מסעדות ובתי קפה שמקבלים כלבים בברכה

מסעדות ובתי קפה שמקבלים כלבים בברכה

למזלי יש לי את קפהנטו מתחת לבית שמוכנים להכניס כלבים, גם למתחם הפנימי ואף דואגים לארגן לאוזה שלי קערית מים.
רוב בתי הקפה מוכנים שישבו עם הכלבים בחוץ (משהו ברמת.."תסבלו עם המעשנים ")
למסעדות הכלבים בכלל מוקצים (שמעתי שיש ארצות שזה ממש הפוך)
האם יש איזשהו אתר לאוהבי הכלבים שבו רשומים בתי העסק שמקבלים את ההולכים על 4 בברכה?
ואם לא, אולי נארגן פה שרשור שיוכל להישמר?

עמית184

New member
כל המקומות, בלי יוצא מן הכלל, בתל אביב

תמיד קיבלו אותי ואת שני כלביי בזרועות פתוחות, בחיוך, והרבה פעמים גם בקערת מים לכלבים (הגדילו לעשות כמה פעמים שהוסיפו לקערת המים לכלבים גם קוביות קרח בקיץ הלוהט!).

באמת בלי יוצא מן הכלל (ותאמיני לי שאני חורש את בתי הקפה של העיר הזאת עם הכלבים. תמיד תמיד קיבלו את פנינו בזרועות פתוחות ובליטוף).

היה פעם, לפני שנים, יוצא דופן אחד - מסעדה קטנה ברח' יהודה המכבי שאיננה קיימת עוד, מסעדה שנוהלה ע"י כמה חבר'ה עולים חדשים מצרפת, שסירבו לתת לכלב מים לשתות (יותר נכון סירבו לתת לי כלי פלסטיק חד פעמי כדי שאני אוכל למלא בו מים, והיה להם שירות טייק-אוויי). מיותר לציין כי עזבתי את המקום ברוגז ובעצבים קולניים תוך כדי שאני מביע בקול רם את מה שאני חושב עליהם.

לשמחתי, תוך זמן קצר מאוד, המקום נסגר.

אבל באמת שמלבד המקרה האחד והיחיד ויוצא הדופן הזה (כנראה שאותם עולים חדשים לא באמת הבינו את הלך הרוח התל אביבי, לא סתם הם סגרו כנראה), מעולם לא התנגדו שאכנס עם כלבים. גם לא לתוך מסעדות בעיר. אפילו פלאפליות ושווארמיות.

אפילו לא בקניון התל אביבי הכי מובהק - דיזנגוף סנטר. אני לא חושב שיש בית קפה או בית אוכל בדיזנגוף סנטר שלא ישבתי בו עם הכלבים. אפילו בשוק האוכל שנערך שם בימי שישי.

אחחח..תל אביב

רק ש..לא כולנו תל אביבים.
משמח מאוד לשמוע שזה המצב בפרבר הקטן שלכם

רק שבאזור השרון זה לא כך ואני בטוחה שיש עוד אזורים כאלה..
בכלל, הייתי שמחה אם יום אחד היו נותנים לכלבים לבוא איתנו גם לקניות בסופר..מרגיז אותי שאני לא יכולה לקפוץ באמצע טיול עם אוזה לסופר לקנות משהו (אלא אם אקשור אותה בחוץ
)
וחוץ מדיזינגוף סנטר, אין קניון בארץ שמוכן להכניס כלבים. פשוט אין. בכולם מתנוסס מחוץ לקניון שלט שאוסר על כניסתם של ההולכים על 4.
וצודק, כשכבר הגעתי באחת מגיחותיי לת"א, תמיד קיבלו את אוזה בברכה.

עמית184

New member
נכון ללפני כמה שנים גם גן העיר איפשר כניסת

כלבים (רק לעיתים ביקשו מחסום בכניסה).

לא יודע איך המדיניות שם היום. כבר שנים שלא הרגשתי צורך להיכנס למתחם הנובורישי ה"יוקרתי" הזה.

