מסעדות חובה בביקור בארץ

John the Savage

New member
מסעדות חובה בביקור בארץ

אני מגיע לביקור לארץ אחרי כמעט 4 שנים בהן לא הייתי בישראל. אישתי מעולם לא היתה בישראל קודם וזה הביקור הראשון שלה.

איזה מסעדות לדעתכם הן מסעדות שחובה לבקר בהן (או לפחות מאד מאד מומלץ) כשמגיעים לביקור בארץ?

נ.ב. נהיה בעיקר באזור המרכז, אבל גם קצת באזור ירושליים וחיפה.
 
חובה זו הגדרה קשה

הייתי מתחיל עם מה לא. אם הבנתי נכון ואתם מגיעים מסן פרנסיסקו, הייתי מוותר על כל מה שאין בו התבססות משמעותית על מטבח מקומי. בית תאילנדי למשל היא המסעדה האהובה עלי בארץ בלי תחרות בכלל, אבל סביר שאם הייתי גר בסן פרנסיסקו לא הייתי טורח. כנ"ל לגבי מקומות כמו טאיזו, טוטו, פרונטו, קלואליס וכו'.
להימנע בחירוף נפש מסושי בפרט. גם על מקסיקני לפסוח אלא אם זה בגדר קוריוז השוואתי.
&nbsp
מקומות שהייתי לוקח תייר אליהם (בסדר מחירים עולה):
- אבו חסן
- משהו מאימפריית אייל שני (כנראה שלמזנון)
- סנטה קתרינה
- סיבוב או שניים בשוק הכרמל (מנזר, השומר 1, בסטה, M25)
- עסקית שבת ברפאל (או אם בא לכם גרסה דומה ויותר היפסטרית, עסקית שבת בברטי)
- משייה
- כתית (נראה לי השוואה נחמדה למסעדות עילית של ס"פ + טאץ מקומי דיי מעניין)
&nbsp
בצפון הייתי אומר ששראביכ היא בגדר חובה של ממש לאוהבי אוכל מחו"ל.
לא הייתי בעלה גפן, אבל מאוד אהבתי את האוכל שלו בחג' כחיל בתחילת הדרך וגם נראה לי כמו מקום מוצלח למטרה.
&nbsp
 

החתולית

New member
ומוסיפה

ארוחה קטנה אצל הקוסם בקינג ג'ורג' - צלוחיות של פלאפל, שווארמה, חצילים מטוגנים, תבשילים קטנים ורימונדה (לימונדה עם מיץ רימונים). או סתם מנת חומוס בפיתה.
&nbsp
על עלה גפן שנמצאת על הכביש מחיפה לקרית אתא, אני ממליצה אחרי שלוש ארוחות שם. מסעדת שף ערבית מצויינת.
&nbsp
אפשר גם סיבוב בדוק לוינסקי +פלורנטין.
 

erezavn

New member
הצעות טובות...

(חוץ מאימפריית אייל שני שבאופן אישי אני חושב שהיא ממש לא מעניינת ויסלחו לי מעריציו)...
עוד אופציות:
דלידה בשוק לוינסקי - אחלה אווירה (ואפשר גם אוזרייה והחלוצים 3 באותו מתחם).
דוק. (או האחים אם בא מקום שמח עם בשרים - של אותם בעלים).
2 מסעדות שף ותיקות וטובות עם תו תקן של איכות: קיטשן מרקט ושילה.

באזור ירושלים:
המטבח של רמה.
מחניודה (אם לא היית) - בעיקר בשביל החוויה...
מונא.
 

salo22

New member
אני חושב

שאם כבר יש מסעדה טובה וראוייה אצלינו, היא די טובה בכל קנה מידה והייתה יכולה להיות מעניינת אולי גם בסן פרנסיסקו. השאלה מה מעדיפים והאם "מאוד מנסים" למצוא כאן משהו יותר "מזרח תיכוני" (ואז עדיף להרחיק מתל אביב) או ממש יחודי, למרות שבשום תחום מטבחי, כולל הערבי, אנחנו לא נחדש יותר מידי, אם בכלל, ביחס למבחר באיזורים מרכזיים בארה"ב.
סה"כ כל הדברים הראויים שמזכירים פה כל הזמן, סוג של סיכום :
תל אביב - סיור טעימות באיזור שוק הכרמל, תמיד צבעוני וכיף, גם טעים. אולי גם בשוק התקווה, לא מכיר לצערי..

