מסלול קצר בויאטנם אפשר באתרים הללו :

DRUNITE

New member
מסלול קצר בויאטנם אפשר באתרים הללו :

שלום רב....אני נוסע שבוע לוי אינם ושבוע לתאילנד רציתי לברר האם אפשרי לעשות בשבוע את האנוי ( או עיר אחרת בקרבה ) שייט במפרץ הלונג וסיום באי פוקוס? על מה ממליצים אין לי בעיה לקחת טיסה מבנגקוק. להמשיך בטיסה נוספת ומשם אחזור לבנגקוק.... תודה מראש

T o m c o

Member
מנהל
קודם כל - לא! אחרי זה אנסה ואגיד אולי, אבל קשה!

שבועיים זה לא הרבה זמן, כשאתה מחלק אותו שבוע לויאטנם ושבוע לתאילנד, אתה מכווץ יותר את האפשרות.

נמשיך עם מעט גיאוגרפיה של ויאטנם -
האנוי - הבירה הצפונית, נמצאת בצפון ויאטנם.
מפרץ הא לונג - מפרץ המצוי בצפון מזרח ויאטנם, כ-200 ק"מ בקו אווירי מהאנוי.
סייגון (HCMC) - הבירה הדרומית, נמצאת בדרום ויאטנם.
פו קואוק - אי בדרום מערב ויאטנם, כ-300 ק"מ בקו אווירי מסייגון.
המרחב בין האנוי לסייגון - בקו אוירי - כ-1300 ק"מ.

חשוב שתבין - אם ברצונך להספיק האנוי-האלונג-פו קואוק, בשבוע - תהיה מחוייב בריצה מטורפת ואפס זמן לביזבוז על מעברים!

המעבר היחיד שמאפשר לך לעשות זאת הוא בטיסה - האנוי-פו קואוק, של חברת vietjet (אולי יש נוספות).

מעברים יבשתיים בין האנוי (צפון ויאטנם) לסייגון (דרום ויאטנם) לוקחים לפחות הרבה יותר זמן ולכן לא אפשריים, בהנחה שאתה מעוניין להיות יומיים בהא-לונג ויומיים בפו קואוק - נשארים לך שלושה ימים ברוטו מעבר בין הצפון לדרום, מעבר יבשתי בהנחה ואתה לוקח את אוטובוסי הלילה במסלול המהיר ביותר - יכלול שלוש נסיעות ארוכות, של כ- 12 שעות לאחת, הנעשות בלילה, ומביאות אותך בסיום הדרך לסייגון, משם צריך להמשיך לפו קואוק. בקיצור - לא ריאלי!

אמשיך ואומר, שלדעתי, אתה מתעקש כאן לדחוס שני קצוות של מדינה בשבוע, לדעתי - זה מיותר! אם אתה כל כך רוצה ויאטנם, אל תדחוס את כל מה שאפשר לזמן שלא יספיק לזה! אם כל מה שיש לך הוא שבועיים בחו"ל - תתמקד במקום אחד, על תתפזר ואל תדחוס.
תבחר מה אתה מעדיף - תאילנד או ויאטנם ותתמקד באחת מהן בלבד! אל תפצל, תשקיע את כל השבועיים במדינה אחת בלבד.

DRUNITE

New member
תותח tomato. סוף סוף אני בכיוון להמשיך איפה

שאני תקוע... אודה לך אם תענה לי לשאלה אחרונה. ברור שאני אעשה טיסות פנים ולא ביבשה. האם יש הפלגה במפרץ האלונג? של יומיים ככה? ובמידה ורוצה בשבוע או 9 ימים להיות שם איזה מסלול היית מציע שכולל את ההפלגה במפרץ זה, ביקור בפוקוק וכמובן איזו עיר אני אמור לנחות כשמגיע מבנגקוק? אעשה טיסה מבנגקוק לעיר הכי סמוכה, שייט במפרץ, טיסה נוספת לאיזור פוקוק ומשם אמשיך לבנגקוק.....תודה רבה לך טומקו התותח

T o m c o

Member
מנהל
אענה. טיסה מבנגקוק - קח להאנוי, לדעתי זה הכי קרוב שתוכל להגיע לה אלונג בטיסה.