הלוואי וזה היה נכון

חוץ מקניון דיזנגוף סנטר אף קניון אחר - לא.
גם שם לא בכל חנות אפשר להיכנס עם כלב.
כמי שעושה שופינג תמיד עם כלב, יכולה להעיד שלא בכל חנות נותנים להכנס (משביר, נייקי, קוסטרו - לא נותנים).
מסעדות בת"א - רק אם יושבים בחוץ. גם לא כולם. למשל שלוותה בנמל - לא נותנים, למרות שכל המסעדה בחוץ.
הרבה חנויות ברחוב דיזנגוף מבקשים להשאיר את הכלב מחוץ לחנות.
אני באופן עקרוני לא קונה בחנויות האלה ולא אוכלת במסעדות האלה גם כשאני ללא כלב
יש לציין לטובה פאבים בפלורנטין, גם בלילות כשיש המון אנשים, אין להם בעיה, אנו יושבים שם הרבה עם כלב.
בשוק הכרמל יש מקומות שלא מאפשרים לשבת עם כלב ויש כאלה שכן.
כך שגם בת"א לא הכל ורוד
.

עמית184

New member
אני בטוח שאפילו בת"א לא הכל ורוד

אבל באמת שמלבד המסעדה ההיא הקטנה שנסגרה כבר, מעולם לא עשו לי בעיות או אפילו פרצוף כשנכנסתי עם הכלב. (ואני מדבר על כלב שחור, גדול, בגובה של רועים גרמני, 30 ומשהו קילו, בעל מראה מאיים למדי).

נכנסתי איתו לחנות של נייקי בדיזנגוף סנטר, ואפילו מדדתי נעליים, כנ"ל לחנות של אדידס, נעלי גלי, קסטרו (בסנטר), חנויות של פוקס, הום סנטר (בדיזנגוף סנטר, פעמים רבות), טויז אר אס (המון), מגה ספורט (גם הרבה), מדדתי בגדים, מדדתי נעליים, מעולם לא צייצו לעברי. בוודאי חנויות פרטיות לא עשו בעיות. החנות היחידה, כשאני חושב על זה, שלא איפשרו לי להיכנס איתו היתה סופר פארם (בטענה ש"זה בית מרקחת, מקום סטרילי" עאלק).

למסעדות אני פחות הולך עם הכלב, אבל במסעדות זולות יחסית (פיצריות, המבורגריות כמו וולפנייטס וכד', אפילו מקדונלד'ס בסנטר, טוב זה פתוח שם, שווארמיות ופלאפליות מעולם לא עשו לי בעיות). למסעדות יקרות יותר באמת שלא ניסיתי.

בתי קפה המון, כל הרשתות, ובעיקר מקומות פרטיים. לפחות פעם בשבוע יוצא לי לשבת באיזה בית קפה עם הכלב, גם בפנים (בחורף). תמיד התקבלתי בברכה. בדר"כ גם בליטוף או בקערת מים. באמת שחרשתי המון בתי קפה בעיר הזאת עם הכלב (וגם עם הזקן).

אני עושה איתו גם לא מעט קניות, כולל שוק הכרמל, הלוך וחזור, יצא לי אפילו לקנות בגדים שמטעס בשוק, ולהיכנס שם מאחורי פרגוד ולמדוד, והכל עם הכלב.

אה, חנויות ספרים לרוב - סטימצקי, צומת ספרים, בדיזנגוף סנטר, בדיזנגוף, בגן העיר, בשינקין, בכיכר המדינה, פרוזה בדיזנגוף, אפילו החנות המפוארת וספונת העץ של צומת ספרים בקומה העליונה של הסנטר. שוטטתי שם שעות עם המפלצת, ישבתי ועיינתי בספרים ואף אחד לא חשש על הפרקט המהודר או על ערימות הספרים שהוא ריחרח. מעולם לא היו בעיות. בוודאי חנויות ספרים פרטיות (דורון ספרים וכאלה).

אגב, כאמור גם גן העיר איפשר כניסת כלבים (לפחות לפני כמה שנים. כבר כמה שנים שלא ניסיתי אז אינני יודע אם המדיניות הזאת עדיין תקפה. אני מקווה שכן).

windowto

New member
חייבת לציין שאני קצת מקנאת..

עם כלב שנושא עליו ווסט "כלב נחיה בהדרכה" לא יצא לי להכנס למקומות שציינת בלי ויכוח מקדים.
(או עובדות שרצות בהיסטריה להתחבא בתאי ההלבשה
)

מצד שני רב אזורי ההסתובבות שלנו הם הרבה יותר צפונה מת"א.