אם באיזור שוק הנמל, יהלומה שלא הייתי עדיין אבל יש סוג של באז לכאן ולשם, הקיטשן מרקט שם או משייה שיותר במרכז העיר, שתיהן מבית יוסי שטרית..
המיזללה מסעדה די יציבה - לא תיתן ניצוצות ענקיים אבל בהחלט ראוייה לבדיקה.. כל המקומות האלו ממש ראויים לעסקית צהריים. כנ"ל מסה לחווייה קצת יותר "מעוצבת".. בכל המקומות הערב כרגע קצת יותר "כבד".. אני חושב שגם פופינה ראוייה לבדיקה לערב, אם אתה מחפש מטבח מודרני יותר, בביצוע בהחלט טוב.

אם אתה מחפש פשוט וטוב באיזורים מרכזיים, מקומות "שכונתיים" לסגירת רעב אבל קצת יותר משודרג מהרגיל - מזכיר שוב את הפיצה בבוגרשוב, זו איטלקיה חצי עממית שטובה לא פחות נניח מהפיצריה של דלפינה

הקוסם חווייתי גם כן, בעיקר אם ממש בונים ארוחה, המיזנון באחד מסניפיו גם כן, ראוי לבדיקה, "על הדרך".. אני חושב ששמונה ליד כיכר רבין מקום חמוד ביותר, שכונתי מאוד מאוד..
אה ויש עכשיו עזורה תל אביבי, בטח מקום ראוי גם כן, למרות שזול זה לא, אבל מיוחד, כן..

עם כל הכבוד לתאילנדי בסן פרנסיסקו (ואני חושב שהמטבח הסיני מרשים שם הרבה יותר, אבל לא הייתי מספיק זמו כדי לבדוק
), בית תאילנדי טובה בפני עצמה ואפשר בהחלט לאכול בה אם בסביבה..
הבעייה המרכזית היום, כנראה, שהטוב היחסי שלנו יהיה די יקר ביחס לטוב יחסי, עם המון מקומות "אתניים" פשוטים בעיר אוכל מצויינת כמו סן פרנסיסקו..

אגב אני גם חושב שגלידה בוניליה נניח, מעניינת לא פחות לבדיקה מהגלידריות של SF ע"ע בי-רייט, מר ומיסיס, האמפרי סלוקומב ושות..

בחיפה, תלוי באיזה יום נמצאים, גם אני חושב שמעיין הבירה ועלה גפן חוויות ראויות מאוד, שנותנות קצוות יפים של שני מטבחים שונים לגמרי. קרוב לוודאי שאם תהיו רק יום אחד בקטע תיירותי לגמרי, המעיין תהיה בגישה נוחה יותר.
 
בית תאילנדי טעימה בכל קנה מידה

אכלתי בהרבה מסעדות תאילנדיות בארה"ב (זה אחד המטבחים האהובים עלי) וחוץ מבוגאס לא נתקלתי עוד במסעדה שהייתה טובה מבית תאילנדי. אבל הרמה הממוצעת של מסעדות תאילנדיות שאכלתי בהן בארה"ב, בייחוד בקליפורניה, הייתה טובה מאוד.
&nbsp
אם היה לי X ארוחות לאכול בת"א עם מישהו שלא היה בישראל, זה לא מקום שהייתי לוקח אותו אליו, למרות שזה המקום האהוב עלי בעיר. מה גם שבית תאילנדי הוא לא מקום שאפשר "לקפוץ אליו", אלא דורש הזמנה מראש ותכנון ספציפי.
&nbsp
אני בכלל לא מסכים שלא נחדש אפילו לפודי של ממש מס"פ. האוכל בארה"ב באופן כללי (להוציא בערך 5-6 ערים ספציפיות) הוא מחפיר. עשורים על גבי עשורים של שימוש בחומרי גלם נחותים וטכניקות בישול שכוללות בעיקר הפשרה וערבוב הן עדיין הסטנדרט. ההגירה האסייאתית שינתה קצת את הסטנדרטים ובגלל זה הייתי נמנע דווקא מהכיוון הזה, אבל בכל מה שקשור לאוכל ים תיכוני מרבית המסעדות ה-"יווניות" בארה"ב הן ברמה של מלכודות תיירים באבו גוש.
&nbsp
עזורה זו המלצה מצוינת. עוד מאכלים מעניינים (אם כי קצת הרבה יותר מדי שמן לטעמי בערך בכל מנה שטעמתי) שלא תמצא בס"פ גם אם תנער את כל קסטרו :)
 

