מסלול משולב לדוקטוראט

• פותח הנושא x12
  • פורסם בתאריך

x12

New member
מסלול משולב לדוקטוראט

זה לא קשור ספציפית לכתיבה אבל פה ריכוז המסטרנטים/דוקטורנטים הגדול ביותר למיטב ידיעתי.. על כל פנים העניין כזה: כרגע אני לקראת סיום שנה א' של התואר השני וסך הכל, הכל בסדר-המנחה שלי אחלה, קיבלתי תוצאות לא רעות והעניינים זורמים יפה(סיכוי למאמר אפילו. וגם אם לא-אני די מרוצה). מבחינתי הייתי רוצה להמשיך איתו הלאה, אבל לכיוון מעט אחר שייאלץ אותי לשלב כלים נסיוניים אחרים וכן מנחה נוסף עושה רושם. לא דיברתי עם המנחה שלי או הנוסף על זה אבל מתגבשת לי מחשבה/רעיון למחקר באותו כיוון אחר(ברור שלא לפרטי פרטים, אלא בגדול-שיטות/תיאוריות/מוטיבציות וכיו"ב ). האם ניתן לעבור למסלול משולב לדוקטוראט, כך שבדוקטוראט(לאחר שנה-שנה וחצי של תואר שני) בעצם אעסוק בדברים מעט שונים(יש קשר למה שאני עושה עכשיו...אבל זה כביכול הקצה השני של ה"תמונה הגדולה") ממה שאני עוסק כרגע או שמא מסלול משולב הוא בהכרח הרחבה של הנושא הקיים אותו חקרתי בתואר השני? חשוב לציין,אגב, שעושה רושם שהעבודה הניסויית/מחקרית שנשארה לי עד סיום התואר השני היא לא רבה מאד,יחסית - קרי עד פברואר/מרץ שנה הבאה אני חושב שאוכל להגיד שכיסיתי הרבה מעבר למאה אחוז שרצינו להשיג מלכתחילה במסגרת הזו(איך זה קרה? מזל,זה הכל לדעתי). ובהקשר זה,עוד מיני שאלה-דוקטוראט/מעבר לחלק ה"דוקטוראטי" במסלול משולב חייב להתבצע בתחילת השנה(סמסטר א') או שזה בסדר גם בכל תאריך אחר(אם המנחה מסכים כמובן)? כי אני באמת לא רוצה שיהיה מצב שאדע שהתקבלתי והכל בסדר ואז צריך לחכות כמה חודשים רק בשביל להתחיל לעבוד על הדוק' רק "בגלל בירוקרטיה". לתגובותיכם אודה מקרב לב.

x12

New member
אם אתם לא יודעים, יש לכם מושג איפה

כן לפרסם את ההודעה?באיזה פורום?...בתודה מראש על כל פנים.

למה לא לדבר עם המנחה, קודם כל?

הנהלים שונים ממוסד למוסד, האפשרויות שונות במחלקות שונות, לכל מנחה הדעה שלו בנושא. (למשל, במחלקה שלי מאוד לא מעודדים מסלול ישיר/משולב לדוקטורט אלא מכוונים לכתיבת תזה קודם, כשלב חשוב בטיפוח חוקר). דוקטורט אפשר להתחיל, בעיקרון, בכל שלב של השנה האקדמית. ממה שאני מכירה, קל יותר למערכת להצמיד את מועד ההתחלה לאחד הסמסטרים. ולשאלה הנוספת שלך - גם בפורום 'לומדים בחו"ל' יש ריכוז נאה של תלמידי מחקר.

מרחף1

New member
ממה שאני ראיתי בארץ

אין כמעט דבר כזה מסלול דוקטורט סטנדרטי, יש כל כך הרבה חריגים (באישור וועדת תלמידי מחקר כמובן) שניתן פרקטיקלי לקבל אישור לכל דבר בהמלצות המתאימות של המנחים. קיבלת כבר את ההמלצה הכי טובה שאפשר לתת - דבר עם המנחה שלך. תהיה כמה שיותר גלוי, כולל לגבי הצורך (לדעתך) במנחה נוסף וצראה מה הוא יגיד. אצלנו לדוגמה, מאוד מעודדים מסלול ישיר לדוקטורט אבל אני מכיר גם מחלקות שזה לא ככה.

x12

New member
הבנתי. תודה רבה למסייעים!

נראה מה יהיה...

למעלה