מסלול רכבי למערב צרפת

michaelll

New member
מסלול רכבי למערב צרפת

פעם ראשונה שלי בצרפת, חשבתי דווקא לפתוח את הטיול בגיחה לכיוון לואר ונורמנדי ורק אז לחזור ל-7 ימים בפריז. אודה לכם אם תוכלו לעבור ולהמליץ לי על מסלול, לא יותר מ-4-5 ימים, שמתחיל מנמל התעופה CDG ומסתיים בנורמנדי, או היכן שמומלץ. חשבתי על צורת מעגל בסגנון: אורלינס, טור, נורמנדי וחזרה, כמובן עם העצירות המתאימות. אשמח לכל תגובה! אני יוצא ביום רביעי !!! מבטיח לצרף תמונות, כשיהיו. מיכאל

Yo-man

New member
אם אני לא טועה

כבר התכתבנו בנושא. לא ? אם אני מתבלבל עם משהו אחר תגיד, ואני אשתדל לעזור לך עם מסלול שאני מכיר (שאותו עשיתי לפני חודש).

michaell

New member
צודק יויו

צודק, התכתבנו כבר בנושא, אבל לא בצורה מסודרת (כלומר הביאו המון הצעות לסביבת פריז), אבל מסלול מדוייק למערב צרפת חסר לי. אני מתכוון לקחת רכב בשדה תעופה CDG ולהורידו בתחנה האחרונה (רואן, אולי?). מהי התנועה המומלצת, תחנות הביניים וכיוצ"ב? אודה לך על תשובה, אני יוצא מחרתיים!!! מיכאל

nitsansh

New member
זה לא מספיק לך?

מה אתה רוצה? שמישהו יעשה לך תכנית מה לעשות כל שעה? יש גבול למה שאפשר לקבל בחינם...

michaelll

New member
אח, יש אנשים בעולם...

אם היה אפשר לקבל ייעוץ אמיתי, על טיולים, ממישהו שמבין, בתשלום, מאחד כזה שלא עונה לכינוי: "סוכן נסיעות צעיר וחסר ניסיון", אולי הייתי מנסה. לא רוצה לעזור, אל תעזור. אל תתחיל לקשר לי פה הודעות לדברים שכתבתי, מן הסתם אני מחפש כמה שיותר אינפורמציה מאנשים מנוסים. פורומים בעברית הם האמצעי הכי נוח בשבילי, במיוחד פורומים שמתמחים בטיולים! מה רע בלהיות קצת (יותר) מוכן ומנוסה בארץ זרה? מיכאל.

nitsansh

New member
זה קצת לא הוגן...

כשמישהו שואל בכל הפורומים ומקבל תשובות די מפורטות, ואחרי זה שואל שוב אותו דבר (כמעט, קודם זה היה 10 ימים ועכשו זה 12 ימים) בלי להזכיר שזו לא פעם ראשונה. פורומים הם לא תחליף לספרים, ויש גבול לרצון ולסבלנות של אנשים שמשתדלים לעזור כמיטב יכולתם, ולא מקבלים תמורה בדרך כלל. יש אנשים שנותנים ייעוץ אישי לטיולים, ויכולים להכין תוכנית מפורטת, אבל הם לא פראיירים שעובדים בלי תמורה.

