מסעדות בלונדון ואדינבורו

מסעדות בלונדון ואדינבורו

היי :) מזמן לא הייתי כאן
בכל אופן, אני והחבר טסים מחר לאנגליה ולסקוטלנד לטיול של שבועיים. עשיתי קצת חיפוש במנוע החיפוש של הפורום אבל לצערי מצאתי רק הודעות ישנות יחסית. אני צמחונית והחבר אוכל הכל. אנחנו אוהבים פה את צפון אברקסס, מסה, אלורה, בראסרי, קופי בר, קוצ'ינה תמר ועוד יותר מדי:)

יש למישהו המלצות שיהיו רלוונטיות גם לי?
המחירים פחות משנים לי, למרות שתמיד טוב לאכול גם בזול, יחסית. P:

אגב, אני זוכרת שמישהי המליצה פה בעבר על בית קפה מקסים שהיא הייתה בו בלונדון. אשמח גם לקבל המלצות כאלה לסתם מקומות נעימים או טעימים כמו בנס קוקיז.

תודה!

Maldini Girl

New member
אני אתן לך קישור לשאלה ששאלתי פה לפני כמה שבועות על לונדון

ונתנו לי כמה המלצות טובות, שעוד לא נדגמו כי הטיסה שבוע הבא.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=176221445
&nbsp
יחד עם זה מוסיפה עוד כמה המלצות שקיבלתי ממקורות אחרים (שוב- עוד לא נבדקו)
Trattoria Mondello מסעדה איטלקית ביתית בלונדון, תוארה ע"י הממליצה כ"אחת המסעדות המוצלחות שהייתי בה בכלל."
ממוקמת ליד תחנת הרכבת התחתית GOODGE STREET לא רחוק מהייד פארק וראסל סקוואר.
&nbsp
GREEN DOOR STEAKHOUSE- מסעדות בשרים, תוארה כ"בשרים טובים, בטח יש עוד כאלה בלונדון, אבל אם אתם באזור זו אופציה טובה"
ממוקמת בגלוסטר רואד, סמוך לתחנת הרכבת התחתית של גלוסטר רואד, לא רחוק מהייד פארק.
&nbsp

החתולית

New member
הכנסי לקישורי הפורום

יש שם מדור על מסעדות בחו"ל, מחולק לפי מדינות.
&nbsp
אנחנו מעדכנים את הקישורים, אשר עולים שירשורים רחבים.

sweetdreams

New member
יש לכם כבר מסלול? בנזוגי ואני חזרנו מטיול דומה לפני כשבועיים

אם אתם יודעים כבר מה התחנות שלכם, ואלה מקומות שגם אנחנו ביקרנו בהם, אז נשמח לחלוק אתכם את הרשמים שלנו.
(כולל מלונות מומלצים, אם תרצו..)
&nbsp
בינתיים בלונדון יש לי שתי המלצות:
Zeret Kitchen - מסעדה אתיופית מאוד מיוחדת. אנחנו מאוד נהנינו שם, גם מהאוכל וגם מסגנון האכילה. והזוג המנהל את המסעדה מקסימים וחמודים ביותר.
Yoshino - יפנית מאוד טובה, קרובה ל- Piccadilly, עם מגוון אמנם קטן יחסית של דגים, אבל אלה שישנם היו באמת משובחים.
לצערי אני לא יודעת לקבוע עד כמה הן מתאימות לצמחוניים (אני משערת שגם דגים את לא אוכלת?). אבל בכל מקרה, כתבתי על שתיהן בקצרה לפני כשבועיים, אז אם תרצי תוכלי לעשות חיפוש על השם שלי או על שם המסעדה בכותרת ואז תגיעי לזה.

sweetdreams

New member
ועוד טיפ מקומי, שלא יצא לנו לנצל

אחד החברים שלנו מאנגליה (אותו אחד ששלח אותנו למסעדה האתיופית, שאחרת כנראה ולא היינו שומעים עליה בכלל) המליץ מאוד על Borough Market כמקום מוצלח לאכול בו צהריים. והוא במיוחד המליץ על דוכן באמצע אחת הכיכרות של השוק בו מוכרים עוגת עוקץ הדבורה.
לצערנו אנחנו היינו באיזור ביום ראשון, אז השוק היה סגור, ולאחר מכן כבר לא חזרנו לשם. אבל אם ההמלצה תעבור הלאה, ומישהו יהנה מהעוגה הזאת, אז לפחות בכך עשינו את שלנו.

