מסלול פדרלי לרופא

shakshuka1986

New member
מסלול פדרלי לרופא

למושב שלום, בעוד כחודש אני צפויה לעבור לאלברטה ולעבוד שם כרופאה, אני מגיעה עם work permit. בעבר הבנתי ממך שיש לי אפשרות להגיש בקשה במסלול הפדרלי בתנאי שמעסיקי ייתן לי מכתב בו הוא אומר כי מרוצה מעבודתי ומוכן להעסיק אותי בקביעות. יש לי כמה שאלות בנושא זה, אשמח אם תוכל לענות עליהן: 1. עבור מי אמור להיות המכתב ממוען ומה כדאי לומר למעסיק שלי? הרי זה מרגיש קצת כאילו אני "חותרת" תחתיו? 2. הבנתי שיש מקרים בהם ניתן לעשות פנייה במסלול זה גם בלי לגשת למבחן (במיוחד לאנשים שעבודתם דורשת רמה גבוהה של אנגלית ושכבר התחילו לעבוד)-האם זה נכון ואם כן-כיצד נעשה ה"וויתור" הזה באופן רשמי? 3. כמה זמן לוקח כל העיבוד? 4. האם אדרש שוב לעשות בדיקות רפואיות מעבר לאלה שכבר עשיתי עבור ה-work permit? מאוד מודה לך על תשובותיך

amirshuval

New member
תשובות

1.המכתב מיועד לCIC.לא בדיוק מבין את עניין החתירה תחת המעסיק.הוא נותן מכתב שיעזור לך להשיג מעמד תושב קבע בקנדה,לא בדיוק מבין למה זו חתירה תחתיו. 2.ניתן לוותר על המבחן,אבל זה תלוי בחשיבות הנקודות של השפה וברקע המבקש.צריך להגיש מכתב כתחליף למבחן,אבל צריך לדעת איך לנסח את המכתב הזה. 3.אם יש לך LMO,אפשר לקבל את הויזה תוך 4-5 חודשים. 4.כן

קצת חידודים

האם עברת בחינות רישוי והסמכה כרופאה באלברטה? מכתב העסקה קבועה צריך להיות מופנה לשלטונות ההגירה, תגידי למעסיק שאת זקוקה ל PR כיוון שלתושב קבע יש זכויות מעבר למה שיש לעובד זמני, ואת מעוניינת אם אפשר להתקדם בתההליך מוקדם ככל האפשר. עשי זאת רק אחרי שיהיה ברור שאת מתאימה למשרה, שהמשרה מתאימה לך ושהמעסיק מרוצה מתפקודך. אישור של המעסיק שאת מתפקדת כרופאה במוסד רפואי דובר אנגלית תפטור אותך לדעתי מ IELTS . האם זו משרה בבית חולים אוניברסיטאי שבצידה משרת הוראה או מחקר? או שתקבלי רישיון לעסוק ברפואה מטעם הקולג' לרופאים של אלברטה? אנשי HR אצל המעסיק יוכלו לסייע לך בבקשת ה PR. לא בטוח שהם יירצו למהר עם זה כי ברגע שתקבלי PR תהיי חופשייה ללכת לעבוד כרופאה במקום אחר (אם יש לך רישיון פרובינציאלי) אם זו משרת הוראה/מחקר בבית חולים אוניברסיטאי, את לא תוכלי לעבור למעסיק אחר, כי לא יהיה לך רישיון רופא... אם תגישי תיק מלא עד 3 חודשים לפני שפג תוקף הבדיקות,(תוקפן לשנה אחת בין הבדיקה ללנדינג) לא תצטרכי בדיקות רפואיות חוזרות עברה שנה - יש צורך בבדיקה חוזרת.. העיבוד לוקח פחות מחודש למי שיש לו תעסוקה מובטחת ו LMO בתוקף, אם העיבוד נעשה בתל אביב. יש להוסיף עוד חודשיים לאישורי משטרה ובריאות ועוד שבועיים שלושה עד להפקדת דרכונים.

amirshuval

New member
אין קשר לתוקף הבדיקות

תדרש בדיקה מחודשת מכוון שהפרמטרים לויזת תושב זמני ותושב קבע שונים.

למעלה