מסלול עם עליה

גודבאר

New member
מסלול עם עליה

שלום,

לאחר שנבצר ממני לרכב במסלול הקבוע שלי היום חשבתי לקחת את הרכב מחר בבוקר (שבת) ולסוע לאיזור לטרון לעשות מסלול חדש. אני מחפש מסלול של כ-50 ק"מ עם עליה משמעותית אחת מקס' שתיים רצוי מעגלי. חשוב שיהיה יחסית בטיחותי עם הרבה רוכבים ומעט מכוניות. כמו כן מכיוון שאינני מכיר את האיזור עדיף שהמסלול יהיה קל להתמצאות. ראיתי שיש את ה-"מרובע" וה-"משולש" אבל בגלל שאני לא נמצא הרבה באיזור מדגדג לי לעשות את אחת העליות הקלאסיות. אשמח להמלצות.
תודה.
 

ItsikH

Member
תגדיר "משמעותית" אם דווקא לטרון, העליה הקרובה ביותר היא נווה שלום. העליות הקלאסיות קרובות יותר לנחשון דווקא, רמת רזיאל/נס הרים/ברגיורא, אבל זה מסלול מעגלי של יותר מ-50ק"מ. במרובע עצמו יש כמה עליות קטנות אך משמעותיות, בפרט יער הנשיא.
 

Steven Gerrard8

New member
הקלאסי מלטרון

לטרון -נחשון -שמשון -נס הרים -בר בהר וחזרה .
יש לך ככה עליה משמעותית אחת ( נס הרים ) מסלול מעגלי של בסביבות הקילומטראג 'שביקשתה עם כ 1000 מטר טיפוס ..
 

גודבאר

New member
תודה. רק לוודא שהבנתי נכון...

המסלול שאתה מציע לפי מה שהבנתי מגוגל מפות:
להתחיל מלטרון, לרכב עד כביש 44 ולפנות שמאלה. לרכב עד כביש 38 (שמשון ולפנות ימינה). לרכב עד בית שמש ולפנות שמאלה לכביש 3855 (איזור תעשיה). להמשיך כ-2.5 ק"מ ולפנות שמאלה בכיכר לכביש 3866. לרכב עד בר בהר ולחזור באותה דרך?
 

Steven Gerrard8

New member
חיובי .

רוכב שם כל היום אבל לא נעול על מספרי הכבישים .....סנילי מה לעשות ..
אין צורך להכנס לאזור תעשיה של בית שמש אלא לפנות שמאלה ברמזור לפני בית שמש בעוקף בית שמש ואז שמאלה בנס הרים .
 

ItsikH

Member
אם מתחילים מצומת שמשון יוצא יותר קרוב ל-50 אבל אין כל כך מקום לחימום - לדעתי ברמת רזיאל עדיף לעלות מאשר לרדת, כירידה היא מסוכנת.
 
ברמת רזיאל בקיץ יש מכת זבובים

עקב הקרבה ללולי מושב כסלון והיא אכן ירידה טכנית למדי. אם יש לך בעיה עם הזבובים ממליץ להחנות בצומת האלה, לרכב עד נס הרים כחימום לטפס את נס הרים ולרדת את צור הדסה. כך יהיה לך מסלול עם הרבה רוכבים, מעט מכוניות וכמעט ללא זבובים. אם יהיו חסרים לך קילומטרים יש הרבה אפשרויות להרחבה למשל בקצה הירידה להמשיך עד תחנת הדלק של עמק האלה ולחזור בכביש עם שיפוע מאוד מתון ועוד שלל אפשרויות כמו העליה לאדרת.
תהנה!
 

גודבאר

New member
לא נעול על לטרון, רק על האיזור.

במשמעותית התכוונתי שהמסלול יכיל את אחת מהעליות הנחשבות של האיזור וששאר המסלול לא יהיה בדרגת קושי גבוהה.
 
למעלה