מסלול עח"מ

Odelia965

New member
מסלול עח"מ

שלום לכם וחג שמח!
התגייסתי לחיל המודיעין שבוע שעבר ואני עכשיו עושה טירונות במפרשית.
לאחר הטירונות, אעבור קורס בבה"ד 15. עד לפני הטירונות הייתי בטוחה שאני מתגייסת למסלול
עח"מ, אך ביום הראשון של הטירונות אחת המפקדות שאלה אותי לאיזה קורס אני מיועדת וכשעניתי לה שמדובר בקורס עח"מ היא תהתה איך זה יכול להיות משום שבחודש אוגוסט האחרון היה כבר מחזור של טירונים למסלול עח"מ.
השאלה שלי היא זה באמת הגיוני שגם החודש הזה יהיה מחזור של מסלול עח"מ. אני שואלת את זה כי אני חושבת שאני היחידה מכל המחלקה שלי שמיועדת לתפקיד זה. איך אני יכולה לדעת אם זה באמת המסלול הסופי שאליו אני מיועדת?
אזכיר גם את העובדה שבראשית התמיינותי למסלול נפלתי בשלב הריאיון וקיבלתי זימון לריאיון לתפקיד אחר שגם אותו לא עברתי. כשהבנתי אז, שכל המיונים למחזור שלי נגמרו הגשתי גם בקשה להתמיין לחיל התקשוב. כשעברתי את המיונים בתקשוב התקשרו אליי מחיל המודיעין ואמרו לי שהם מזמנים אותי לתחקיר בהמשך להתמיינותי למסלול עח"מ, כלומר התפקיד הראשון שאליו התמיינתי.
במילים אחרות, הגשתי וויתור על התפקיד בחיל התקשוב במטרה להמשיך להתמיין לחמ"ן. עברתי את התחקיר וכמו שכבר אמרתי התקבלתי לחמ"ן. האם ייתכן שאני מיודעת לתפקיד אחר שהוא לא עח"מ? כי לא נתקלתי בעוד טירונים שהתגייסו איתי שמיועדים גם לתפקיד הזה.. הסיפור הזה מאוד מוזר.. והייתי באמת רוצה לדעת אם כל המקרה הזה הוא שכיח בקרב מתגייסים לחמ"ן.

מצטערת על כל החפירותתתת אבל אני ממש ממש אשמח לקבל מכם עזרה!!!

תודה רבה וחג שמח!!!

theidan

New member
הכל בסדר

קודם כל תרגעי, הכל בסדר :)
1. אם את עושה טירונות במפרשית את בחיל המודיעין. זה בסיס טירונות ששייך בלעדית למודיעין ולכן לא יכול להיות שאת עושה טירונות שונה.
2. סביר להניח שתגיעי באמת לתפקיד של עח"מ. לא סביר שיש קורס נוסף, ולכן ייתכן ותיכנסי בתור OJT (שזה אומר on job training). קורה לפעמים, דיי מגניב.
3. יש תהליך כללי עכשיו באמן שנקרא שבירת החומות. מה שזה אומר הוא ששוברים את הבידול שהיה בין יחידות שונות. לדוגמא בין 8200 שהיא יחידת איסוף לבין חטיבת המחקר שאחראית על גיבוש תמונה מודיעינית. כחלק מהתהליך אנשים שמגיעים ליחידות מסויימות עושים קורסים ליחידות אחרות. לדוגמא קורס לתפקידן איסוף ב8200 ולאחר מכן הולכים לחטיבת המחקר. ייתכן וזה המקרה שלך. ייתכן גם שקורה לך הפוך, את עושה קורס של חטיבת המחקר ומשתבצת בסוף במשהו אחר.
4. אפשרות, אמנם לדעתי הכי פחות סבירה אבל אפשרות, היא שאת מיועדת למשהו אחר מסווג שתגלי אותו רק בהמשך הטירונות.

בכל מיקרה, את יכולה להיות מבולבלת כרגע וזה לגיטימי, אבל רק תהיה בטוחה שלא "שכחו אותך" או משהו.

Odelia965

New member
בהחלט הסרת כל ספק!

תודה רבה על התשובות, עזרו לי המון!
שאלה נוספת היא מתי אני אדע באמת מהו המסלול הסופי שלי? אמרו לנו שבסיום הטירונות כולנו נצטרך להתייצב בבה"ד 15. ייתכן וכבר ביום הראשון שנגיע לשם אדע?

תודה רבה וחג שמח! :)

Double Oxygen

New member
כן

אחרי שתסיימי את הטירונות ותתייצבי בבה"ד 15 תקבלי פרטים מדוייקים.

בהצלחה!

למעלה