salo22

New member
אני תמיד עושה שיעורי בית

נכון, ברמה שהיא מאוד "לא סטנדרטית" נקרא לה בעדינות ותמיד אכלתי או מצאתי שווקים בלתי ניתנים להשוואה לארץ, כמעט, גם במקומות "נידחים" יותר כמו אטלנטה, קנזס, "אפילו" סיאטל, פורטלנד, ניו ג'רזי "הנידחת"
כמובן שיש מקומות הרבה,הרבה,הרבה יותר נידחים.
כולנו יודעים שאם בוחרים בפינצטה אז הסיפור אחר, הכל תלוי במידת השיגעון וגם הזמן הפנוי.
אני חושב שפירשת עמוק מידי את "לא נחדש לפודי מ SF", יש פה חוויות אוכל נהדרות, כש.. בוחרים בפינצטה
אני כן חושב שאין מטבח כלשהו בעולם, כולל הערבי, שתל אביב, או כלל מדינת ישראל לצורך הדיון, תיתן בו ערך מוסף (אוקיי, משמעותי) מעבר לרמה ולהיצע שיש לסן פרנסיסקו (אוקיי, ו"פרבריה" ושאר גרורותיה בסביבות הקרובות בכרך הקליפורני הגדול) יציעו.

אגב יצא פה ושם בפורומים זרים לכתוב על המלצות לאיזור תל אביב נניח, ואז "הותקפתי" בצורה עדינה ביותר איך לעזאזל אני מעלה מקומות כמו בית תאילנדי או איטלקי, כשכל המהות היא לנסות מקומות "אותנטיים" כמו בני הדייג, שצ'ופק או ברבונייה.. נו שוויין, שילך תייר וירגיש מאוד אותנטי שם, אם זה מה שעקרוני.. לא שכל המקומות האלו לא ראויים, אבל לטעמי, בית תאילנדי ו"הפיצה" נניח, מסעדות יותר רציניות וטובות.
 
סיאטל ופורטלנד אגב לחלוטין נכנסות ל5-6 ערים ספציפיות

בני הדייג זה אולי אותנטי (בדגש גדול על אולי), אבל זה לא טוב במיוחד.
בכלל לא הייתי מחפש שום דבר טרי מהים בישראל.

לא יודע לגבי עניין הערבי/מזרחי. אני חושב שחרשתי את סן פרנסיסקו לא רע בכלל עם ובלי פינצטה ולא חושב שיש הרבה מקומות כאלו. לא סתם ישראלים וישראלים לשעבר מצליחים עכשיו בארה"ב עם משאיות שקשוקה או איזה מנסף מהודר. ראיתי את יותם אוטולנגי מתארח בגרסה האמריקאית של "משחקי השף" ומכין מנה של חציל קלוי על הגז עם טחינה. הם התעלפו מהמקוריות.

אני יכול להגיד שאחרי שבועיים של רוד טריפ בניו אינגלנד למשל הייתי מוכר כליה בשביל סלט ירקות קצוץ במצב סביר.
 

John the Savage

New member
יש כאן דיון מעניין

קודם כל חייתי עד היום בארה"ב בשני מטרופולינים גדולים. עכשיו אני נמצא באזור סן פרנסיסקו, ולפני כן חייתי בפילדלפיה, וגם שם אגב יש סצנת מסעדות מצויינת (אמנם אין ממש מסעדות "עילית" מהסוג שסקרתי כאן, אבל לא חסר מסעדות טובות ברמת הביניים, ולא חסר אוכל טעים).

