מסעדות בפראג
טוב, אם אני כבר כאן ואם כבר כולם יודעים שהייתי בפראג אני מרגיש חובה לכתוב מעט ביקורת על המסעדות שם. אז ככה... קודם כל באופן כללי אני ממליץ להימנע מקפה. לכל חובבי הקפה אני אומר - אם קפה הוא אושיית חייכם, פשוט סעו למקום אחר. הקפה הצ´כי מ-ז-ע-ז-ע. לא לשתות אם לא חייבים. לחובבי הבירה אני אומר - יש על מה לדבר. הבירה הצ´כית אומנם ידועה כי היא מהטובות בעולם - אבל אני אישית מעדיף את הבלגיות בכל יום. בכל המסעדות בפראג מגישים לרוב רק בירה אחת (צ´כית) בשם קיזר. היא בירה טובה, בהירה ומעודנת.... אבל לא לטעמי. הבעיה טמונה בטעם הבסיסי. הטעם הבסיסי של הבירה הצ´כית דומה ביותר (כנראה בגלל תהליך הייצור) לטעם הבסיסי של בירה מכבי (כן כן - בירה מכבי שלנו). ההבדל הוא כמובן בזה שהבירה הצ´כית מעודנת מאד ונעימה לשתיה ואילו בירה מכבי המוכרת לכולנו היא גסה יותר (לפחות לטעמי) ולא נעימה לשתייה. אז אם אתם מחובבי בירה מכבי ורוצים לטעום את אותו דבר אבל מעודן בהרבה - סעו לפראג. אני אישית לא אוהב את הטעם הבסיסי של מכבי ומבכר על פניו את הסגנון הבלגי בדמותן של הבירות הוגרדן, לף ולאחרונה האהובה עלי ביותר הלאמביק. נעבור לאוהבי הקינוחים.... גם לכם ברוב המקרים אין בפראג בשורה. אחרי שטעמנו מעט מהעוגות הצ´כיות הבנו שהן או א. דמויות סבון או ב. יבשות מאד או ג. עתירות מדי באלכוהול כבר חשבנו להתייאש מנושא הקינוחים... אבל פראג ניצלה ברגע האחרון במסעדה הטובה ביותר בה אכלנו - ושם הקינוחים... באמת יהללו המלאכים. הבשורה הקולינארית האמיתית שיש לפראג להציע היא בתחום הבשרים לדעתי. לכל מי שאוהב חזיר והרבה, או בקר, או מאכלי ים, או אפילו קנטקי פרייד צ´יקן - הגעתם לעיר הנכונה!!! וכמובן שהמחירים שם למזון זולים יחסית, אם כי מאז שצ´כיה מתקרבת לאיחוד האירופי - זה כבר לא מה שהיה פעם. מבחינת מסעדות אכלנו בשלוש מסעדות שראוי להזכיר. הראשונה Restaurant Bohemia - בכיכר וצלבסקה 29. המסעדה שהומלצה כבינונית במחיריה ע"פ המדריך של שיחור - הייתה דווקא יקרה מאד, אבל בפראג... למי אכפת, מה שיקר שם לא ישבור את כיסו של התייר הישראלי במיוחד אם הוא מתכנן להתפנק. השירות - היה מדהים. מלצר אישי בדמות המלצרים הצרפתים. לא מעיק, לא דוחף מנות, מלא קסם אישי שגורם לך להרגיש כאילו אתה המלך שקפץ בדיוק להתארח. כאפריטיף שתיתי כוס פורט שהיה - מ-ע-ו-ל-ה. וכבר התכוננתי לבאות בעוד בן זוגי הזמין קוקטייל על בסיס קמפארי שהיה ממש מגעיל - אבל זו לא אשמת המסעדה שיש לי בן זוג אקספרימנטלי שלא יודע שהוא שונא קמפארי כי זה מר. מנה ראשונה אכלתי רגלי צפרדעים מטוגנות שהיו משוש ללב ולנפש ובן זוגי אכל מרק בצל שלא נפל לדעתו מרגלי הצפרדעים שלי. הזמנו בירה (שעליה כבר דיברתי לעיל) והתכוננו למנות העיקריות. וכאן הגיעה הטעות הקריטית - אני הזמנתי צלחת אוכל צ´כי מסורתי. אוי אוי אוי איזו נפילה. היה ממש מגעיל. מנה עתירת בשר מכל הסוגים (חזיר, אווז ועוף) שהיו כבדים, שמנים ומתובלים באורח עממי שהיה מבייש אפילו את אמא שלי בימיה החובבניים. בן זוגי הצליח מעט יותר (באוכל קצת פחות מסורתי) עם גלילות חזיר ממולאות בירקות, אבל עדיין המנה הייתה כבדה מאד ולא אנינה. על הקינוחים כבר דיברתי בפראג ובמסעדה זו זה לא היה שונה, בקיצור למרות האווירה הנהדרת והשירות המופתי, זה לא מקום בפראג שאני אחזור לבקר בו. המסעדה השניה אותה שווה להזכיר היא מסעדה מדהימה עליה נפלנו לגמרי במקרה. מסעדת U Prince בכיכר סטרומסצקה 29. למרות שבדיעבד המסעדה מומלצת גם במדריך של שיחור, אחרי הכישלון הראשון לא רצינו לסמוך על המדריך ונכנסנו אליה רק בגלל המיקום המדהים שלה המשקיף על הכיכר ובגלל שהיא מעוצבת מאד יפה (מן בניין ימי ביניימי כזה). והאוכל לא אכזב!!! הכל - אבל הכל היה ממש מעולה (כולל הקינוחים). כל כך טעים שמסרתי את מחמאותי האישיות לשף. ולמרות שהשירות היה מעט איטי לטעמי המלצרית היתה כל כך חיננית שהיא המסה בחיוך אחד כל התמהמהות שאולי הייתה לה. התפריט עשיר מאד - אני יכול אישית להמליץ על הסירלוין במעטפת בצק ועל הטריאקי המצויין שאכל בן זוגי. בפראג הקרה היה כיף להתענג שם על סיידר תפוחים אלכולי חם עם מקלות קינמון - מבחר יינות וקוקטיילים מרשים... בקיצור מומלץ מאד מאד. הפגם היחיד שמצאתי במסעדה הייתה העובדה שהתפריט מעוצב בצורה קצת אמריקאית "מצועצעת" ופלסטית שהזכירה לי את התפריטים הישנים של קפולסקי.... מצד שני המנות מצולמות וניתן לראות בתפריט בדיוק איך תראה המנה שתקבל - וזה לפעמים ייתרון גדול. לאוהבי המתוקים - נהניתי מאד מהאגסים בדבש ויין, בן זוגי התמוגג על עוגת תות ואוכמניות משובחת במיוחד. אלון
טוב, אם אני כבר כאן ואם כבר כולם יודעים שהייתי בפראג אני מרגיש חובה לכתוב מעט ביקורת על המסעדות שם. אז ככה... קודם כל באופן כללי אני ממליץ להימנע מקפה. לכל חובבי הקפה אני אומר - אם קפה הוא אושיית חייכם, פשוט סעו למקום אחר. הקפה הצ´כי מ-ז-ע-ז-ע. לא לשתות אם לא חייבים. לחובבי הבירה אני אומר - יש על מה לדבר. הבירה הצ´כית אומנם ידועה כי היא מהטובות בעולם - אבל אני אישית מעדיף את הבלגיות בכל יום. בכל המסעדות בפראג מגישים לרוב רק בירה אחת (צ´כית) בשם קיזר. היא בירה טובה, בהירה ומעודנת.... אבל לא לטעמי. הבעיה טמונה בטעם הבסיסי. הטעם הבסיסי של הבירה הצ´כית דומה ביותר (כנראה בגלל תהליך הייצור) לטעם הבסיסי של בירה מכבי (כן כן - בירה מכבי שלנו). ההבדל הוא כמובן בזה שהבירה הצ´כית מעודנת מאד ונעימה לשתיה ואילו בירה מכבי המוכרת לכולנו היא גסה יותר (לפחות לטעמי) ולא נעימה לשתייה. אז אם אתם מחובבי בירה מכבי ורוצים לטעום את אותו דבר אבל מעודן בהרבה - סעו לפראג. אני אישית לא אוהב את הטעם הבסיסי של מכבי ומבכר על פניו את הסגנון הבלגי בדמותן של הבירות הוגרדן, לף ולאחרונה האהובה עלי ביותר הלאמביק. נעבור לאוהבי הקינוחים.... גם לכם ברוב המקרים אין בפראג בשורה. אחרי שטעמנו מעט מהעוגות הצ´כיות הבנו שהן או א. דמויות סבון או ב. יבשות מאד או ג. עתירות מדי באלכוהול כבר חשבנו להתייאש מנושא הקינוחים... אבל פראג ניצלה ברגע האחרון במסעדה הטובה ביותר בה אכלנו - ושם הקינוחים... באמת יהללו המלאכים. הבשורה