל הסתדר יוצאים מחר ממתחם תחנת הדלק בכניסה לרמות בצפון הכנרת ב-930 - 900 בבוקר .
עולים דרך צומת בית צידה מצורף מפה וגרף הסיבוב כ 77 ק"מ ( חצי עולים וחצי יורדים ) .

בשישי צפוי מזג אוויר נוח קצת קררי, בכבשים תנועת רכבים דלילה יחסית .
הפסקת אוכל בחזור בשניצליה בקצרין .
גיבוי עם מוניות עובדיה בקצרין .

בחודשים האחרונים מספר פעמים רכבתי לרמה מכיוונים שונים- הטיפוס לרמה ממלא לי את המצברים .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
המשמעות של עליה ארוכה מבחינת הפרש גבהים מול גובה מצטבר ...

מצומת בית צידה בצפון הכנרת על לאנדרטה יש כ 25 ק"מ הפרש הגובה 995 מ' הגובה המצטבר 999 מ'
זה המאפיינים בטיפוס לרמת הגולן אין גובה יורד הכיוון רק למעלה , אין מנוחה לרגלים וכדי להסביר זאת .

לצורך ק:מ אני משווה את העלייה הארוכה לכרמל מצ' אורן לצ' דמון 9 ק"מ הפרש גובה 465 מ' הגובה המצטבר כמעט 540 מ' זה אומר שיש מעל 70 מ' גובה יורד תוך כדי הטיפוס .

היום העלייה לרמה הייתה קלה עבורי ביחס לעליה מצ' יהודיה לצ' הבשן ששם זה 22.5 ק"מ עם 1000 מ' הפרש אבל השיפוע אחיד וזה מתיש .

ההבדל הוא לא רק בהפרש השיפוע הממוצע אלה העלייה מבית צידה לרמה לאנדרטה היא עם שפועים משתנים ( גבהות בהתחלה , באמצע , ובסוף )

הקטע של חד נס יחסית תלול והפיצוי זה קטעים מתונים שמאפשרים יותר מהר להתאושש (ג'ל 1 הספיק לי לטפס ללא הפסקה די בקלות ) .

מצורף תמונה מהאנדרטה לחללי חטיבה 679 זה מתחם גדול יחסית צמוד לכביש , יש גם מתקן רמקול המסביר על החטיבה ותרומתה לבלימת הצבא הסורי במלחמת יום כפור 1973 .
אתמול היה יום העצמאות , היום היו מבקרים במקום שהניחו זרים לזכר הנופלים .

שבת שלום

אריה סדובניק

ariasdo

New member
תמונה אומנותית הר יוסיפון -ביקשתי מהסטטיסטים לא לחייך למצלמה

צולם במצלמת פוקט .

הר יוסופון - הר געש כבוי , מכביש 91 יש פניה קטנה ממש בכניסה יש מחסום בקר
הכביש המוביל ליוסיפון ישן ומשובש בהרבה חלקים יותר מתאם לאופני שטח ., כ 3.5 ק"מ עד הפניה העולה להר .

יוסיפון יותר קשה מהבנטל .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
הסתייגות חשובה למבקרים - זהירות ממוקשים
גם כשעוצרים לצרכים טבעיים
רצוי להצמד לדרך הסלולה. גרתי שנה בגולן וליוסיפון לא עליתי מעולם - אם כי חרגתי מעט לדרכי עפר באזור בוקעתא.

ItsikH

Member
ואפרופו בנטל, יש עליה לאביטל מצידו המזרחי של "לוע אביטל"
גם תלולה למדי - אם כי לא כמו יוסיפון שתארת, ועם נוף דומה לבנטל. רק בלי קפה למעלה [בסיס צבאי].

ariasdo

New member
הקיר של יוסיפון – נשמע כמו בדיחה של הגשש ...

מה שגורם לקושי זה קטע תלול וארוך ( קיר כ 400 מ' 16%~ ממוצע ) עם כביש משובש שדורש הילוך קל דאבל 39/32 או קומפקט 34/28 .

בתנאים רגילים הקיר לא משהוא שאני לא רגיל , אבל למרות הפסקה ואוכל הסיטואציה אחר הטיפוס לרמה הרגלים כבדות ומרגישים קושי .

כל קטע הטיפוס להר זה כ 1.4 ק"מ עם כ 10% ממוצע שזה יחסית ממוצע מתון אבל הקיר והכביש המשובש גורמים לקושי .

לגבי התייחסות למוקשים זה נכון שיש סכנה שיורדים מהדרך וצריך מאוד להיזהר .
אני למזלי רק דרכתי על מוקש חי ומסריח .

בצילום בתגובה קודמת השור הגדול במרכז הכביש לא חיבב אותי במיוחד כנראה הווסט הזוהר שלי משך צומת לב .

למעלה השטח נחשב לשטח צבאי כחרום ...
גם הר אביטל זה שטח צבאי פעיל ...

יום טוב
אריה סדובניק

למעלה