עמית184

New member
חשוב להבהיר שחלק ניכר מהחנויות שאותן הזכרתי

ממוקמות בדיזנגוף סנטר, וכנראה שהן מחוייבות לאפשר כניסת כלבים לתוך החנויות ברגע שזו מדיניות כוללת של כל הקניון כולו. (או לפחות, ברגע שהנהלת הקניון מתירה הכנסת כלבים, אזי זה כבר לא מראה נדיר והמוכרים כבר רגילים לכלבים שמסתובבים שם בין החנויות עם בעליהם ואין עוד דרך להתנגד לזה).

ואפילו בסנטר: זארה לא מסכימה שכלבים יכנסו

מה שבאופן מעשי גורם לנו לבלות שם פחות זמן ולהוציא שם פחות כסף.

חייבת להגיד שהקניון מאד בעייתי בעיני

נכון, כיף לי לטייל עם גברת הבית, לשבת במסעדות הפתוחות לרחוב, לראות אנשים ואולי אפילו להיכנס למרחב המרכזי של קניון אבל-
בתוך חנויות בגדים בעיניי אין לזה מקום. אני לא הייתי רוצה להרגיש לא בנוח אם היא תשיר שערות על הבגדים התלויים וגם בתור לקוחה הייתי מעדיפה לא לרכוש בגדים שכלב השאיר עליהם ד"ש עם שיר. אין לזה מקום בעיניי.
כמו שגם לא אתן לה ללקק צלחת במסעדה אבל בבית לפעמים כן
כמו שחנות של דברים שבירים, בה היא עלולה להעיף משהו עם הזנב, היא לא מקום לכלב
בתיה היא נשמה טהורה, עדינה ומתוקה אבל לא נראה שהיא או אני נהנה במיוחד אם אבחר להכניס את שתינו למקום בו אני צריכה להגיד לה" "לא" "לא" "לא"
לדואר ולבנק בישוב הקטן שלנו היא נכנסת בכיף ואף אחד לא העיר לנו אף פעם. יש מקום שזה מתאים ויש מקום שלא..

עמית184

New member
זה כבר עניין של חינוך הכלב והאופן שבו הוא

מתנהג. אני חייב להשוויץ שטומי שלי מתנהג למופת במקומות מסחריים סגורים. לעולם לא ילקק, לא ירים רגל, גם אם יפגוש כלב אחר ימנע מאינטראקציה איתו, ובאופן כללי ייכנס להלך רוח מאוד רגוע וסולידי.

מצד שני, אני חייב לומר שגורם מאוד (מאוד מאוד) מפריע בעיניי ומציק (גם באוזניים) זה דווקא נוכחות של ילדים קטנים ולא מחונכים בחנויות, במסעדות ובבתי קפה. והם יכולים לטנף לא פחות. בעצם הרבה הרבה יותר. תסתכלי פעם על שולחן בבית קפה או במסעדה רגע אחרי שקמו ממנו הורים עם ילדים קטנים, הטינופת והבלאגן חוגגים.

אז נכון, המקומות הלו מיועדים בין השאר לילדים. הם מיועדים לבני אדם מכל הגילאים. לא לכלבים. אבל מצד שני, אפשר ולגיטימי להתמרמר על התנהגותם של ילדים קטנים לא מחונכים שמפריעים לכל הסובבים.

הכלב שלי, למשל, וגם לא מעט כלבים אחרים שאני רואה שמסתובבים במקומות כאלה כמו קניונים, מפריעים הרבה הרבה פחות לסובבים אותם מילדים שמתרוצצים שם ומשתוללים. גם מלכלכים ומטנפים פחות מהילד הממוצע.

זה לא ממש עניין של חינוך

קצת קשה לחנך כלב לא להשיר שיער...
ושיער של כלב נדבק היטב לבגדים וכן, גם אם אני בעלת כלב לא בא לי לקנות בגד שמגיע אליי מהחנות עם שיער כלבי בילט-אין
ההשוואה הזו לילדים לא ממש קשורה - זה שא' מעצבן לא אומר שאת ב' צריך לסבול.. לצורך העניין - ילד שיכנס עם ידיים דביקות או עם אוכל לחנות בגדים מהווה בדיוק אותו גורם מפריע בעיניי. את שניהם אני יכולה למנוע..