מהא לונג - חזור להאנוי וקח טיסה לפו קואוק.

מפו קואוק - בדוק אם יש טיסה משם לבנגקוק, אחרת, סע לסייגון (HCMC) ומשם קח טיסה לבנגקוק.

בהא לונג יש מבחר רב מאוד של טיולים, שני לילות, שלושה לילות. כנס לאחת מיני מאות סוכנויות הטיולים או המלונות בהאנוי ותמצא את הטיול שמתאים לך ביותר, יש המון!

DRUNITE

New member
איזה תותח אתה. אפשר לקח אותך איתנו?

תגיד. האם אפשר לקפוץ למים בשייט? אני אעשה כהמלצתך..... מהאנטי בעצם נוסעים באוטובוס להאלונג?
תודה רבה על כל העזרה....

T o m c o

Member
מנהל
אענה א. כן - אוטובוס, אם מזמינים טיול מהאנוי, בדרך כלל ההסעה כלולה במחיר ויש רכב (אוטובוס, מונית או וואן) שיאסוף אתכם מהמלון בו אתם ישנים בבוקר הטיול.
ב. תלוי בטיול, בטיול שאני עשיתי היה לנו שייט בסירות גומי בבאחד מהנקודות במפרץ, הייתה עצירה שאפשר היה לקפוץ לשחות ...
ג. אם אתה מממן את הטיסות והכל - אצטרף בכיף

אבשלום68

New member
מצטער אבל זה נראה לי כבדיחה לא מוצלחת

לטוס להנוי ולא היות בה יומיים שלושה
טיול במפרץהלונג זה לפחות יומיים, כי הנסיעה מהנוי להייפומג -ממנה יוצאים הטיולים אורכת כ 4 שעות לכיוון אחד!
ביום אחד נוסעים הלוך וחזור.
לפחות יומיים .
לא לטייל בסאפא?
לא מבין איך עושים טיול כזה.
בזבוז כסף

T o m c o

Member
מנהל
אני מסכים איתך לגמרי! אני גם כתבתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור הזה:
"קודם כל - לא!, אחרי זה אנסה ואגיד אולי, אבל קשה!" כתשובה לשאלה - האם זה אפשרי להספיק את כל הדבר שהוא רוצה לעשות בטווח זמם לא ריאלי של שבוע. וסיימתי את אותה ההודעה בזה שדעתי היא שזה מיותר, וחבל לדחוס הרבה כל כך בזמן מועט כל כך.

אבל, כתבתי לו גם פיתרון של איך כן הוא מצליח לעשות את מה שהוא מתעקש לנסות ולהצליח. (המטרה שלי הייתה שיבין ש"זה קשה ולא ריאלי אבל אפשרי אם...", הוא בחר לקחת את זה לצד של "זה אפשרי אבל קשה - נעשה בכל זאת")

אם הוא מתעקש לעשות את ריצת המרתון הזו - אחרי שאני ניסיתי להניא אותו מזה, עם זה כבר אין לי מה לעשות...

DRUNITE8

New member
הולד איט....
לא לכעוס

שים לב טומאקו : ב18 נוחת בהנואי בלילה. מתעורר בבוקר מסתובב בעיר ובו בזמן מזמין נסיע ליומיים למפרץ הלונג. ב20.7 אני יוצא ב7:00 בבוקר וב12:00 עולים לשייט.....ישן שם לילה ולמחרת אחה"צ מסיימים וחוזרים להנואי (ככה מקובל לא?) נישן ב21.7 בהנואי ולמחרת הולך לסאפא (מה זה הסאפא?) או לוקח טיסה לפוקוק ונשאר שם 4 ימים טס לסייגון לעוד יומיים וחוזר לבנגקוק ותאילנד.....
מה לא טוב במסלול הזה? דווקא נראה לי שאם אשאר בהנואי עוד אגרע.....לא??

