מסלול רכיבה - דרום רמת הגולן

NirHorv7

New member
מסלול רכיבה - דרום רמת הגולן

שלום לכולם,
בחמשוש הקרוב אני נוחת עם כול החמולה בחאן ליאור (אליעד),
בחיפוש שערכתי בפורום מצאתי פוסט מ 2007 של בחור בשם איציק עם תיאור של מסלול שתרגמתי אותו לאתר של גרמין, להלן:
[URL]https://connect.garmin.com/modern/course/9219371[/URL]
אם משהו רכב אותו ומכיר אודה ליותר פרטים כמו רמת הבטיחות, שוליים, תשתית הכביש, דרגת קושי וכד'.
כול רעיון לחלופת מסלול נוספת יתקבל בברכה.
תודה מראש וחג שמח,
ניר

ItsikH

Member
מ-2007 דווקא? כי ב-2012 ביליתי ממש קרוב לשנה בקצרין וחפרתי
מסלולים הרבה יותר לעומק על בסיס יומי, ועדיין ידוע לי על פינות שפספסתי.
המסלול שמופיע בהודעה שלך הוא סטנדרטי למדי לדרום הגולן. נהגים באזור, ממש כמו רוב שאר ארצנו, לא ממש נחמדים ולא ממש מודעים לרוכבי אופנים, אבל אלו כבישים די דלילי תנועה, אם כי חול המועד עכשיו וצפויה תנועת מטיילים ערה [אלו מנסיוני עד כה הגרועים ביותר, אצה להם הדרך כמו לחדר לידה לפחות, כמו שאני אומר עליהם "ממהרים לשם בכדי למהר לחזור"], ובכל מקרה מבין הכבישים האלו, הכביש על הכנרת הוא הסואן ביותר מנסיוני, ואף הוא לא נורא. עוד יש לשים לב להעדר שוליים ברוב הכבישים האלו. על הכינרת בין עין גב למעגן יש שביל אופניים אבל לא שמיש לנו כל כך, כי רצוף מחסומים למניעת תנועת כלי רכב ממונעים, באופן שהופך את הרכיבה לאורכו ללא מעשית, או לפחות מאוד לא נוחה - אבל לפחות טוב שיש אפשרות לבחור.
העליה למבוא חמה מפחידה רוכבים חסרי נסיון, ממש לא קשה אם עוקבים אחרי הפרופיל שלה ומזהים את הנקודות הקשות. הסוד האמיתי בגולן הוא שהעליות לא נגמרות עד לחרמון ממש - מגמת העליה נמשכת בכל רחבי הגולן, צפונה ומזרחה כאחד.
שים לב לגיוון מומלץ ביותר על המסלול שציינת - להחליף את העליה למבוא חמה בסוסיתא - מול עין גב, הכביש במצב קשה אך רכיב כולו, גם הנוף וגם השקט שווים את המאמץ.

NirHorv7

New member
נראה מדהים

נראה מדהים אני מקווה שעדיין לא השתנה הרבה יחסית לעונה...
בכל אופן רב תודות על המידע, יש מצב שאשנה את כיוון המסלול, ארד את חמת גדר ואגיע לסוסיתא דרך 92, אני מקווה שבשבת לא ירד גשם ושהתנועה תהיה שם דלילה בין 07 ל 08 בבוקר.
חג שמח,
ניר

ItsikH

Member
דווקא ממבוא חמה איני אוהב לרדת, הכביש צר ומפותל והראות לקויה
בירידה זה הופך להיות מסוכן כי מהירות הרוכב גבוהה [הסכנה בעיקרה במכוניות המגיעות ממול בעליה]. הירידה מבני יהודה לכורסי נראית לי הרבה יותר בטוחה מבחינה זו, וגם שקטה.
העליה של סוסיתא מתחילה מקצה עין גב, ק"מ ראשון בערך לאורך נחל סוסיתא בעליה מתונה, הקטע התלול הראשון מתחיל בעיקול שמאלה ונמשך אף הוא כק"מ עד לכניסה לאוכף הצמוד לסוסיתא, ביציאה מהאוכף - ממש ליד הכניסה לאתר - קירון קצר לא סלול, אך אל דאגה, עביר ברכיבה בניווט זהיר בין קרעי האספלט והבטון. אחריו עוד כמה קירונים קצרים, האחרון הוא זה שבתמונה, אחריו הכביש מתמתן ובקטע המישורי אפשר לנוח ולהנות מהנוף לכנרת, לסוסיתא ולמטעים, עד לק"מ התלול האחרון ביציאה לכביש 98
http://cycleroute.org/?slat=32.7798...=32.76976&elng=35.69429679999996&mode=DRIVING

ItsikH

Member
ד"א עקרונית הכביש לא משרת תנועה למעט הגישה לסוסיתא ולמטעים

ItsikH

Member
הקישור לא עובד ובכ"א הירידה מבני יהודה לכורסי - כביש 789
היא הקרובה ביותר ועדיפה לדעתי.

ariasdo

New member
כך חלופה מעגלית פשוטה יותר ומתאימה גם לעומס בחול המועד ...

יש רק קטע קטן כ 6 ק"מ על כביש 92 בצפון הכנרת בין צ' כורסי לעליה לגמלא ששם יש עדין תנועה ועומס.
ראה קובץ מפה .
זה אפשרי לרכיבה משני הכיוונים , (או עולים את גמלא או יורדים את גמלא ) .

בהצלחה וחג שמח

אריה סדובניק

NirHorv7

New member
תודה רבה!! נראה לי שאקח החלטה בשטח ואחליט אם להמשיך ולעלות ב

תודה רבה!! נראה לי שאקח החלטה בשטח ואחליט אם להמשיך ולעלות בסוסיתא או בבני יהודה.
חג שמח.

ariasdo

New member
הכביש בסוסיתא זה כמו המכונית סוסיתא - מתפרק ונעלם עם הזמן ..

למעלה