שוב - כלבים וילדים במסעדות זה סבבה בעיניי, מקומו של הכלב בתוך חנות בגדים לא ממש ברור לי וגם לא ברור לי מה בדיוק יוצא לכלב מהיום-שיעמום הזה בקניון
גם לאנשים יום בקניון זה לא הדבר הכי מומלץ..

נראה לי שרוב הכלבים מעדיפים להסתובב עם הבעלים

מאשר להיות סגורים בבית לבד. מה גם שבנוגע לכלבה שלנו, אם כבר הולכים לקניון אז זה בנוסף לעוד פעילויות אחרי ולפני, כך שנכון שמשעמם לה בקניון, אבל לפני ואחרי יש דברים אחרים, שחלקם משעממים וחלקם מהנים עבורה. וכאמור, אני מאמינה שהיא עדיין מעדיפה להסתובב איתי מאשר להיות בשעות האלו סגורה בבית לבד.

עמית184

New member
בדיוק - יום קניות בשוק, למשל, או הסתובבות

חסרת מעש בדיזנגוף סנטר זה תמיד יום כיף וחוויות לכלב. משהו מעבר לסיבוב-אופניים-שגרתי-פארק-הירקון-גינת-כלבים-מוכרת-שוב-תמיד-אותם-כלבים הלעוס, הנדוש, היומיומי והמוכר. ימים כאלה מלווים תמיד בחוויות חדשות, ריחות חדשים, ליטופים חדשים, כלבים חדשים, חתולים חדשים ברחובות חדשים. וזה תמיד מלווה גם בביקור בגינת כלבים שאיננה שגרתית (לרוב תהא זו הגינה בגן מאיר) ומפגש עם כלבים חדשים ולא מוכרים, וכמובן טיול רגלי ברחבי העיר, מה שמבטיח תמיד חוויות מסעירות, ריחות חדשים וחתולים מכל עבר!

זה לבטח עדיף על פני השארות לבד בבית ושינה כל היום לבד בבית.

ולגבי השערות בחנויות הבגדים - חוששני שקצת הגזמת. מה גם שאני לא עושה כל-כך-הרבה שופינג בחנויות בגדים. מקסימום איזה טי שירט חדש או מכנסיים. אז נכנסים רגע, והוא שוכב בצד עד שאני עושה את שלי. לא חושב שאחרי המוכרות עמלות לנקות בגדים עם רולר דביק

|אני לגמרי מסכימה עם כל מה שכתבת בפוסט הזה

להשאיר שיערות על הבגדים בחנויות??? מה לו ולבגדים, הוא לא נוגע בהם!
הכל תלוי בחינוך של הכלב. רגע שכלב נכנס לחנות הוא מקבל פדקודה "שב". האמת היא שהיום כבר לא צריך שום פקודה, הוא יודע לבד להיכנס ולשבת.
לעיתים יש בעיה עם אנשים שאוהבים לעשות לו "פוצי-מוצי" ומוציאים אותו מהריכוז.
אם נמעס לו ממדידות שלי (כן, זו בעיה אתי, הזמן שלוקח לי, אישה... מה לעשות), הוא לוקח בפה את הרצועה שלו ודוחף לי אותה ביד. זה סימן שהגזמתי וצריך סיים.

אני לגמרי מסכימה עם כל מה שכתבת בפוסט הזה.

windowto

New member
רק רציתי לציין

כידוע לך חוטם זכה באמא חובבת שופינג ולכן את מרב החשיפה שלו הוא עושה בחנויות בגדים ואקססורייז :D
לצערו הרב הוא נאלץ להתלוות אלי.
מעולם לא קרה שהוא נצמד לסטנד בגדים כלשהו כדי להשפיע על הבגדים מכל טוב פרוותו, במקסימום כשאני משתהה ליד סטנד מסוים "מה יתאים לי יותר? הורוד? השחור? הכחול? כולם? טוב קניתי!"
הוא משתטח ליד במבט מיואש.

אני גם משתדלת להקפיד להבריש אותו כדי שיהיה מינימום אופציות של פרווה מעופפת באויר.
אגב, אנחנו נכנסים לסופר- פארם כמו גדולים. שילכו לחפש הם וה"בית מרקחת" שלהם.

xslf

New member
ברוב בתי הקפה באיזור שלי

(הרצליה / רמת השרון) לא נתקלתי בבעיות לשבת בחוץ עם הכלבים.
לא כ"כ ניסיתי להכנס עם כלבים בפנים.

למעלה