מסמך נדיר - כפר האורנים בשנת 1992

מסמך נדיר - כפר האורנים בשנת 1992

בהמשך לתכתובת המעניינת מאד על ההסטוריה של כפר האורנים, אני שמח להציג פן נוסף שלא נזכר עדיין. בשנת 1992, גוף שאינו קיים עוד בשם "העמותה להתיישבות אקולוגית" אשר מייסדה ומנהיגה היה דוד איש-שלום*, יזמה פרויקט התיישבות ב- "מנורה-גבעת אהוד" כהגדרתם. בזמנו התעניינתי בפרויקט, ואפילו כיתתתי את רגלי לגבעה החשופה. בסוף לא יצא מהיזמה ההיא כלום, אבל אני הגעתי לכאן בשנת 1997 (ומאז ועד היום...). מצ"ב כמה דפים שנשארו לי מאז, ואשמח לספר יותר לכל המעוניין. בברכה, אדר * דוד איש-שלום - סא"ל (מיל), פעיל שמאל ותיק ממקימי "מצפן", יזם ואיש עסקים, ריצה שנת מאסר בפועל בגין פגישה עם יאסר ערפאת. איש מדהים, לטעמי.

tsahia

New member
"67% ירוק"

מתוך המסמך: "הישוב תוכנן עד לפרט האחרון באיכות שאיננה מקובלת - כ 67% מהשטח הוא ירוק ו33% מבנה. יערות ופארקים פארק ארכיאולוגי, גני ילדים, בתי ספר כולל תיכון מרכזי מסחר, מתנ"ס ומרכזים קהילתיים" מרתק אבל בעיקר עצוב. ישוב ללא פיסה ירוקה אחת. ה"פארק" היחידי שקיים גם הוא קטנטן, ונבנה במאמץ רב ע"י מעט מהתושבים ועל חשבונם. אולי כותב המסמך חלם על מודיעין, אבל יצא לו מאדים.

tsahia

New member
וגם הואדי בינינו לבין לפיד

שמלא בשפוכת, ומתוכנן להתמלא בבתים. אל תתקטנן איתי על אחוזים מדוייקים. בשבילך רונן אגיד באופן מפורש. חבל שיש לנו כזאת מועצה, שלא הפריע לה, שיזם בונה ישוב שאין בו שטחים ירוקים בכלל. שיקולי היזם ברורים, מגרש משחקים = פחות בית למכירה. המועצה הייתה אמורה להגן על האינטרסים שלנו ולהקפיד על תכנון עם שטחים ירוקים (ועם תאורת רחוב). לא ברורה לי מטרת התגובה שלך. זה היה ברור שהכוונה היא גם ליערות שמסביבנו. הפער המאוד גדול בין הפסקה הזו לבין המציאות הוא שהעציב אותי.

ronpel

New member
המטרה

רק להסביר את הנתון המספרי -לא להצדיק את המצב. - מי כמוני יודע את המציאות העגומה לגבי פיתוח אותם השטחים שמסומנים "ירוקים" בתב"ע אך בפועל משמשים כאתרי פסולת. פעלנו בעבר ואנו ממשיכים לפעול כל יום כדי ששטחים אלו יהפכו במהרה לגינות. רק לפני שבוע שכרנו אדריכלית נוף להמשך תכנון הגינה המרכזית תוך כוונה לבצע ככל שניתן בתקציב הקיים. כמו כן אנו מנסים לגייס תרומות לנושא ומקורות תקציביים נוספים. במקביל אנו יוזמים גיוס אדריכל מומחה לפיתוח יערות כדי שיכין תוכניות לפיתוח היערות כך שיוכלו לשמש גם לנופש פעיל ושבילי טיולים. הוקם צוות של תושבים שעוזרים לוועד בנושא זה - אשמח אם תצטרף (צור קשר עם אלה אלעזר ) שבת שלום רונן

למעלה