T o m c o

Member
מנהל
אני בשום שלב לא הבעתי כעס. אני פשוט חושב שאתה מנסה לתפוס בטווח זמן קצר הרבה יותר ממה שאפשר..
אם זה מה שאתה בוחר לעשות - אני לא אמנע ממך את זה.

מתי הטיסה חזרה לארץ מבנגקוק? מתי הטיסה חזרה לבנגקוק?
מהספירה שאמרת - בלי להיות בהאנוי מעבר ללילה הראשון והלילה אחרי הא לונג, זה יוצא 13 יום.
בוא תפרט יותר על משך הזמן והטיסות המתוכנות (שעות וכו').

DRUNITE8

New member
ממש לא התכוונת אליך...אתה הצלת אותי הנה הפרוט

נוחת בבנגקוק ב18 ובאותו יום עובר להנואי.....ב19.7 מתעורר מסתובב בעיר ומזמין את השייט של היומיים. ב20.7 יוצא לכיוון המפרץ עם הטיול בשבע בבוקר למחרת ב21.7 מסיימים וחוזרים אחה"צ (זה ממה שהבנתי ככה הולך בטיולים שמזמינים). ב22.7 טס לפוקוק נשאר 4 ימים על האי (22,23,24,) ב25.7 טס חזרה להנואי וחוזר משם לבנגקוק זה בדיוק שבוע לא ?

T o m c o

Member
מנהל
לפי מה שכתבת. 18 מעברים - ת"א - בנגקוק - האנוי, ללילה בהאנוי,
19 - האנוי, לילה בהאנוי
20 - הא לונג, לילה בהא לונג
21 - הא לונג, לילה בהאנוי
22 - מעברים - האנוי - פו קואוק, לילה בפו קואוק.
23 - פו קואוק, לילה בפו קואוק.
24 - פו קואוק, לילה בפו קואוק.
25 - מעברים - פו קואוק - האנוי - בנגקוק.

1. זה אכן יוצא שבוע, אבל! יש לך יומיים מלאים בפו קואוק ועוד שני חצאי ימים. (שלושה לילות).

2. למה לחזור להאנוי כדי להגיע לבנגקוק? תבדוק טיסה ישירה משם לבנגקוק או מסייגון לבנגקוק. (למה לחזור לצפון אם אתה בדרום?)

3. אני עדיין חושב שזה מטורף לעשות את המסלול ככה - אבל ההחלטה כמובן היא שלך. (אני אישית לא הייתי מפצל לשבוע בויאטנם ושבוע בתאילנד, הייתי עושה את כל השבועיים באותה המדינה).

4. שים לב שבספירה של שמונה ימים שהיו עד כה (18-25 זה שמונה ימים) יש לך שלושה שמתמבזבזים על מעברים (18,22,25) וזה כשאני מתעלם מהנסיעה האנוי-הא לונג וחזרה.

5. טיול הא לונג הוא כיום וחצי, איסוף בסביבות 8:00 מהמלון בהאנוי, חזרה בשעה 17:00 בערך יום למחרת.

DRUNITE8

New member
טומאקו אתה מנהל האתר? איזו אדיבות!

איזה פירוט, איזו עזרה שאפו!
המעברים הם דיי קצרים טיסות קצרות אחרי זה אנוח בתאילנד....קיבלתי בהחלט את ההמשך לסייגון במקום לחזור להאנואי ואשאר שם שני לילות ומשם לבנגקוק (אין טיסה ישירה לאיים). נשמע לי אחלה.....מה אומר הקפטן? אגב מצאתי את כל הטיסות ישירות ב350 דולר פלוס מינוס

למעלה