הקולינארית האמיתית שיש לפראג להציע היא בתחום הבשרים לדעתי. לכל מי שאוהב חזיר והרבה, או בקר, או מאכלי ים, או אפילו קנטקי פרייד צ´יקן - הגעתם לעיר הנכונה!!! וכמובן שהמחירים שם למזון זולים יחסית, אם כי מאז שצ´כיה מתקרבת לאיחוד האירופי - זה כבר לא מה שהיה פעם. מבחינת מסעדות אכלנו בשלוש מסעדות שראוי להזכיר. הראשונה Restaurant Bohemia - בכיכר וצלבסקה 29. המסעדה שהומלצה כבינונית במחיריה ע"פ המדריך של שיחור - הייתה דווקא יקרה מאד, אבל בפראג... למי אכפת, מה שיקר שם לא ישבור את כיסו של התייר הישראלי במיוחד אם הוא מתכנן להתפנק. השירות - היה מדהים. מלצר אישי בדמות המלצרים הצרפתים. לא מעיק, לא דוחף מנות, מלא קסם אישי שגורם לך להרגיש כאילו אתה המלך שקפץ בדיוק להתארח. כאפריטיף שתיתי כוס פורט שהיה - מ-ע-ו-ל-ה. וכבר התכוננתי לבאות בעוד בן זוגי הזמין קוקטייל על בסיס קמפארי שהיה ממש מגעיל - אבל זו לא אשמת המסעדה שיש לי בן זוג אקספרימנטלי שלא יודע שהוא שונא קמפארי כי זה מר. מנה ראשונה אכלתי רגלי צפרדעים מטוגנות שהיו משוש ללב ולנפש ובן זוגי אכל מרק בצל שלא נפל לדעתו מרגלי הצפרדעים שלי. הזמנו בירה (שעליה כבר דיברתי לעיל) והתכוננו למנות העיקריות. וכאן הגיעה הטעות הקריטית - אני הזמנתי צלחת אוכל צ´כי מסורתי. אוי אוי אוי איזו נפילה. היה ממש מגעיל. מנה עתירת בשר מכל הסוגים (חזיר, אווז ועוף) שהיו כבדים, שמנים ומתובלים באורח עממי שהיה מבייש אפילו את אמא שלי בימיה החובבניים. בן זוגי הצליח מעט יותר (באוכל קצת פחות מסורתי) עם גלילות חזיר ממולאות בירקות, אבל עדיין המנה הייתה כבדה מאד ולא אנינה. על הקינוחים כבר דיברתי בפראג ובמסעדה זו זה לא היה שונה, בקיצור למרות האווירה הנהדרת והשירות המופתי, זה לא מקום בפראג שאני אחזור לבקר בו. המסעדה השניה אותה שווה להזכיר היא מסעדה מדהימה עליה נפלנו לגמרי במקרה. מסעדת U Prince בכיכר סטרומסצקה 29. למרות שבדיעבד המסעדה מומלצת גם במדריך של שיחור, אחרי הכישלון הראשון לא רצינו לסמוך על המדריך ונכנסנו אליה רק בגלל המיקום המדהים שלה המשקיף על הכיכר ובגלל שהיא מעוצבת מאד יפה (מן בניין ימי ביניימי כזה). והאוכל לא אכזב!!! הכל - אבל הכל היה ממש מעולה (כולל הקינוחים). כל כך טעים שמסרתי את מחמאותי האישיות לשף. ולמרות שהשירות היה מעט איטי לטעמי המלצרית היתה כל כך חיננית שהיא המסה בחיוך אחד כל התמהמהות שאולי הייתה לה. התפריט עשיר מאד - אני יכול אישית להמליץ על הסירלוין במעטפת בצק ועל הטריאקי המצויין שאכל בן זוגי. בפראג הקרה היה כיף להתענג שם על סיידר תפוחים אלכולי חם עם מקלות קינמון - מבחר יינות וקוקטיילים מרשים... בקיצור מומלץ מאד מאד. הפגם היחיד שמצאתי במסעדה הייתה העובדה שהתפריט מעוצב בצורה קצת אמריקאית "מצועצעת" ופלסטית שהזכירה לי את התפריטים הישנים של קפולסקי.... מצד שני המנות מצולמות וניתן לראות בתפריט בדיוק איך תראה המנה שתקבל - וזה לפעמים ייתרון גדול. לאוהבי המתוקים - נהניתי מאד מהאגסים בדבש ויין, בן זוגי התמוגג על עוגת תות ואוכמניות משובחת במיוחד. אלון