מסלול צמרת

מסלול צמרת

היי הייתי שמחה לדעת כמה קבע צריך לחתום? האם המסלול מתאים גם לחיילים משוחררים? למה בעצם תנאי הקבלה לתוכנית נמוכים יותר מלמסלול רגיל של רפואה בעברית? עוד מידע כללי על התוכנית יעזור לי מאוד! תודה רבה:)

hellsing1991

New member
מלשבים,ויוצאי שירות חותמים לשנתיים קבע.

בוגרי שירות חותמים 3 שנים.כדי להגיע למסלול כבוגר שירות יש לעבור ראיון עם סגן הקרפ"ר. תנאי הקבלה נמוכים יותר כי המסלול מיועד בעיקר למלשבים אחרי תיכון,הם לא יכולים לעמוד בתנאי הקבלה הנוכחיים-והצבא צריך רופאים.לכן הצבא משריין 60 מקומות בביה"ס לרפואה בהדסה לעתודאים. נשמח לענות על שאלות קונקרטיות,מה תרצי לדעת?

Greeny91

New member
תנאי קבלה

תנאי הקבלה צמודים לאלו הרגילים של האוניברסיטה. מאיך שאתה מציג את זה, משתמע שאפשר להתקבל לאוניברסיטה עם ציונים שאפילו לא מתקרבים לסף ה"רגיל". זה לא המצב. אם תהיה רחוק מהסף, לא תתקבל, גם אם הצבא רוצה 60 רופאים בכל מחזור. אחרי שעברת את הסף, מה שקובע הוא המרקם (זה נכון גם לסטודנטים "רגילים"). כאן יש איזשהו צדק פואטי - העתודאים מתחרים בתוצאות המרקם רק נגד עצמם, מה שבעצם די הגיוני כי ילד בן 18 לא יהיה בעל ניסיון חיים של מישהו בן 25. מי שמתקבל למסלול אחרי צבא חותם שלוש שנים קבע וכמו שאמרו כאן מעלי זה מותנה בראיון עם סגן קרפ"ר. מידע כללי על התוכנית - לומדים יחד עם שאר הסטודנטים, הצבא משלם את שכר הלימוד ואת המעונות (מתגוררים במעונות הכי טובים והכי קרובים לביה"ח, דבר לא מובן מאליו) ויש קורס נוסף שמועבר בו חומר שקשור לרפואה צבאית. יש גם פעילות ספורט פעמיים בשבוע. שאלות נוספות יתקבלו ויענו בברכה.

hellsing1991

New member
הנתונים הדרושים נמוכים באופן משמעותי

מהסף הרגיל.הם גבוהים,מאד.אבל הסף האמיתי לא שפוי.

hellsing1991

New member
סליחה,סליחה,סליחה

הרגע קלטתי שמדובר בבוגרי שירות(מד"ס קשה עבר על כוחותינו
)הסף שלהם אכן כמעט זהה לסף הרגיל

שאלה

סתם מתוך עניין, אני כעיקרון נגד עתודה. הבנתי שהבוגרי שרות בעצם מתחרים בניהם ובין עצמם, הם לא במכסה הרגילה של ה60 עתודאים, יש להם מכסה משלהם, ככה שהסף לבוגרי שרות שונה מהסף הרגיל של צמרת, והוא בערך כמו הסף הרגיל. זאת אומרת שיכול להיות עתודאי רגיל שיש לו ציונים נמוכים יותר מאשר לבוגר שרות והוא מתקבל והבוגר שרות לא, למרות ששניהם כביכול מומעדים לאותה תוכנית. בגלל שכנראה מדובר בכמות מאוד קטנה של בודדים, אז הסף בטח מאוד ספיצי ותלוי נקודתית לאותם אנשים שנרשמו. אבל הבוגרי שרות עושים את המרק"מ יחד עם שאר העתודאים יש להם יתרון כי זה ציון יחסי, ויש סיכוי יותר טוב להוציא מרק"מ גבוה מאשר במרק"מ רגיל. אתה יכול לאמת או להפריך את זה?

hellsing1991

New member
אכן התחרות בינם לבין עצמם

אכן הסף גבוה יותר(דומה מאד לסף הרגיל).לגבי המרק"ם אני לא בטוח אבל אני חושב שאת החישוב של הציון המשולב משווים בינם לבין עצמם(לא בטוח,אברר מחר),את המרק"ם עושים עם העתודאים,מפני שהוא יחסי יוצא שיש יתרון,למרות שלפי דעתי בוגרי שירות עושים מרק"ם ביחד(תקנו אותי אם אני טועה).

