מסלול "נתיב לאקדמיה" באונ' בן גוריון

2nd me

New member
מסלול "נתיב לאקדמיה" באונ' בן גוריון

היי שלום,

אני לא מרוצה מהציון הפסיכומטרי שלי, ושמעתי מחברים על תכנית שקיימת כבר בערך שנה באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע.
באופן עקרוני קראתי באתר ועשיתי כמה בירורים - מדובר בתכנית מסוג מכינה באורך שלושה חודשים שמהווה חלופה למבחן הפסיכומטרי.
לומדים אנגלית, חשיבה כמותית, ואוריינות אקדמית (קצת שונה מחשיבה מילולית, ודווקא יותר מוכוון אקדמיה), עושים מבחנים בסוף הקורס ומקבלים מהמרכז הארצי לבחינות והערכה ציונים חלופיים למבחן הפסיכומטרי במתכונת המקורית.

הכל נראה טוב ויפה. לומדים שלושה ימים בשבוע, יש כיתות בוקר ואחרה"צ, הלימודים בבאר שבע, והמחיר אמנם יקר, אבל אם זה ה-catch אני ממש מוכנה לשלם.

השאלה היא כזו-
האם שמעתם / ניסיתם / הכרתם מישהו שעשה את התכנית? שמרוצה? שהתקבל ללימודים אחר כך?
אני לא מצליחה למצוא אף חוות דעת לכאן או לכאן ברשת, וקצת מדאיג אותי לשלם 5400 שקלים ושלושה חודשים מבלי לדעת לאן אני הולכת ואם זה באמת יעזור לי להתקבל ללימודים.

תודה רבה על הקריאה

Free Fallin

New member
חברה שלי עשתה

אני לא סגורה על התוכן אבל לא הבנתי מה השאלה שלך בעצם
כמו שנרשמת לפסיכומטרי ואף אחד לא הבטיח לך שתתקבלי ללימודים, אותו דבר כאן
חברה שלי רצתה מקצוע שהביקוש אליו יחסית גבוה , הציון שהיא קיבלה לא היה מספיק בשביל להתקבל חד משמעית והיא נשארה ברשימת המתנה עד איזה שבוע לפני תחילת הלימודים ואז אמרו לה לא.
עם הציון היא התקבלה לבן גוריון באילת חח אבל היא לא רצתה
תלוי כמה תקבלי ומה את רוצה ללמוד.
אין שם את הפקטור של הזמן כמו שיש בפסיכומטרי. אבל זה לימודים לכל דבר

2nd me

New member
את צודקת, הניסוח מבולבל

אם תוכלי לשאול, ההבדל בין הפסיכומטרי לציון נתיב שלה היה משמעותי?
הכיתה שלה באופן כללי הייתה מרוצה, או שהרוב לא התקבלו כמו החברה שלך?

Free Fallin

New member
היא לא עשתה פסיכומטרי

אני יכולה להגיד לך על עצמי שאם הייתי סגורה על מקצוע ספציפי וסגורה על בן גוריון הייתי הולכת למכינה הזו בלי לחשוב בכלל על פסיכומטרי קודם.
זה עולה כמעט אותו דבר..זה ציון שלך ולא יחסי..גם אם החומר יותר קשה ברגע שאין לך לחץ של חצי דקה עד דקה לשאלה - מבחינתי זה יתרון ענקי..
שוב פעם השאלות שלך מלאות במלא גורמים כאילו כל אחד רוצה ללמוד משהו אחר שבבן גוריון הביקוש אליו הוא איקס לכן התנאי קבלה הוא כזה או אחר והתלמיד הספציפי הוא מעולה או לא משקיע או משהו אחר
אי אפשר לענות על זה חח
אני יודעת ממנה שחלק התקבלו חלק לא הספיק להם חלק התפשרו ללכת לתחום אחר.. מצלצל לי כמו ציון פסיכומטרי.. חח

למעלה