מסמך אישור העסקה ממעסיק קודם לצורך גרין קארד

rayman1985

New member
מסמך אישור העסקה ממעסיק קודם לצורך גרין קארד

שלום חברים,
אני בתהליך של הוצאת גרין קארד מטעם המעסיק הנוכחי שלי בארה"ב, אצלו אני מועסק במשך השניים האחרונות.
כחלק מהרזומה שלי, עליו נשענת, בין היתר, הבקשה של המעסיק שלי להוצאת הגרין קארד, עבדתי לפני כ8 שנים אצל מעסיק בארץ במשק תקופה של 4 וחצי שנים, ולאחר מכן אצל מעסיק נוסף במשך תקופה זהה.
עו"ד המטפלים בהוצאת הגרין קארד, מבקשים כי המעסיק הראשון יחתום על אישור העסקה ויאשר שאכן ביצעתי את כל הגדרות התפקיד כפי שמוצג לשלטונות משרד העבודה בארה"ב.
לדאבוני, המנהל הישיר שלי, כבר לא עובד באותה חברה בה עבדתי לפני כ8 שנים, אבל הצלחתי להגיע אליו.
הוא מצידו לא מוכן לחתום על המסמך בטענה שהוא לא יודע מה עשיתי בפועל ומה היו הגדרות התפקיד שלי.
יש לציין שעבדתי אצל המעסיק, אך כעובד חוץ בארגון אחר ולכן המעסיק הישיר שלי בפועל היה בארגון בו עשיתי את הפרוייקט מטעם החברה בה עבדתי.
פניתי גם לכוח אדם בחברה בה עבדתי ומלבד אישור העסקה שעבדתי בין השנים האלה והאלה, הם לא מוכנים גם לחתום ולאשר מה עשיתי בחברתם ומה היו הגדרות התפקיד שלי.
עו"ד המטפלים בגרין קארד לא מוכנים להמשיך בתהליך עד לקבלת האישור הנ"ל.
מה באפשרותי לעשות, האם יש לאותו מנהל חובה לשתף פעולה ולאשר את המסמך?

oligomerization

New member
היה לי אותו סיפור (כמעט) :

אני מניח שאתה כבר בשלב של ה I140 ?
המנהל הישיר עזב את החברה... העורכי דין, לא נתנו לי בכלל אופציה לפנות למנהל הישיר (כאשר הוא כבר עזב את החברה הקודמת שלי ) – הם אמרו לי שבמקום המכתב מהמנהל הישיר – אני צריך להביא 2 מכתבים : 1 מכוח אדם של החברה הקודמת ומכתב מהמנהל של המנהל (שעדין למזלי היה בחברה)... מדובר על מכתב סטנדרטי – אין סיבה שהחברה לא תנפיק אותו... שים לב – שהמכתבים צריכים להיות עם letterhead רשמי של החברה...

אם במקרה אתם עדין בשלב של הPERM – והעורכי דין עושים פשוט את שעורי הבית שלהם לi-140 – אז עוד אופציה – פשוט להוריד מספר שנים מהנסיון הדרוש למשרה בPERM

rayman1985

New member
איזה מכתבים נדרשת להביא?

אישור העסקה שעבדתי מהשנים האלה והאלה לא מספק אותם.
הם מעוניינים בממנהל שיאשר בדיוק מה היו הגדרות התפקיד שלי ומה עסקתי מבחינה מקצועית בתפקיד בחברה.

oligomerization

New member
המכתבים כללו את דרישת התפקיד

אבל - כמו במקרה שלך, גם במקרה שלי, המנהל הישיר עזב את החברה - ולכן המכתבים היו מהמנהל של המנהל ומכוח אדם... מדובר על מכתבים מאד סטנדרטים...

rayman1985

New member
הבנתי

תודה רבה על המידע.
במקרה שלנו גם בכוח אדם טוענים שהם לא מכירים אותי בכדי להוציא מכתב כזה. עברו גם 8 שנים מאז...
אני אנסה בכל זאת לפנות למנהלים של המנהלת שלי, אולי מישהו שם יראה נכונות לעזור.

למעלה