עד כאן נשמע מושלם

אז גם מימון מלא של שכר לימוד וגם מעונות על חשבון צהל בתמורה ל2שנתיים קבע?! וגם תנאי קבלה יותר שפויים? האם זה בגלל שהצבא עד כדי כך נואש לרופאים או שיש כאן עוד איזשהו קאץ'? האם יש דרישות למצויינות מתלמידי המסלול או שהדרישות הן כמו הדרישות מכל שאר התלמידים? עד כאן זה נשמע לי מושלם. מי בעד ומי נגד?

hellsing1991

New member
הקאץ' הוא באופי השירות,לטוב ולרע

וכן,צה"ל נואש לרופאים. אין דרישות למצויינות,כפי שידוע לי. אני במסלול ויש לי הסתייגויות למי שנכנס ישר מהתיכון,ו/או לא היה במסגרת הצבאית(גילוי נאות,גם אני לא היתי במסגרת הצבאית לפני שנכנסתי למסלול). אני מאמין שמי שיצא מתוך שירות,ואחרי שירות הוא בעל יתרון,שלא ניתן להשיג בדרך אחרת.הוא בעל רמה אחרת של בגרות,וראיית העולם שלו לגמרי אחרת. מי שעשה שנת שירות,שנה בישיבה,שנת דח"ש,מצבם טוב בהרבה מאלה שהגיעו ישר מהתיכון,אמנם לא טוב כמו של יוצאי ובוגרי שירות,אבל זאת נקודת התחלה טובה יותר. לסכם-מיד אחרי תיכון-ביג נואו נואו. אחרי שנה הפסקה-צריך לחשוב על זה טוב טוב. מתוך שירות ואחרי שירות-כאן היתרונות מובהקים,והחסרונות מינוריים.

hellsing1991

New member
דיסקליימר-זאת דעתי האישית,לא מסכימים איתה?

מוזמנים לפרוס את ראיית העולם שלכם.

אני בעד

עכשיו הקאץ' הוא האם אני אהיה בעד עוד 7 שנים ( אני אישית מאמין שכן , אבל ימים יגידו ) האם את מכירה הרבה אנשים שישמחו לחזור לצבא אחרי 7 שנים של לימודי רפואה , ולא סתם אלא לצאת חצאים במקרה הרע , ולחלק כל יום גימלים במקרה הטוב ? זה לא נשמע כ"כ מפתה נכון ? במיוחד לכאלה שהולכים לי"ס לרפואה בשביל להציל חיים / לרפא חולים אמיתיים / לתקן את העולם / להילחם בדארת' ויידר , אז צה"ל אורז את זה יפה כדי שיהיה ביקוש הסטודנטים הלא-עתודאים גם די נגד , בעיקר כי רואים את הצעירים בני ה18 מקבלים הרבה ת"ש לעומתם , וכי פתאום צפוף יותר ללמוד רפואה , אבל אפשר להבין את הסטודנטים הבוגרים . לדעתי זה רעיון טוב לצאת לעתודה לאחר סדיר / באמצע בעיקר בגלל הבגרות הנפשית וגם כי ת'כלס ממש קשה להתקבל אחרי צבא , וזה סה"כ להשלים סדיר באיזה גדוד ( חח נראה אותי אומר את זה עוד 7 שנים ) ועוד כמה שנים קבע - שזה משכורת טובה מאוד . טוב נו וקורס קצינים שזה די באסה ( אבל מקבלים על זה כסף )

Greeny91

New member
הצבא יודע מה הוא רוצה

ולכן הוא מוכן להשקיע. זה לא סוד שבשנים האחרונות מספר העתודאים לרפואה ירד בצורה דרסטית. אני לא חושב שזה קשור בהכרח לאופי השרות, אני מאמין שזה יותר קשור לעתודה בכללי ולתפיסה של אנשים צעירים בנוגע ללימודים באוניברסיטה. כדי למשוך עוד אנשים, הצבא מנסה לתת את התנאים הטובים ביותר שיש לו, ובינתיים זה עובד. עברו המון שנים מאז שהיו לצה"ל 50+ עתודאים בכל מחזור שלוש שנים ברציפות. חוץ מזה, בכל מקום עבודה (גם באזרחות לצורך העניין) מנסים למשוך חומר אנושי יותר טוב על ידי הענקת תנאים טובים יותר. כרגע אין ניפוי של אנשים במסלול על בסיס ציונים או על בסיס סוציומטרי כמו בתלפיות, אבל המסלול רץ רק שלוש שנים ואי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד. כמובן שהמסלול לא מתאים לכולם וכל אחד צריך לעשות את החושבים שלו. בתגובה לשני החבר'ה שהגיבו פה, אני אשמח אם תוכלו להסביר למה אתם חושבים שללכת לעתודה מיד אחרי סיום תיכון זו טעות, אבל ללכת אחרי חצי שנה בצבא לדוגמה זה פתרון הרבה יותר מוצלח(מעבר לזה שצריך לחתום פחות וכאילו דופקים את הצבא)

hellsing1991

New member
אסביר בשמחה

ממה שאני רואה,מיד אחרי תיכון השיקולים נוטים להיות מוטעים,יש סיכוי טוב להתחיל את המסלול מהסיבות הלא נכונות. שנה אחרי תיכון,ובמיוחד בצבא נותנת מבט מהצד,פרספקטיבה,מאפשרת לשקול את ההחלטה על כל ההשלכות שלה.אני לא מאמין שלרוב בוגרי התיכון שנכנסים למסלול יש את הבגרות לקבל החלטה כזאת,ויש לי סיבות מאד רציניות לדעה זו.היית צריך לראות את יום החיול לעתודאים השנה. אני חושב שזה טוב גם כדי לתאם ציפיות מהשירות. זה מה שאני רואה במחזור שלי,זה מה שראיתי על עצמי של שנה שעברה,כנגד מצבי כיום,ואם אתה מצמרת ב' אני לא צריך להדגים.היתה הדגמה מעולה השבוע,על כל הצער שבדבר.

