מסעדה שלוקחת מעמ באילת

מיכל אש1

New member
מסעדה שלוקחת מעמ באילת ../images/Emo196.gif

קיבלתי את זה מחברים. מודה- לא בדקתי אישית כי אני לא הולכת למסעדות שכאלה (טעם אישי) האם מישהו מוכן לבדוק- לספר לפורום- ואם זה נכון- לבדוק אם זה בכלל חוקי? -------------------------------------------------------------------------------------------------- בשבת בצהרים ישבנו במסעדת אגאדיר, בר בורגר, החדשה. לאחר ששילמנו את החשבון הסתבר שהמסעדה אינה מורידה את המע"מ . כאשר פניתי למנהלת המסעדה קיבלתי תשובה מעצבנת: "נכון, אנחנו רשת ואנחנו לא מורידים מע"מ, וחוץ מזה גם מעשנים אצלנו במסעדה, גם זה בניגוד לחוק." אנא, שילחו הודעה זו לכל תושבי אילת, יש להחרים את העסקים שמרמים אותנו.

harhanegev

New member
2 דברים:

[א] המצב החוקי בישראל הוא כזה שמותר לרשת לקחת אותו מחיר בכל הארץ ובאילת להרוויח יותר בזכות הפטור ממע"מ, כל עוד לא מדובר במחירים בפיקוח (יש מעט מאוד מוצרים בפיקוח: חלב, לחם אחיד, גבינות פשוטות, נסיעות בתחבורה ציבורית, ועוד כמה דברים). ממש כשם שסניף בת ים יכול לקחת על מוצר מסוים 50 שקל וסניף רעננה של אותה רשת יכול לקחת על אותו מוצר 80 שקל. רשתות מכובדות דואגות להפרש מתאים כדי שירגישו את הפטור ממע"מ, את נתת דוגמא של רשת (אם זאת רשת, אין לי מושג) שכנראה לא כל כך מכבדת את לקוחותיה. [ב] לגבי העישון, את לא במקום הנכון. כאן בפורום יש רוב מוחלט של מעשנים ושל תומכים בעישון לצערי הרב. אעביר לך במסר אימייל של ארגון המנהל מאבק נגד העבריינים שמתעקשים לסמם אותנו. אני אישית כבר מזמן נמנע כמעט לחלוטין מלהיכנס לקניון מול הים שהפך את עצמו למרכז עישון סיגריות, ונהנה משירותיהן של חנויות אחרות טובות ושוות בהרבה הנמצאות בקניונים אחרים ומחוץ לקניונים. לגבי מסעדות יש לי מנהג פשוט מאוד שכדאי לאמץ: "האם אתם אוסרים עישון כאן?" אם התשובה אינה "כן", אין לי מה לחפש שם ואני הולך הלאה. אם ענו "כן", אני ממשיך ושואל: "אם מישהו בכל זאת יעשן, האם תדרשו ממנו מיד ובתקיפות להפסיק לעשן ותעמדו על כך שאכן יפסיק לעשן מיד?". אם התשובה היא "כן", רק אז המסעדה הזאת תזכה להרוויח ממני ומאשתי כסף.

H a V i T u S h

New member
לא יודע איפה הבאת את השטות של הרוב המעשן....

כי שני איציק, אדם, שגיא, אני, נופר, לירז אם אני לא טועה, בן, ועוד כמה חברי פורום שאני מכיר לא נוגעים בסיגריות. אולי בגלל שרשור מפגר בו בן אדם אחד יצא נגד דעתך. גם אני תומך במקומות ללא עישון ומברך את זה שהמדינה התחילה לפעול לגבי זה כמו במדינות מסוימות בארה"ב, ואפילו לפני שבוע הייתי בגרנד קניון בחיפה וראיתי מישהו נקנס ב-320 ש"ח בגלל שעישן ע"י פקחים של הקניון. חוץ מזה רשת חנויות וכל חנות אחרת הן עסק פרטי שמורשות לקבוע האם העישון מותר או אסור או האם הוא מתוחם, גם לך יש את הזכאות להחליט האם האתה מועניין להיכנס לאותה חנות בהתאם לתנאיה, רוב המסעדות שאני מכיר מתחמות את אזורי העישון למרות שזה מפגר כי העשן לא עוצר בדרך ל"אזור ללא עישון". ולגבי הבחורה הנזעמת, אין לך מה לצאת הצהרות החרמה וחוסר צדק למסעדה שיש לה תנאים אחרים ממה שרצית, אם הייתי אדם מעשן שעוד 5 ש"ח לא מפריעים לו, הייתי הולך בכיף, את האמת עוד לא ניסיתי את המסעדה, אבל היא כמו שאת טוענת שהיא אני אבדוק אם זה נכון וגם אני לא אבקר בה יותר מדי, אבל לא אפגין בכיכר העיר "מוות לאגאדיר"....

harhanegev

New member
אם רוב הפורום לא מעשן - זה רק משמח אותי.

אפילו משמח מאוד. רק תיקון קטן אחד לדברים שכתבת: "רשת חנויות וכל חנות אחרת הן עסק פרטי שמורשות לקבוע האם העישון מותר או אסור או האם הוא מתוחם" - אז זהו שלא, לפי חוק מדינת ישראל גם בשטח פרטי אין לאף עסק זכות כזאת לאפשר עישון, אלא אם כן מדובר על אזור עישון קטן ומופרד לחלוטין שעומד בקריטריונים מסויימים.

intertemp

New member
צודק

כמו שבשדה תעופה יש את השטח שסגור בחלונות. גם אני נגד עישון!!!!!!!!!!!!!!!!!!

harhanegev

New member
מעולם לא הגעתי למסקנה כזאת.

אם תביט במה שכתבתי, תראה לאיזה מסקנה בדיוק הגעתי. וזה בעיקר בעקבות היותי כמעט בודד בויכוח מול אלו שבטוחים שמותר להם לאפר לי ולאחרים ישר לתוך הריאות גם אם זה אסור לפי החוק.

harhanegev

New member
אם לרצות לנשום אויר זה קיצוני,

אם לרצות לנשום אויר זה קיצוני, אז אני שמח להיות קיצוני. אם לצפות שחוקי מדינת ישראל יקויימו, אז אני שמח להיות קיצוני. אם למחות נגד עבריינות פלילית זה קיצוני, אז אני שמח להיות קיצוני.

H a V i T u S h

New member
אני אוהב את המשחק הזה....

אם יש לך פטיש להרי אילת זה להיות קיצוני, אז הוא קיצוני. אם יש לך דחף לעזור לכל שמוק שנכנס לפורום גם אם זה 4 לפנות בוקר וקוראים לו "אדולף השובב 12" זה קיצוני, אז הוא קיצוני. אם אתה BDSM ומשחקי שליטה זה להיות קיצוני, אז יאיר אתה קיצוני??.... (נכתב בהומור יאיר ללא כוונות פגיעה....כאלו ואחרות כמובן)

harhanegev

New member
חביתוש היקר,

אם אתה רוצה להגדיר אותי בהגדרות המשונות הללו, שיהיה לך בכיף

תאכלס, גם אני

ועוד אני יכולה להיות בטוחה שאני בין היחידים פה שגם בחיים לא ניסתה

למעלה