לגבי אוכל מזרח תיכוני, אני מסכים לחלוטין. קשה למצוא מסעדות מזרח תיכוניות טובות, ובפרט כשמדובר באוכל העממי יותר. גם בפילדלפיה וגם באזור ס"פ מצאתי מקומות שניתן להשיג בהם לדוגמה פלאפל או חומוס סבירים אחרי שחיפשתי בפינצטה (אפילו מקומות של ישראלים הם לא בהכרח מוצלחים), אבל בקנה מידה של הארץ הם היו נחשבים לבינוניים למדי. ובאופן כללי, מסעדות מזרחיות מוצלחות קשה למצוא.

מה שכן, גם במסעדות אתניות לכאורה בישראל, נותנים לאוכל הרבה פעמים פרשנות מקומית שהופכת את האוכל לשונה ממה שיש בארה"ב, כך שלא הייתי פוסל את העניין. ניראה לי שדווקא מסעדה תאילנדית לא ממש אותנטית יכולה להיות מעניינת יותר לביקור מאשר מקום שמשתדל להיות אותנטי לחלוטין.
 
בית תאילנדי היא לחלוטין 'אותנטית'

אין בה שום טאץ ישראלי שאני יכול לחשוב עליו, למעט זה שהשירות לא משהו :)
&nbsp
היא לא נופלת בהרבה מ-Lotus of Siam בוגאס, שזו אחת המסעדות האהובות עלי ביקום. היא כן נופלת בקצת, כי הפרודוקטים בלוטוס טובים יותר. מבחינת טעמים היא מצוינת.
&nbsp
אם כבר באתני, אז אוכל בוכרי יכול להיות גם משהו מעניין שבטח לא פשוט למצוא. חנן מרגילן אמור להיות מוצלח בתחום הזה.
 
מסעדות תאילנדיות וביקור בארץ

בביקור האחרון שלי בארץ יצא לי לאכול גם בבית תאילנדי וגם באיוטאיה שבהוד השרון. שתיהן מסעדות תאילנדיות קלאסיות טובות. אבל שתיהן לא היו בחירות שלי ואם הייתי יכולה לבחור הייתי מעדיפה להתנסות במשהו חדש ואולי אפילו פחות טוב, מאשר המוכר והידוע מהבית.
ואגב, נהניתי יותר מאיוטאיה. אותה רמה כמו בית תאילנדי, בלי ההייפ ולא יכולה להתחייב כי לא אני שלמתי אבל לדעתי גם זולה יותר.
 

מיתר44

New member
עזורה התל אביבית - רעיון מצויין. אוכל מעולה ובונוס

האורח יכול כמעט לתחוב חוטמו בסירים. כייף לשבת על הבר
לסעוד ולראות את העמסת המנות על הצלחות ובתוך כלי המשלוח למי
שאוכלים צהריים מול המחשב. ):
היום, שוב סעדנו בעזורה - מרק חמוסתה, סופריטו בקר (מעולה), חציל בטחינה (דליקטס),
2 פיתות אייל שני, חמוצים ומים קרים (גירסת גסטרו) סהכ 85 ₪ מוצדקים עד מאוד.
במקביל לקחנו את הטחול הממולא השלם פרוס וארוז למקפיא: 250 ₪.
 

החתולית

New member
אוכל בפיתה מוגש בעזורה בירושלים עשרות שנים

גם אורז ופסוליה אכלו בפיתה אצל עזורה ורחמו. הפיתות בעזורה ובמזנונים של שני, מגיעות מאותו ספק?
 

מיתר44

New member
הנה את מחדשת לי. חשבתי שאייל שני ״המציא״

את הפיתה כמסגרת לאוכל צלחת.
הפיתות של עזורה התל אביבית רכות וספוגיות כאלו של שני וממש
כפי שאני אוהב. ישנם עוד כמה מקומות המקפידים על איכות הפיתה, לשמחתי.
 
כל פיתה תימנית היא ספוגית ורכה. ע"ע פלפל דבורה בכרכור.

אתה רציני שחשבת שאיל שני המציא את המנות בפיתה? והמעורב בירושלמי והשיפודיות וחביתות הירק העירקיות והסביח....
נדמה לי שההמצאה של שני היא -אולי - השרימפס בפיתה...
 
למעלה