בורו מרקט ועוד המלצות לאוכל רחוב

השוק נמצא בשיאו בימים האחרונים של השבוע, אבל גם באמצעו הוא פתוח בשעות הצהריים במתכונת כזו או אחרת. שוק נהדר לחובבי האוכל עם הכל מהכל - נקניקים, גבינות, עוגות, שמן כמהין, המבורגרים משלל חיות אקזוטיות, פאי בשרי בשלל מילויים, גרנולות איכותיות, מיצים, פירות מובחרים (ויקרים) ומה לא. יש גם טעימות. יש לא מעט דוכני אוכל לזלול בהם, וגם שלל מסעדות וקונדיטוריות באזור. מומלץ. עדיף כאמור להגיע בחמישי ואילך, תחנת הטיוב הקרובה היא לונדון ברידג', פרטים באתר:
[URL]http://boroughmarket.org.uk/[/URL]

אפרופו דוכני אוכל, נסו לאתר את הפרנצ'י (The Frenchie). הדוכן הזה לא נמצא בבורו אלא נודד בין שווקים אחרים (למשל שוק בריק ליין בימי ראשון). הפרנצ'י, בבעלות צרפתית, מכין רק דבר אחד - קונפי ברווז, המונח בלחמניית בריוש, על מצע רוקט וריבת בצל, עם קצת חתיכות עור צלוי קריספי וגבינה לבחירתכם צלויה מעל (לכו על הגבינה הכחולה ותזכו גם בטפטוף דבש כמהין). 6 פאונד למנה לא גדולה, אבל טעים לאללה.

אם אתם כבר בשוק בריק ליין, נסו את השוקולייטר החביב והתמיד שמח, Dark Sugars. טראפלים מעולים.

עוד לחובבי המתוק - אם אתם זקוקים לסם מרץ חוקי, בדוכן הבראוניז של Bad Brownie (גם נודד בין שווקים שונים, נדמה לי שבחמישי או בשישי הוא ברחוב רופרט בסוהו) יש בראוני אחת בשתי שכבות לחות וביניהן רוטב צמיגי של קרמל מלוח. זו אולי לא הבראוני הכי טובה בעולם, אבל לאדם עייף היא כמו זריקת אדרנלין מטורפת.

:) אין לי מושג מה זו העוגה הזאת

אבל היא נשמעת טעימה ובטוח נהיה שם ביום ראשון וכבר מחר, למען האמת. תודה!

בדקי באתר שהשוק אכן פתוח בשעות הרצויות

חוץ מנושא האוכל:

יש עכשיו מבצע של "נטיעת" פרגים אדומים מפלסטיק סביב הטאוור אוף לונדון, אחד לזכר כל קורבן במלחמת העולם הראשונה. העבודה בעיצומה והמראה מרשים, אם מגיעים לסביבה (לא יודעת אם הייתי נוסעת במיוחד). לא צריך להיכנס פנימה ולשלם בשביל זה, הכל גלוי (סביב הטאוור ולא בתוכו) ונראה טוב יותר מבחוץ. עוד מחזה יוצא דופן שהתמקם לאחרונה בעיר - היפופוטם עצום שקשור בנהר התמזה לא רחוק מבטרסי פארק (לא טרחתי לנסוע, זה די חור).
במוזיאון אלברט & ויקטוריה (חינם!) יש תערוכה זמנית קטנה שאותי אישית מאוד עניינה על חפצים שהם חלק מהפגנות ומפעולות מחאה.
שוק בריק ליין - כי שורדיץ' היא מהשכונות הכי אופנתיות עכשיו, ויש בה שלל אמנות רחוב נהדרת (כנ"ל בהאקני רוד). פשוט לאבד את הדרך ברחובות הסמוכים ולהסתכל. השוק בימי ראשון, ובמקביל יש גם שווקים נוספים באזור, כמו השוק המקורה של אומנויות בספטילפילד ושוק הפרחים קולומביה (שאליו עדיף להגיע מוקדם). בשורדיץ' גם אמורה להיות (לא רחוק מצפון השוק) פיצריה שנחשבת מצוינת, פיצה איסט, אבל לא יצא לי לנסות.

אה, כן, נזכרתי בעוד משהו - אם אתם מחפשים גלידה: Amorino. יש כמה סניפים, ביניהם ליד קובנט גארדן וליד סאצ'י גלרי (גלריה מוצלחת לאמנות מודרנית, הכניסה חינם). איטלקית אמיתית, והדרך שבה הם מסדרים לכם את הטעמים בגביע ממש מקורית :)

אח, געגועים. הייתי הקיץ מעל לחודשיים בעיר, וביום שעזבתי כבר התגעגעתי חזרה.

לא, אין לנו בכלל

אשמח לכל המלצה גם בלי קשר לאוכל:)
הייתי די הרבה פעמים בלונדון ובגלל זה לא תכננו כלום, אבל אני תמיד שמחה לגלות דברים חדשים

תודה!

sweetdreams

New member
אתם תהיו רק בלונדון ובאדינבורו, או שאתם עוצרים בעוד מקומות?

