מסננת לבישול אדים

מסננת לבישול אדים

משהו כאן מבשל ירקות בשיטה הזו? אני יודעת את היתרונות אבל האם יש גם חסרונות כמו בישול איטי יותר מבישול במים, או אפשר לבשל כול ירק גם ה'קשיים מביניהם כמו תפוח אדמה ובטטה ? איך הטעם יוצא מה דעתכם?
 

nataly210

New member
אידוי ירקות

מומלץ מאד לאדות ירקות כי יש ויטמינים שנאבדים בבישול במים (בעיקר ויטמנים מקבוצת B שמתמוססים במים). בישול במים מומלץ אם שותים גם את המים (מרק). בכל מקרה, בישול בכל צורה תמיד פוגע במידה זו או אחרת בערכים התזונתיים (בעיקר הורס את האנזימים האחראיים על עיכול וספיגה) ולכן תמיד עדיף לאכול את רב הירקות טריים. אידוי הוא דווקא בישול דיי מהיר תלוי בסוג הירק. בטטה ניתן לאדות פרוסות דקות, או לאפות עם הקליפה בתנור. כך גם תפוח אדמה. הטעם מעולה לפי דעתי. בהצלחה
 

d a p h n a

New member
יש ירקות מסויימים שאני מאדה

במיוחד דברים כמו אספרגוס או ברוקולי, שבקלות נהרסים בבישול רגיל, ואידוי עושה להם יותר טוב (מבחינת הטעם).
 
אפשר לאדות גם לקטים קפואים כמו ברוקלי

גזר וכרובית או רק טרי זה משנה בכלל? כן ראיתי פה ב Walgreens ניראה לי מכשיר אידוי לאספרגוס נראה מגניב.
 

d a p h n a

New member
יש לי מכשיר אידוי חשמלי

הוא לא רע, אבל האמת שנראה לי שמסננות עובדות טוב באותה מידע ותופסות פחות מקום. לא ניסיתי לאדות לקטים קפואים. אני לא משתמשת בהם כמעט אף פעם.
 

nataly210

New member
לקטים קפואים

בושלו במים לפני ההקפאה כך שאת דיי מפספסת פה את הייתרונות של האידוי.
 
למעלה