אני בטוח שאפילו בת"א לא הכל ורוד
אבל באמת שמלבד המסעדה ההיא הקטנה שנסגרה כבר, מעולם לא עשו לי בעיות או אפילו פרצוף כשנכנסתי עם הכלב. (ואני מדבר על כלב שחור, גדול, בגובה של רועים גרמני, 30 ומשהו קילו, בעל מראה מאיים למדי).
נכנסתי איתו לחנות של נייקי בדיזנגוף סנטר, ואפילו מדדתי נעליים, כנ"ל לחנות של אדידס, נעלי גלי, קסטרו (בסנטר), חנויות של פוקס, הום סנטר (בדיזנגוף סנטר, פעמים רבות), טויז אר אס (המון), מגה ספורט (גם הרבה), מדדתי בגדים, מדדתי נעליים, מעולם לא צייצו לעברי. בוודאי חנויות פרטיות לא עשו בעיות. החנות היחידה, כשאני חושב על זה, שלא איפשרו לי להיכנס איתו היתה סופר פארם (בטענה ש"זה בית מרקחת, מקום סטרילי" עאלק).
למסעדות אני פחות הולך עם הכלב, אבל במסעדות זולות יחסית (פיצריות, המבורגריות כמו וולפנייטס וכד', אפילו מקדונלד'ס בסנטר, טוב זה פתוח שם, שווארמיות ופלאפליות מעולם לא עשו לי בעיות). למסעדות יקרות יותר באמת שלא ניסיתי.
בתי קפה המון, כל הרשתות, ובעיקר מקומות פרטיים. לפחות פעם בשבוע יוצא לי לשבת באיזה בית קפה עם הכלב, גם בפנים (בחורף). תמיד התקבלתי בברכה. בדר"כ גם בליטוף או בקערת מים. באמת שחרשתי המון בתי קפה בעיר הזאת עם הכלב (וגם עם הזקן).
אני עושה איתו גם לא מעט קניות, כולל שוק הכרמל, הלוך וחזור, יצא לי אפילו לקנות בגדים שמטעס בשוק, ולהיכנס שם מאחורי פרגוד ולמדוד, והכל עם הכלב.
אה, חנויות ספרים לרוב - סטימצקי, צומת ספרים, בדיזנגוף סנטר, בדיזנגוף, בגן העיר, בשינקין, בכיכר המדינה, פרוזה בדיזנגוף, אפילו החנות המפוארת וספונת העץ של צומת ספרים בקומה העליונה של הסנטר. שוטטתי שם שעות עם המפלצת, ישבתי ועיינתי בספרים ואף אחד לא חשש על הפרקט המהודר או על ערימות הספרים שהוא ריחרח. מעולם לא היו בעיות. בוודאי חנויות ספרים פרטיות (דורון ספרים וכאלה).
אגב, כאמור גם גן העיר איפשר כניסת כלבים (לפחות לפני כמה שנים. כבר כמה שנים שלא ניסיתי אז אינני יודע אם המדיניות הזאת עדיין תקפה. אני מקווה שכן).