מסננים את בן אדם הפשוט

xazar

New member
מסננים את בן אדם הפשוט

שלום רב!
אולי תוכלו לענות על השאלה או לייעץ.
אנו הורים לילדה בת 4 שאובחנה עם קשיי למידה וקושי בהבנה. הכל התחיל מזה שהיא לא דיברה וכנראה לא כל כך הבינה מה שאומרים לה. פסיכולוגית המליצה להשאיר אותה בגן רגיל ולפנות לקלינאיות תקשורת ובמקביל המליצה על גננת שילוב. כל הסיפור עם פסיכולוגית היה בחודש מאי 2014. אחרי איסוף כל המסמכים והגשתם היום נודע לנו שבעיר שלנו אף אחד עד גן חובה אינו זכאי לגננת שילוב.
מה יש לעשות עם זה? יש למי לפנות?
יתר על כך עד לפני 3 חודשים היינו בטיפול אצל קלינאית מקופת חולים מכבי ועקב סיום חוזה בין מכבי עם אותה קלינאית נאלצנו לממן את קלינאית מהכיס הפרטי. מכבי לא יכולים להביא לנו קלינאית בשעות נורמליות כך שילדה לא תפסיד גן, כאשר פסיכולוגית רשמה - חשוב מאוד שילדה תהיה בסביבה בריאה ותהיי חשופה לפעילות הגן, וגם לא מוכנים לתת החזר כספי. האם יש משהו לעשות עם זה?

TikvaBonneh

New member
לא המליצו על גן שפתי?

שם הילדים מקבלים את טיפולי הקלינאית במסגרת הגן

TikvaBonneh

New member
לילדים שאינם בספקטרום - חצי שעה בשבוע זה משמעותי

ופעמיים בשבוע זה כבר אינטנסיבי. כן... יש לי בן שאיננו בספקטרום, וזה המינון של הטיפולים שקידם אותו.

xazar

New member
מסננים את בן אדם הפשוט

לא הומלץ גן שפתי - נראה לי בעיר שלנו אין, יש גן משולב לילדים מיוחדים. גם מכסה של 30 טיפולים לא עברנו - הם נותנים טיפולים רק בבוקר ואז ילדה תפסיד פעילויות בגן כל שבוע.

נכון רוב נשות המקצוע הן גם אמהות

ולכן התורים בבקרים
עברנו את זה לקחנו את בן פעממים בשבוע פעם למרב"ע ופעם לקלינאית
גם אצלנו לא המליצו על גן שפתי ולדעתי כן היה עוזר לו עד היום בגיל 13 יש לו ליקויי שפה שגרמו לליקויי למידה .
&nbsp
בעיניי שווה לקחת לטיפולים ע"ח הגן למרות הניג'וס שזה גורם לא מאמינה שמפסידים המון חומר בגן שילד לא ישלים והטיפול בגיל הזה הוא קריטי לדעתי .
&nbsp
לא שווה להלחם במערכת שווה להפנות את הכוחות לטיפולים בילד .
&nbsp
&nbsp

xazar

New member
נכון רוב נשות המקצוע הן גם אמהות

הבעיה שהם כל פעם מחליפים קלינאית וכמובן יש זמן הסתגלות, קלינאית נוכחית פרטית פשוט מעולה. למה שאעביר אות הילדה עוד פעם למישהי אחרת ועוד פעם יקח לה זמן להסתגל. מכבי גם מצאו פטנט - איבחון ראשוני מגיעה לא במבגרת טיפולים, במקום זה הם אומרים שקלינאית תבדוק את המטופלת בזמן הטיפולים.

כי אבחון עולה כמו 3 טיפולים וזה הגיוני

בקשר לקלינאיות תקשורת את צודקת בהחלט להחליף כל פעם
תגורי באיזור הזה ותביני שגם כולן דתיות ( ומי שלא לא ממש טובה )וכל פעם יוצאות לחופשת לידה שמעריכות אותה לחצי שנה
אז פשוט אין רצף ואין בנמצא אני התייאשתי והפסקנו טיפול לצערי .
&nbsp
הוא ממש לא משתף פעולה .
&nbsp

xazar

New member
כי אבחון עולה כמו 3 טיפולים וזה הגיוני

למה שזה ישנה לי כמה עולה איבחון לקופה? אנו משלמים לקופה סכום מלא ולא חלקי - אז למה שיחסכו עלינו? בקשר לקלינאיות דתיות - זה כנראה ייאש אותך, תנסי ממגזר הרוסי.

אני צריכה מישהי שעברית זו שפת האם שלה

ואנחנו הרבה זמן הלכנו למכון הסדר דרך המושלם קיבלנו החזרים ואם אבחון היה לוקח מאיתנו 3 טיפולים אז היו נשארים פחות שעות טיפול . לא רואה הבדל כי האבחון נעשה בכל מקרה .
&nbsp
גם אחרי האבחון הראשוני שעשינו ממשלתי קופ"ח לא הסכימה לקבל אותו והיינו צריכים לעשות אבחון חדש במכון ( ריפוי בעיסוק) .
&nbsp
דוגמה למופת של קופ"ח כללית .
&nbsp

TikvaBonneh

New member
ובגן המשולב יש קלינאית תקשורת?

כי אם כן, זה יהיה הרבה יותר נוח.

xazar

New member
לא יודע, לא ביררתי. בכל מקרא לא הומלץ לנו גן משולב

לא יודע, לא ביררתי. בכל מקרא לא הומלץ לנו גן משולב

TikvaBonneh

New member
אולי מה שהומלץ לכם לא פרקטי עבורכם

אתם צריכים לבדוק את כל השיקולים ולהחליט. אתם חושבים שזה לא יהיה טוב לילדה להיות בגן רגיל ולצאת לטיפולים בהתפתחות הילד, ואתם לא מצליחים לקבל אישור לקלינאית פרטית. כל אלו שיקולים שהממליצים לא יכלו לקחת בחשבון

xazar

New member
נלחם במכבי

אחרי רצף טיפולים בטיפול ועיסוק יש שיפור, אך עדיין מכבי מסננים אותנו לגבי קלינאית. בינתיים מסבסדים לבד, רק שיעזור. כתבנו תלונה למחוז דרום - אמרו לנו שאנו סרבני טיפול, שאלתי אם הם צריכים לקפות או לדאוג לכיס של הקופה. תשובה מובנת מעליו.
ב 22.12.2014 פניתי לפניות הציבור במכבי - עדיין לא קיבלתי שום תשובה, בכלל אמרו לי היום שהם לא קיבלו שום תלונה ממני. לי יש אישור אוטומטי מאינטרנט - בעיה שהם לא רושמים מספר פניה.
אולי מישהו נתקל בבעיה דומה? מה לעשות? איך להוציא מהם סיבסוד על הטיפולים שמגיע על הקלינאית, כי יוצא מצב - אין להם מספיק קלינאיות ולסבסד באופן פרטי הם לא רוצאים? מכיר עוד אנשים, ניזוקי מכבי באותה סיטואציה - כולם מממנים לבד. נראה לי זה הזוי.

למעלה