מסלול משולב נהדר - למתחילים ולותיקי

מאדמאן

New member
מסלול משולב נהדר - למתחילים ולותיקי

אז ככה המסלול מתחיל מתחנת הדלק של כפר יונה. אפשר להחנות שם ולצאת לכיוון מושב חניאל. להזהר מהעבודות בכביש ולחצות בזהירות את העבודות הרשלניות כהרגלן של מע"צ. המסלול משלב רכיבה על שבילי כורכר וכביש מעולה והוא באורך של 35 ק"מ (קצת פחות). רוכבים לתוך חניאל עד קצה הכפר, בצומת טי שמצידה הימני שביל כורכר ומצידה השמאלי כביש שמוביל לכפר מונש צומת רופין ומושב בית הלוי פונים דווקא ימינה אל נחל אלכסנדר. רכיבה קצרה על השביל מובילה לצומת טי חדשה סלולה כורכר. מי שרגיל לרכב לנחל אלכסנדר לכיוון מעברות והים יופתע לגלות שעכשו פנים ימינה לכיוון כביש 57. רוכבים עד למפגש עם צומת כוכר חדשה שפניה בה ימינה תחזיר את הרוכבים למושבים בורגתא והמשך ישר יביא אל כביש 57 האומלל מרעיונות כיוון הארץ באמצעות בטון ואספלט אבל אנחנו פונים שמאלה לכיוון בית הקברות של מושב עולש. יורדים בדאוו'ן מדליק לתוך נחל אלכסנדר בגשר אירי ורוכבים עד שרואים את בית הקברות של מושב עולש מצד ימין. ממשיכים עוד כמאה מטרים ובצד שצאל רואים את דרך המוביל הארצי. עכשו רוכבים על שביל כורכר ישר במשך כעשר ק"מ עד שמגיעם לכביש אספלט ממושב גן יאשיה ךכיוון צפון לעבר מושב אחיטוב. רוכבים שוב על כביש עד הצומת ושם פונים ימינה. שוב רכיבה על כביש עד לקיבוץ מגל מצד ימין. פונים לתוך הקיבוץ. לפני הקיבוץ יש שלט צהוב של כביש חוצה נוץ וקורע שדות ישראל מס' 6 כמו מספרו של השטן במיתולוגיה הנוצרית (666...) לאחר השלט כמאתיים מטר שביל עפר היורד לכביש חוצה ישראל. רכיבה משולבת על אספלט משובח, אספל ישן וכורכר צפונה מעלה אותנו עד אחרי בת חפר לפני הגשר של מושב ניצני עוז. שם רואים שביל עפר מצד ימין שעולה מהמסלול של הכביש למעלה. רוכבים למעלה עד שמגיעים לכביש הישן של בת חפר לכיוון נתניה. חוצים בזהירות מירבית את הכביש. מרחק 50 מ' יש פניה לשביל כוכר ימינה. לוקחים ימינה ומגיעים לעיבור מושב עולש - לשדות שמאחרי הבתים, חממות ועפר. רוכבים עד דרך המוביל הארצי - חוזרים שמאלה דרומה עד לצומת של בית הקברות של מושב עולש, פונים ימינה שוב עד לגשר האירי של נחל אלכסנדר והפעם לא חוזרים ימינה אלא ממשיכים ישר. חוצים את המחסום של מושב בורגתא רוכבים עד לצומת ימינה עולים את העליה שעשד למושב חניאל, מגיעים לצומת פונים שמאלה חזרה לכביש 57 מהכביש רוכבים על העבודות והאי תנועה חזרה לתחנת הדלק. מסלול קל, מגניב ושונה - שילוב של כביש ושבילי עפר וכורכר - נוף כפרי שעוד נצטער עליו עם השלמה כביש חוצה ישראל - אני כבר מצטער...

מאדמאן

New member
מישהו מכיר ? -

המסלול שאני מציע כאן יכול לעניין גם בימי חול בגלל שחלק הכביש של חוצה ישראל שבו אפשר לרכב עדין לא זמין לרכבים. בקיצור, אני ממשיך להציע לכם את המסלול ועושה לו אוף טופיק...

זהירות ../images/Emo70.gif../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif

רכיבה על קטעים סגורים של כביש חוצה ישראל מסוכנת - ראה את המקרה של אביחי הלר, שנהרג בזמן רכיבה על קטע של כביש 6 שעדיין לא נפתח לציבור במאי 2002.

ועוד זהירות ../images/Emo101.gif../images/Emo101.gif

הרכיבה ממושב גן יאשיה לקיבוץ מגל היא על כביש צר ללא שוליים - מסוכן מידי לטעמי. אולי אפשר למצוא דרך חלופית בשטח.

דדלי

New member
לגדי אלוני - יש שוליים רחבים מאוד

לא יודע למה אתה אומר שאין שוליים. יש שוליים רחבים אפילו - רק בקטע קצר של היציאה מגן יאשיה עד לצומת אחיטוב השוליים צרים. אבל תנועת המכוניות דלה יחסית. בקטע שמהצומת ימינה לכיוון אייל יש שוליים וגם די רחבים.. היום אני רוכב שם אז אני אודיע בפורום על רוחב השוליים. בכל מקרה המקרה של אביחי ז"ל מזעזע וכואב. תודה על האזהרות.

מצטער אם טעיתי והטעתי../images/Emo4.gif

אני נמצא בגיל שהזכרון כבר לא מי יודע מה

דדלי

New member
דרור -מאדמאן מתכוון לקטע שאינו פתוח

לתנועה - זה קטע שקט לחלוטין - ובכל מקרה להזהר צריך תמיד . אני הייתי נזהר בעיקר בגלל קטע על חוצה ישראל שם שמשיק לידידנו הרוצחים מהעבר השני - התצפית שלהם שם עדין מושלמת כי לא הרימו עדין את כל התלוליות.

התאונה של אביחי הלר היתה בקטע סגור

תקרא את המאמר טוב - הרכיבה התבצעה בקטע שהיה סגור לכלי רכב. רכיבה זו מסוכנת כי כל מי שנכנס לקטע בצורה לא חוקית בטוח שהוא לבד לגמרי - גם הרוכבים וגם הנהגים.

מאדמאן

New member
ברור שצריך להזהר - ועל אחת כמה וכמה

אם נהרג מישהו שרכב על חוצה ישראל שעדין לא הושמש. אז באמת, תנצלו את המסלול הזה ותזהרו. למיטב זכרוני אין שם שוליים מסוכנים או חסרי שוליים ואם יש זה ברמה כזו שלא הפריע לי כשאני לוקח את עצמי כאדם עם חוש אחריות גבוה. מה שלא יהי תהנו במקסימום - מסלול נהדר וכמובן לשים לב לכל צרה שלא תבוא - ל ה ז ה ר ! !!

למעלה