מסלול פיתוי

מזל112

New member
קנס

הבנתי שאשלם קנס אם הריבית תרד לא אם תעלה. אם הריבית תהייה גבוהה זאת שאני אקח והריבית הממוצעת נמוכהאשלם קנס. האם אני צודקת?

מזל112

New member
מסלול פיתוי

איך לתכנן את המסלול בלי לשלם קנס ? ולקבל ריביות טובות. זה נוגד ברגע שאקבל ריבית טובה אוטמטית המסלולים השניים יהיו פחות טובים .או לשלם קנס או ריביות יקרות יותר. איך אפשר גם וגם אם אפשר?

מזל112

New member
מסלול פיתוי

רגע להבין אם אקח את המסלול פיתוי בריבית יותר גבוהה מהממוצע אשלם קנס גם אם אחזיר יום אחרי ?

נגבי2

New member
לדעתי אם את פורעת מיד לא אמורה להיות בעיה

שימי לב מה כתב אליהו- משווים את הריבית הממוצעת ביום הפרעון לריבית שקיבלת, או לריבית הממוצעת ביום לקיחת המשכנתא, הנמוכה מביניהם. יש פירוט בנושא כאן-
http://mashcantaman.co.il/עמלת-פירעון-מוקדם/שינוי-בחישוב-עמלת-פרעון-מוקדם-עומד-להי/

לעניינך, לפי איך שאני מבין אם את מתכוונת לפרוע מיד, הריבית הממוצעת ביום הלקיחה זהה לריבית הממוצעת ביום הפירעון ולכן לא תשלמי דמי היוון. הגיוני שכן תשלמי עמלה תפעולית של 60 שח. כדאי לך גם להודיע 10 ימים מראש על הפרעון כדי להימנע מתשלום "אי הודעה מראש", אז תתכנני את ה 10 ימים האלה ככה שלא יתפרסם ממוצע ריביות חדש תוך כדי. בנוסף, יכול להיות שכדאי לך לבצע את זה לפני ה15 בחודש, אם זה צמוד מדד. תחפשי, יש על זה כמה הודעות בפורום וכמה פוסטים במשכנתאמן.

בהצלחה

נגבי2

New member
לא תשלמי

הבנק ישווה או לריבית הממוצעת ביום הלקיחה או לריבית שלקחת בפועל- מה שיותר טוב לך (לא כי הוא נחמד, על פי נוהל בנק ישראל). אם הריבית שלך תהיה גבוהה מהממוצע, אז הוא ישווה את הממוצע העכשווי לממוצע שהיה כשלקחת (ולא למה שלקחת בפועל). אם זה באותו חודש, אז זה בעצם אותה ריבית ולא תצטרכי לשלם.
אם את רוצה יותר פירוט ודוגמאות את יכולה להתסכל בלינק שצירפתי בהודעה הקודמת.

מזל112

New member
מסלול פיתוי

ברצוני לקחת משכנתא על סכום של 500000 שח 100000 במסלול פיתוי ריבית גבוהה כדי לקבל ריביות טובות בשאר המסלולים .את ה100 אני אחזיר מיד לאחר קבלת המשכנתא השאלה היא אם אקח משתנה צמודה כל 5 את המסלול הפיתוי לא יהיה לי קנסות וכיצד מחשבים את הקנס תודה.

sgf

New member
תשובה.

תוכלי לסלק במהלך החודש בו לקחת את ההלוואה ללא עמלות היוון. נוסף על כך, במידה ומסלול הפיתוי הוא משתנה צמודה בריבית גבוהה יתכן מאוד כי כדאי לשלם עמלת אי הודעה מוקדמת( אם תהיה) במקום הריבית היומית הנצברת על 10 ימים. ניתן לחשב זאת בקלות.בהצלחה.

תשובה

תיאורטית ייתכן ויהיה קנסות , אם כי מאוד מינורי .
הכלל הוא : אם ריבית יום הפירעון נמוכה מריבית שלקחת במקור או ריבית הממוצעת לפי טבלאות בנק ישראל ( הנמוך מבינהם) אזי יהיה קנס .
בהחלט רעיון נכון עניין שילוב המשתנה כפיתוי , הוכיח את עצמו שמשפר ריביות בשאר התמהיל , עקב הגדלת ריווחיות הבנק תיאורטית .
בהצלחה .
--------------------------------------------------------------------------------

אליהו ייעוץ ותכנון למשכנתאות
www.eliyau-mortgage.co.il

למעלה