מסלול מזרחי מתל אביב צפונה?

tamir321

New member
מסלול מזרחי מתל אביב צפונה?

אני רוצה לרכב מתל אביב צפונה לכיוון עמק חפר לא דרך כבישים אני מחפש מסלול "מזרחי" חשבתי לרכב על הירקון עד ל הוד השרון ולהמשיך משם משהוא מכיר מסלול כזה תודה תמיר

רֶשֶף

New member
תלוי כמה "מזרחי" אתה רוצה אותו

לרכב על שביל ישראל לא הייתי ממליץ, משום שהוא עובר קרוב למדי לאיזורים "ידידותיים למתאבד"
היו לא מעט המלצות להתלבש על השביל הצמוד למסילת הרכבת ולרוץ איתו צפונה. רוב הזמן הוא רציף, רכיב ושמיש. זה אומר, שאם הגעת להוד השרון תצטרך לחתוך איכשהו לכיוון רעננה-רשפון בכדי "לתפוס את הרכבת". אתה יכול גם לנסות לעקוב אחרי תיאור המסלול מכפר-סבא לזכרון יעקב שבצעתי במסגרת "רכיבת היומולדת" שלי. בהצלחה.

שביל ישראל כבר לא עובר שם...

השביל שונה כבר לפני מספר חודשים, ועובר עתה לאורך קו החוף מנחל אלכסנדר עד שפך הירקון, ובמעלה הירקון עד למפגש עם השביל המקורי. חשבתי שכאן אתם כבר אמורים להכיר זאת... מפת סימון שבילים מעודכנת אמורה לצאת בתחילת שנת 2004.

"הלסינגפורס"... ../images/Emo6.gif ..

ע"ע אפרים קישון... חחחחחחח (גדול) אגב, יש לך מושג איפה יהיה השביל בשנה הבאה?? יורם

רֶשֶף

New member
אני כבר מזמן הגעתי למסקנה ש...

שצריך לשנות את השיטה. לזרוק את כל האדומים והשחורים והכחולים והירוקים המבלבלים האלו (שממילא כל יומיים מתחלפים בינם לבין עצמם) ולהפוך הכל ל"שביל ישראל". תארו לעצמכם כמה קל יהיה אז כל נושא הניווט: "אוקיי, שים לב! אתה רוכב דרומה על שביל ישראל עד שאתה מגיע לשביל ישראל, שם אתה פונה שמאלה, ממשיך על שביל ישראל מזרחה ואיך שאתה רואה סימון של שביל ישראל עולה לכיוון הגבעה, אתה ממשיך איתו עד ההצטלבות עם שביל ישראל..."

קטן

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif בבקשה, דייי!

כבר לא נעים לי משכני מהקומה התחתונה, כל פעם שאני קורא מה שאתה כותב (רשף) אני נופל על הריצפה ועושה להם (לשכני מהקומה התחתונה) רעש על הראש. אז בבקשה להרגע עם ההודעות המפילות האלו

רֶשֶף

New member
אותי דוקא הפיל עמית מהשרון

אז למי שלא היה עירני ופיספס: חביירים, זה שגמדים קטנים משחקים עם הס"שים זה יופי, אבל השבילים עצמם, עדיין שם. בטבע. הם לא זזים לשום מקום. חשבתי שאתם שם, בפורום שמירת טבע, אמורים לדעת כאלו דברים.

בקטע הזה, זה לא מובן מאליו...

יש כל כך הרבה שינויים, למשל גדר ההפרדה, כביש חוצה ישראל, גדרות ביטחון של היישובים, שכונות מגורים חדשות של כפר סבא ועוד, כך שחלקים גדולים מתוואי השביל נעלמו להם תחת הפיתוח. או דוגמא אחרת, הקטע בנגב הצפוני ממורד נחל עפרן לכיוון נחל תלול, בו עבר שביל ישראל בעבר, לא היה שביל ברור ומוגדר, אלא הציבו סימונים כל כמה מאות מטרים בקו ישר במישור המסולע. כיום, סימון השביל השתנה (כחלק מהמעבר מעין עבדת לעין עקב), ובשל מיעוט התנועה באזור, לא יישאר זכר לשביל הישן בעוד כמה שנים.

RockhopperJudy

New member
בדיוק בגלל זה רציתי לשאול ../images/Emo4.gif

איפה יהיה השביל בשנה הבאה? ואיפה יהיה ישראל בשנה הבאה?
העיקר שנמשיך לרכוב!!!

למעלה