מסמכים חסרים אחרי הראיון

iamDora

New member
מסמכים חסרים אחרי הראיון

שלום,
לפני שבועיים וחצי עברתי את הראיון לגרין קארד מבוסס נישואים מהארץ. במהלך הראיון התגלו שני מסמכים חסרים שאותם הגשתי עוד באותו היום. נאמר לי על ידי שלושה פקידים שונים שיש להם את כל מה שהם צריכים כדי להשלים את התהליך.
בתום שבועיים של המתנה שלחתי מייל ביוזמתי לשאול האם הכל בסדר ומתי אקבל את הדרכון והמעטפות ולתדהמתי קיבלתי תשובה שחסרים להם עוד מסמכים. מסמכים שהיו איתי בזמן הראיון ולא נדרשתי למסור אותם. למחרת בבוקר הגעתי אישית לקונסוליה להגיש את המסמכים החסרים. ניסיתי לתחקר את הפקיד בחלון כמה שיותר על מנת לדעת האם יש עוד משהו שחסר הפקיד מסר שהתקשורת צריכה להיות דרך המיילים בלבד.
מאז עברו שלושה ימים והקונסוליה אינה עונה למיילים שלנו. בנוסף בבירור טלפוני עלה כי הם לא עובדים ביום שישי, היתכן?
אשמח לעצתכם, מה אפשר לעשות? האם להמשיך לשלוח מיילים? לנסות לקבל תשובה בטלפון? האם בעלי האזרח יכול לנסוע לירושלים ולדבר עם פקיד?
אני בתחושת תסכול נוראית- שבועיים ישבתי וחיכיתי שהמעטפה והדרכון יגיעו מבלי לדעת שישנה עוד בעיה והקונסוליה מצידה לא טרחה להודיע לי בכלל שיש חוסר, עד ששאלתי.

ברוכה הבאה למועדון

מילת המפתח היא סבלנות (וכמובן - עצבי ברזל). זו בירוקרטיה, ובסוף עוברים את זה ושוכחים. חבל על התסכול והעצבים. אם הדרכון שלכם נשאר בקונסוליה, זה סימן טוב.
הם בדרך כלל עונים למיילים (התשובות לא תמיד ענייניות). אם התשובה לא מספקת אותך, אין מניעה לשלוח מייל נוסף.
הפקיד בחלון לא יודע כלום. התפקיד שלו הוא רק להעביר את החומר פנימה.

panda121

New member
מסמכים חסרים

תודה רבה על המידע..
יש לי ראיון ביום שלישי הקרוב...
האם תוכלי לפרט איזה מסמכים היו חסרים לכם??
בכדי שגם לנו זה לא יקרה...
אני יודע שצריך 1040 של שנת 2016ותעודת שחרור של הצבא טופס 807..
האם יש עוד מסמכים ??
תודה רבה!

iamDora

New member
בשמחה- הנה מה שהיה חסר

בהתחלה הגשנו את מסמך הספונסרשיפ I-864 עם הוכחות לכסף של בעלי האזרח.
כעת, אחרי הראיון, הם ביקשו שאגיש אותו שוב עם נתונים מספריים מעודכנים (בהגשה הראשונית לא היה לי את הדוח 1040 של 2016)
וגם אצרף טופס I-864a שהוא הצהרה שלי, המועמדת להגירה, כמה כסף ו/או רכוש יש לי והבטחה שאני מצרפת את הכסף שלי לכסף של בעלי כדי שהוא יוכל לעמוד בדרישות הספונסרשיפ.
אני חייבת לציין שזה מאוד מכעיס שבמהלך הראיון שאלו עלי, על בעלי (היכן גר ובמה עובד) על המעבר והדגישו שוב ושוב שאף על פי שאני לא אזרחית יש לי זכויות במקרה של אלימות במשפחה אבל לרגע אחד לא שאלו על הכסף, כמה יש לנו והאם זה מספיק. היו לי מסמכים כספיים ביד מוכנים למסירה בעת הראיון ודבר מזה לא הוזכר.
בהצלחה בראיון, אל תצא משם מבלי שתשאל כל שאלה אפשרית פעמיים, מבחינתי תציג להם את כל המסמכים שיש לך, תעמוד על כך שיבדקו במקום שיש לכם מספיק כסף מבחינתם. אני מתעכבת בישראל כעת לשוא.

neimarks

New member
אני איתך באותה הסירה...

נדרשתי להביא את הדרכון הישן שלי עם הויזה הישנה לראיון. במהלך הראיון לא ביקשו אלא התקשרו שבוע לאחר מכן ואמרו שחסר. נאלצתי לשלוח בדואר אקספרס וזה היה שם יומיים לאחר מכן. לפני כשבוע (לאחר כשבועיים אחרי שהדרכון התקבל בקונסולייה) קיבלתי תשובה מהם שהדרכון הישן התקבל ו ״יועבר״ (בלשון עתיד) לפקיד!!!! במה לעזאזל הם מתעסקים שם ?!!!!?!?

למעלה