Yo-man

New member
אני אנסה לעזור במשהו

אם אני זוכר נכון רצית לצאת דרומה. 328 ק"מ דרומית לפריז נמצא פארק הפוטורסקופ. הוא מומלץ לאוהבי מדע הקולנוע. זה פארק שעשועים שיש בו כ-20 בתי קולנוע המציגים סרטים קצרים. חלקם בתלת מימד, על מושבים הידראולים (כך שמסע רכבת הרים המוצג על המסך הופך למוחשי מאוד), אינקראקטיבי (הקהל משפיע על מהלך הסרט) ועוד ועוד. 210 פרנק ליום, וביציאה מהאוטוסטרדה (מס´ 10, ליד העיר פואטיה) יש המון מלונות זולים וטובים. בדרך חוצים את העיר טור. לא הייתי בה, אין לי מה לספר עליה. משם, או בדרך לשם, אפשר לעשות גיחות למספר טירות של הלואר. בשמבור יש מופע פעם או פעמיים ביום, והיא מומלצת. שנונסו גם מאוד מומלצת (קרובה לטור) בזכות גניה והנוף הסובב אותה. הבעיה בלואר היא להחליט מתי להפסיק. כל הטירות דומות מבפנים, וכמה כסף וזמן אפשר להשקיע בגנים השונים ? רק אתה יודע מה מתאים לך. בעיקרון יום וחצי יכול להספיק אם אתה לא חובב טירות היסטרי. בדרום איזור בריטן (200-300 ק"מ מערבה) יש את הסלעים הגאליים (דולומינים ומאגלתיים, משהו כזה) שזה נחמד, אבל לדעתי הרבה פחות שווה מהאטרקציות בנורמנדי. ליד העיר קאן (Caen) יש את יער פאנפון (פורה דה פאנפון) שבו, ע"פ האגדות, התרחשו עלילות ארתור, אבירי השולחן העגול, מרלין הקוסם ועוד. יער מתוק עם מסלולי הליכה קצרים. מפה אפשר לקבל בכניסה ליער דרך כפר כלשהו שאת שמו איני זוכר (אבל גם הוא מופיע בספר על הלואר, נורמנדי ובריטן של שטיינהרט קציר). בקאן יש פיסת בד ברוחב מטר אחד ובאורך 70 מטר מהמאה ה-11, עליה רקומים קורות עלייתו לשלטון של וויליאם הכובש. פריט היסטורי מעניין. מקאן צפונה מגיעים לחופי הפלישה לנורמנדי. בית הקברות מומלץ (לא השכלתי להגיע לשם), בעיירה ארומאנש נמצא מוזיאון הפלישה שהוא די קטן יחסית למוזיאון, אבל הוא מציג בצורה מאוד יפה את כל תהליך הפלישה, פלוס סרט באנגלית שצולם בזמן התכנונים וביצוע הפרויקט האדיר הזה. מזרחה - מון סן מישל. גולת הכותרת של כל נורמנדי. אנחנו ישנו על ה"אי" במלון 2 כוכבים (380 פרנק לזוג, ללא ארוחת בוקר). מחוץ לאי יש מקומות זולים יותר ואיכותיים יותר, אבל לא עם אותה אוירה. לא לוותר על סיור מודרך בכנסיה בבוקר (לברר שעות ליד שער הכניסה לאי) ואם יש קונצרט בזמן שאתם שם בטח ובטח לא לוותר. צפונה ומזרחה משם יש את קו החוף של נורמנדי - צוקים לבנים, כפרים ושדות ירוקים ליד הים. נוף נהדר (העיירה Etrete מציעה תצפיות טובות, כן ברבים, על גשר טבעי שנוצר מהסלע מעל הים. מומלץ ללכת קצת ברגל). חפשו את האיזור המופיע במפה כנורמנדי השוויצרית. איזור ירוק עם כבישים צרים, ערוצי נחל דקים ואיטיים. כיף ללכת שם לאיבוד. מסעדה מאוד מאוד טובה נמצאת ליד הכפר קלסי (Clecy), בכפר De Vey ונקראת מולאן דה ווי. אם תמצאו אותה לתפריט צהריים, ואתם אוהבים אוכל טוב (מאוד) ולא אכפת לכם להוציא 300 ש"ח לזוג - אח, אתם תודו לי... רואן שווה בילוי ליילי (אני מקווה שבתקופה זו זה עדיין נכון). יש המון רחובות סגורים לתנועת כלי רכב, כנסיה אדירה שנראית מכל כיוון, וכנסית אחת לזכר ז´אן ד´ארק - ייחודית מאוד. המון שוקולדריות, חנויות בגדים, מעדניות... כיף. חפשו גם את סניף מק´דונלד ברחוב המוביל לכנסית ז´אן ד´ארק ושימו לב למבנה בו הוא נמצא. מרואן לג´יברני (ביתו של קלוד מונה) אפשר לסוע בפחות משעה בכביש הראשי או בשעתיים שלוש עם הפסקות דרך כבישים צדדיים, אבל צריך לדעת לאן בדיוק, אחרת זה סתם נופים יפים. אנחנו קיבלנו בביתו של מונה את הפרוספקט שהדריך אותנו בכל השבילים הצדדיים, אבל אני מאמין שגם ברואן אפשר למצוא את אותו דף. עוד בדרך משם לפריז צריך להיות כפר בשם "אובר", שם חי ואן גוך את החודשיים האחרונים לחייו, ושם צייר די הרבה תמונות מהמפורסמות שלו. אני לא מצאתי את הכפר (תתארגנו על מפות טובות), אבל עדיין לא מאוחר בשבילך. עכשיו אתה ממש קרוב לפריז, ויכול להחזיר את האוטו בעיר. מהנו.

michaelll

New member
יו-מאן, שיחקת אותה!

כל כך נחמד לשמוע ממישהו שמבין, היה והתנסה! אם יש משהו שאני יזכור וישנן לפני הטיול הזה, זה את כל ההמלצות שלך! מעבר לעלויות הספרים והזמן שחסכת ממני :), הצלחת להסיר מראשי עשרות בעיות וחיזקת את רגליי. תודה רבה וישר כוח על העזרה! מיכאל

nitsansh

New member
כדי שלא תתבלבל...

אם תסע מקאן למון-סן-מישל, הכוון הוא דרום-מערב ולא מזרח.

Yo-man

New member
אופס... נכון. התכוונתי לעיר באיו,

שם יש את ה"טפסטרי", יריעת הבד החשובה... זה מה שקורה כשלא בודקים במפה לפני שמייעצים אלא עובדים מזיכרון (ילדים, אל תנסו את זה בבית)

Yo-man

New member
אבל אני אוסיף עוד פיסת מידע

לפצות על הטעות. בקאן, בה לא מצאתי יותר מידי עניין, מצאתי מסעדה בשם "El-Sid", שמופיעה בספרים והומלצה ע"י פקידת הקבלה במלון. יופי של מקום, לא יקר מידי, מאוד איכותי ומאוד טעים. מקווה שתיקנתי את הרושם הרע

למעלה