מסלול שטח למתחילים,לאן לנסוע??

• פותח הנושא wink
  • פורסם בתאריך

wink

New member
מסלול שטח למתחילים,לאן לנסוע??

מה המצב, יש לי שאלה קטנה, יום שבת אני רוצה לצאת לרכב אם חבר שנינו מתחילים, ואנחנו רוצים לרכב במסלול שטח... אבל לא בירקון שהמסלול נגמר תוך 20 דקות. אני נמצא במרכז, ואין לי בעיה לקחת את האוטו ולנסוע...אבל עדיף כמה שיותר קרוב תודה

wink

New member
אני מתבייש לשאול אבל...

איפה זה יוצא בן שמן, ולאן בדיוק להגיע ומאיפה להתחיל ובאיזה שעות מומלץ?? תודה

aFish

New member
או.קי

יער בן שמן נמצא קצת אחרי הירידה מכביש מס' 1 במחלף מודיעין. אם אתה בא מת"א (אתה מפ"ת לא?), יורד ל443 במחלף בן שמן לכיוון מודיעין וכק"מ אח"כ יש שילוט "מצפה מודיעין" - ימינה. יש שם הרבה חניה וזו נקודת התחלה טובה. אל תחשוב יותר מדי, תפוס את השבילים הרחבים ותתחיל להסתובב. קשה ללכת לאיבוד. לרשותך גם מפה כאן בגלרית המפות (בקישורים למעלה). היא אמנם ממפה סינגלים אבל עזוב אותם בינתיים, תתמקד בשבילים הרחבים ולאט לאט תגיע להכל. אפשר להסתובב שם לא מעט...אפילו הרבה

wink

New member
ודרך אגב...אני מרמת גן..ועוד שאלה

וזה מביא אותי לשאלה הבאה, אני צריך מתלה לאופניים שיחזיקו שתי זוגות. ומשהו שלא יהיה מסובך להרכיב, יש המלצות וכמה זה עולה

aFish

New member
תתיעץ בחנות אופנים

אני יכול להמליץ לך על מתלה חזק ואיכותי שגם די נפוץ. מתלה צהוב המכונה ורונה. לא מהזולים אבל נוח להרכבה ואמין. יש גם אחרים. הדבר הכי חשוב - דע שמתלה אינו חוקי. בעקרון שוטר יכול "לתקוע" אותך די בקלות עם מנשא אופנים מאחור. כדי לצמצם את האפשרות לכך יש לנקוט מספר פעולות: 1. חובה - מספר תקני נוסף שיהיה תלוי על האופנים הנישאות מאחור (ניתן להשיג במכוני רישוי עם רשיון הרכב) 2. רצוי לפרק גלגל בכל זוג אופנים על מנת שלא יבלטו מצידי הרכב 3. הייתי שוקל ברצינות מנשא גג - דורש גגון עליו מורכבים פסי הנשיאה. אם לא קונים מוצר של חברות קצה כמו Tule - זה לא בהכרח יצא יקר יותר. גם זה תברר בחנויות אופנים שונות (אפשר גם לבנות מנשא כזה די בקלות אם יש לך גישה לדברים כאלו) מחירים - להערכתי סדר גודל של 200-300 ש"ח למנשא טוב. ניתן למצוא גם זולים יותר משמעותית. זה כנראה בא על חשבון משהו....

wink

New member
זה בטוח?

האם הפסים על הגג בטוחים?? איפה בדיוק אפשר להתקין את המתקנים האלו

aFish

New member
בטוחים? בודאי.

רק תזהר לא לעבור מתחת למכשול נמוך מדי... שוב...ברר לעומק בחנויות אופנים. ההתקנה אינה מורכבת...אבל מכניקה זה ענין יחסי...או יותר נכון אישי לכל אחד.

Eyal Hershtik

New member
מסלולי שטח למתחילים במרכז ...

עוד כמה אפשרויות: 1. אזור שפיים,געש ,יקום ,רשפון - ניתן לחנות ברחבת החנייה שבשפיים , ופשוט לרכב , מתחילים דרומה , עוברים צד לשמורת יקום , מטיילים בשמורה , חוזרים לכוון שפיים . פארק יקום 2.נחל אלכסנדר -מסלול קל ,יפה ומתאים מאד למתחילים (מצורף קישור ) 3.חלקו המזרחי של הירקון - אינו נגמר ב-20 דקות ואפשר להגיע אף עד לראש העין 4.מישור החוף הצפוני - חנייה באזור חוף דור , רכיבה לדרום אל עבר בריכות הדייג של קיבוץ מעגן מיכאל , חזרה לאורך מסילת הרכבת . 5.יותר צפונה - דרך נוף כרמל . דרך יפיפיה לאורכו של הכרמל עם תצפיות מדהימות אל עבר הישובים המזרחיים לרכס . לשאלות יותר ספציפיות לגבי מסלול מסויים אתה מוזמן לשאול ונשמח לעזור בהצלחה אייל

תרכוש את הספר של אלי סט.

הספר הראשון מסלולים נהדרים עם סיפור דרך וכל הבלאגן לרוכב המתחיל. דרך בורמה 25 ק"מ לערך-לעשות ב...שאנטי. הספר לפי דעתי במבצעים שונים ניתן להסגה בכ-70 ש"ח. שווה כל שקל. רוני.

למעלה