מסלול ראש ציפור ורוכבי תא רוזן/מינץ

bikenfun

New member
מסלול ראש ציפור ורוכבי תא רוזן/מינץ

זה זמן מה שאני חושב כיצד להעלות סיפור קצר בפניכם ולבסוף החלטתי שהכי פשוט ... זה ישר ולעניין. קצת יותר משנה עברה מאד שהצטרפתי למשפחת המדוושים בכבישים, למדתי דברים רבים וביניהם, שאין לנו לרוכבי הכביש הרבה מקומות לרכב בביטחה במשך ימי השבוע וגם שחשוב מאוד לפרגן ולהתחשב בחבריך הרוכבים. את מסלול ראש ציפור גיליתי לפני כשנה ומאז אני רוכב שם מספר ימים כל שבוע. זה המקום היחיד שאני מכיר באזור המרכז ואולי גם בארץ כולה שסגור הרמטית למכוניות ושם אני פוגש רוכבים רבים שלרוב מקיימים את חוק ה"ימינה!" ... כשרוכב מהיר חולף לידם. בשבועות האחרונים מגיעה למסלול חבורת רוכבים ורוכבות מקבוצת רוכבי ת"א (גיבורי הסיפור) עם מאמנם. משום מה גם כשהם יודעים שרוכב מהיר יותר מסתובב שם הם "דואגים" לתפוש את כל רוחב המסלול ומועילים לפנותו רק לאחר הרבה בקשות והצעקות הידועות "ימינה בבקשה" ו - "ימינה!" ... בשבוע שעבר הם סוף סוף התעלו על עצמם וכשסיימו את האימון הם החליטו משום מה להסתובב על המקום (180 מעלות) ולרכב בכיוון ההפוך על מסלול האופניים ובראשם מי אם לא ... המאמן ... מזל שהרמתי ראש לאחר הסיבוב רק כדי לגלות את החבורה הססגונית של רוכבי ת"א רוכבים ישר לקראתי. נו אז מה אפשר לומר ... מהאנשים היחידים (משפחת הרוכבים – אמרתי?) שאתה מצפה שלא יתקעו לך "מקלות בין הגלגלים" אתה מקבל בדיוק את זה ואפילו יותר! כבר למדתי לסלוח לכל הולכי הרגל שנכנסים לך למסלול למרות הציורים הברורים לכל אורכו (כל 50 מטרים) שמפרידים בין מסלול האופניים למסלול הולכי הרגל, כבר למדתי לעשות "סללום" ותרגילי התחמקות מהכלבים שבעליהם משחררים לתוך מסלול הרכיבה, אך שקבוצת רוכבים תובל ע"י מאמנם בכיוון ההפוך לתנועה ישר לעבר רוכב הבא בכל מהירות שהיא .... זה כבר עובר כל גבול של הגיון אפשרי!

cobra_1

New member
לדאבוני צודק! ../images/Emo62.gif

לא נתקלנו בבעיית עקיפה אבל יותר מפעם מצאנו את עצמנו רוכבים מול רוכבת שפשוט הסתובבה על המסלול ונעה מולנו [כי זה יותר קל מאשר לסיים הקפה ולצאת או לחזור בנתיב המקביל של הולכי הרגל] ולא פחות מסוכן מזה, במהלך כניסה לסיבוב מצאנו עצמנו מול הקבוצה שבחרה לעמוד דווקא בסיבוב כמו ברחבת תדריכים.לא ברור מדוע נמרוד מאפשר זאת

אל פאסו

New member
ראש ציפור

אפשר הסבר קצר לטובת מי שרק עכשיו חזר לארץ איפה מתחיל הסיבוב? אני מכיר את 7 תחנות. זה אפשהו שם, לא?

bikenfun

New member
בהמשך

פיספסת את הנקודה, אך לשאלתך זה כן באיזור שבע תחנות, קצת יותר לכיוון דרום מערב כ - 100 מטרים

gabyv

New member
תגובת הקבוצה תתקבל בברכה

נמרוד דובינסקי, אתה המאמן, ובתור אחד שכזה תפקידך לא רק לאמן אלא גם לחנך.

Sybh

New member
דרך אגב../images/Emo35.gif

בתור אחד שרכב בראש ציפור לא מעט, אני מתעניין לדעת מהו הכיוון הנכון. כשלעצמי, אני מעדיף לרכב במסלול הזה נגד כיוון השעון.

Sybh

New member
קבל

לקוח מהגלריות של פורום "טיולי אופניים".

tal daniel

New member
אהההההההה

זה ראש ציפור?אני רכבתי שם מלא עם הקבוצה של רוזן.

bikenfun

New member
זהו אכן הכיוון

באופן ספיציפי לראש ציפור אך גם בעולם בכלל, מסלולי עיגול/אליפסה כולל מסלולי אתלטיקה, הכיוון הוא נגד השעון, או אם יותר פשוט - כתף שמאל תמיד לכיוון מרכז העיגול

cobra_1

New member
הממממ....ראש ציפור../images/Emo118.gif

א.
בראש ציפור יש רק כוון אחד: הכוון מסומן היטב על המסלולים, גם הימני שלנו [ובו ציור אופנים] וגם השמאלי [מצויר הולך רגל] והוא אמנם כמו "בכל העולם" ז.א. נגד כוון השעון כי רוכבים בכוון הסימון... ב.
בכל התחרויות שהיו לנו בארץ זבת בארבע השנים האחרונות :בקריטריום של מגרשי התערוכה, בקריטריום הדרייב אין וגם בניצנים הכוון הוא? ...נכון, לא "כמו בכל העולם" אלא עם כוון השעון=ברך ימין נכנסת לסיבוב. ישראלים או לא?

רכיבה בטוחה בראש ציפור

סיכמתי עם מאמני המועדון הפעילים בראש ציפור שכיוון התנועה יהיה חד סיטרי נגד כיוון השעון בהקפה החיצונית כדי למזער את רמת הסיכון ברכיבה המשותפת בכביש צר כזה. אם בעתיד עולות בעיות, ניתן לתקשר אותן מיידית עם המאמן כדי לפתור אותן במהירות בשטח. אם אתה מעוניין לשוחח איתי אני נמצא ב 0547259330 בברכה נמרוד

למעלה