nisanfeigin

New member
תיקונון +

בוודאות היו לפחות שניים שנופו בסוף שנה שניה עקב ציונים. ובעניין "בגרות" אציין שאני באותו המחזור של הלסינג ואני לא רואה את הדברים בצורה קיצונית שכזו, אמנם הרבה חברה במחזור 'צעירים ושמחים' אבל הרושם שקיבלתי הוא שזה לא בא על חשבון 'בגרות' או יותר נכון יכולת קבלת החלטות שקולה לטווח הרחוק. ואסיים בסיפור קצרצר: חודשיים לערך לפני תחילת הלימודים באוניברסיטה התחלתי להתלבט באופן מטלטל לגבי האפשרות האקדמית. קרה ועליתי על אוטובוס חזרה מהשוק בצהרי שישי וראיתי קצין עם תג מקרפ"ר וסיכת רופא, התחצפנתי מעט ויצרתי שיחה. מאד עניין אותי איך הוא רואה עכשיו החלטה שקיבל לפני 7 שנים, בגיל 18.שאלתי אותו - איך יכולת בגיל 18 לקחת החלטה בעלת משמעות כ"כ גדולה לגבי עתיד כ"כ רחוק? תשובותו היתה - לא יכולתי, חיל הרפואה בונה על זה שלא תוכל להבין את השלכות ההחלטה שלך.

hellsing1991

New member
לא רק חיל הרפואה,זה העיקרון של כל מדור עתודה

נשקר להם,נבלבל את הילדים האלה,וכשהם יחזרו לשירות הם כבר יהיו כבולים-נכון הם יהיו ממורמרים ויקללו את ההחלטה שלהם,אבל את מי זה מעניין. ולרוב זה נובע מחוסר תיאום הציפיות המוחלט שקורה במסלול(ד"א חיל הרפואה דיי מתקדם מהבחינה הזאת,חוץ מכמה"מיפי מציאות" שהביאו לנו ברפואה צבאית לרוב נאמרה שם האמת הקשה.עכשיו רק צריך להגיד את כל זה בכנסי עידוד העתודה הרפואית,ובא לציון גואל)

Greeny91

New member
הדגשה

מה שהתכוונתי להגיד בכך שלא מעיפים אנשים על ציונים, זה שלא מדובר בהחלטה של המסלול לגבי מצוינות - כלומר הממוצע שלך פחות מ- 90 אז בוא ניפרד. אם מישהו לא עומד בדרישות של האוניברסיטה זה כבר סיפור אחר. אני לא כל כך מסכים איתכם שאנשים בסוף תיכון לא יודעים מה הם רוצים, אפשר לגלות בגרות ולדעת מה אתה רוצה גם בגיל 18, זה מאוד אינדיבידואלי. עוד דבר שאני לא מסכים איתו זו העניין הזה של התפקיד הצבאי. התפקיד לא קל, אבל לא הייתי אומר שכל מסלול העתודה הוא רע ואף אחד לא נהנה מהתפקיד שלו בסוף וכולם מתחרטים על הבחירה הנוראית שהם עשו בגיל 18. שוב, זה נראה לי מאוד אינדיבידואלי ותלוי בסיבות שהביאו אותך לעתודה מלכתחילה, והציפיות שהיו לך מהתפקיד. רק דעתי :)

hellsing1991

New member
כמה תיקונים והבהרות

אני לא טוען שכל בני ה18 לא יודעים מה הם רוצים-יש כאלה שכן.אבל אני מאמין שלקחת שנת צינון היא החלטה חכמה,כדי לבחון את הכל במבט טרי,ולא מהפרספקטיבה של תיכון.זה רק תורם. הבהרה שניה.אני מכיר בתרומה של מסלול העתודה האקדמית.ונכון,לא כל העתודאים ממורמרים(הרוב הגדול כן).הבעיה שלי היא עם השיטות שמדור עתודה משתמש בהן כדי להביא אנשים.השיטות האלה ,הן מה שגורם בסופו של דבר למירמור.מדור עתודה מעוות עובדות בקשר לשיבוצים במסלול,מייפה את המציאות,ומבטיח הבטחות שווא.והבעיה של בני ה18 היא שהם לא מטילים ספק במה שנאמר שם,ופחות חושבים על מה שיהיה עוד 3-4(7) שנים.זה גורם לפער ענק בציפיות,ומכאן לחוסר שביעות הרצון מהמסלול.והמדור,במקום לנסות לשנות את זה משדר עוד ועוד פרסומות שקריות בבסיסן,ומארגן עוד ועוד כנסים שבהם זורים חול בעיניים של התיכוניסטים וההורים שלהם. וכמובן,יש את האלה שנכנסים למסלול מהסיבות הלא נכונות,אבל זאת בעיה אחרת

למעלה