אנחנו לקחנו רכב אחרי יום אחד בלונדון ויצאנו צפונה. המחשבה היתה להגיע לסקוטלנד, אבל כבר אז לקחנו בחשבון שיתכן ונחליט במהלך הדרך לעשות פחות שטח על מנת להתעכב יותר במקומות שעצרנו בהם. ובסוף זה גם מה שקרה, ונשארנו כל הטיול באנגליה.
&nbsp
המסלול שלנו בסופו של דבר היה: לונדון, יורק, החומה ההאדריאנית, מחוז האגמים, צ׳סטר (ממנה גם יצאנו לטיולון קטן בצפון וויילס), סטרטפורד-אפון-אבון, אוקספורד, וחזרה ללונדון לעוד כמה ימים לפני הטיסה.
&nbsp
ההיי-לייטס:
מחוז האגמים - מהמם, מהמם, מהמם. היינו שם שלושה ימים, שזה הרבה, אבל אם הקטע שלכם זה טבע ונופים אז אפשר רק שם להשאר שבועיים.
צ׳סטר עיר מקסימה וחמודה לאללה, הופתענו מאוד לטובה ממנה. בסופו של דבר נשארנו שם שלושה ימים ויצאנו ממנה לטיולים באיזור, וזו היתה התחנה שהכי אהבנו לשהות בה. גם היינו שם ב- B&B מעולה, הכי טוב שהיינו בו (The Recorder House).
טירת Warwick זאת לא באמת טירה, זה פארק. אם אתם חושבים ללכת לשם, אז במקום זה לכו ל- Alton Towers (שם היינו, והוא ממש טוב!) או ל- Thrope (קרוב יותר ללונדון).
אוקספורד מיותרת לגמרי. קיימברידג׳ כנראה הרבה יותר מוצלחת כעיר.
והמלצה אחרונה - לכו לראות את Book of Mormon.

&nbsp
אם משהו נשמע לך רלוונטי, אז את יכולה גם ליצור איתי קשר במסר ואני אתן לך יותר פרטים.
תהנו!

passioneta

New member
וורוויק זו בהחלט טירה, ויפה. אוקספורד יפהפיה ומומלצת מאוד

הרבה יותר יפה ומעניינת מקיימברידג' לדעתי.

passioneta

New member
נב במרכז אוקספורד יש גם שוק מקורה חמוד

עם בתי קפה.
מרחק קצר משם נמצא קרייסט צ'רץ' שבו לימד לואיס קרול ואאל"ט צולמו סצינות מהארי פוטר. בכלל, יש די הרבה קולג'ים מקסימים ומבנים עתיקים אחרים במרכז העיר בשטח קטן מאוד ונוח ונעים מאוד לטיול.
אם מזג האויר נאה אפשר ללכת לעשות פאנטינג - שיט בסירה עם מוט על הנהר.

ayulli

New member
אם כבר ה-covered market

מומלץ הסניף (המקורי) של בנ׳ס קוקיז - תזהו לפי הריחות, התור או שניהם. עוד שני מקומות מצויינים לאכול בהם באוקספורד - ״אדממה״ (http://www.edamame.co.uk/) מסעדונת יפאנית מצויינת ממש במרכז העיר, ו-Yeti הנפאלית (http://yetinepalese.co.uk/) על קאולי רוד קצת מחוצה לו.
&nbsp
(ואוקספורד יפהפיה - אם יש מזג אוויר טוב לפאנטינג, לכו על זה. שווה גם ללכת ממרכז העיר ל-port meadows ואז לשבת או ב-perch היותר פאבי או ב-trout הקצת יותר ״מתוחכם״ אבל עם חצר יפה וממש על הנחל. סיבוב קולג׳ים מומלץ, סיור בספריה הבודליאנית כולל בחלקים התת-קרקעיים שלה, ועוד מליון ואחד דברים בערך).

sweetdreams

New member
לי אוקספורד פשוט הרגישה מתויירת מדי

ועם ריכוז כה גבוה של קבוצות תיירים היה די קשה להתרכז בצדדים היפים והמעניינים.
אולי לנו היה חוסר מזל ביום שהגענו, אבל בסה״כ אני לא מאוד התרגשתי מהביקור שם.
&nbsp
ולגבי הטירה, היא סוג של Theme park. כרטיס הכניסה הבסיסי כולל לא רק את הביקור באתר, אלא גם שלל הופעות ואטרקציות נלוות, ובפרט גם עולה בהתאם. זה לא בהכרח רע, אבל זה משהו שכדאי לדעת ולקחת בחשבון אם מתכננים ביקור שם.

sweetdreams

New member
צודקת. אבל זו לא היתה טעות כתיב

בשורה התחתונה, אנחנו לא הרגשנו שהטיול שלנו שם היה מאוד פורה, וכן, אם היינו יודעים מראש שכך יהיה היינו מוותרים עליו ועושים דברים אחרים במקום.

למעלה