אני חושב
שאם כבר יש מסעדה טובה וראוייה אצלינו, היא די טובה בכל קנה מידה והייתה יכולה להיות מעניינת אולי גם בסן פרנסיסקו. השאלה מה מעדיפים והאם "מאוד מנסים" למצוא כאן משהו יותר "מזרח תיכוני" (ואז עדיף להרחיק מתל אביב) או ממש יחודי, למרות שבשום תחום מטבחי, כולל הערבי, אנחנו לא נחדש יותר מידי, אם בכלל, ביחס למבחר באיזורים מרכזיים בארה"ב.
סה"כ כל הדברים הראויים שמזכירים פה כל הזמן, סוג של סיכום :
תל אביב - סיור טעימות באיזור שוק הכרמל, תמיד צבעוני וכיף, גם טעים. אולי גם בשוק התקווה, לא מכיר לצערי..
אם באיזור שוק הנמל, יהלומה שלא הייתי עדיין אבל יש סוג של באז לכאן ולשם, הקיטשן מרקט שם או משייה שיותר במרכז העיר, שתיהן מבית יוסי שטרית..
המיזללה מסעדה די יציבה - לא תיתן ניצוצות ענקיים אבל בהחלט ראוייה לבדיקה.. כל המקומות האלו ממש ראויים לעסקית צהריים. כנ"ל מסה לחווייה קצת יותר "מעוצבת".. בכל המקומות הערב כרגע קצת יותר "כבד".. אני חושב שגם פופינה ראוייה לבדיקה לערב, אם אתה מחפש מטבח מודרני יותר, בביצוע בהחלט טוב.
אם אתה מחפש פשוט וטוב באיזורים מרכזיים, מקומות "שכונתיים" לסגירת רעב אבל קצת יותר משודרג מהרגיל - מזכיר שוב את הפיצה בבוגרשוב, זו איטלקיה חצי עממית שטובה לא פחות נניח מהפיצריה של דלפינה
הקוסם חווייתי גם כן, בעיקר אם ממש בונים ארוחה, המיזנון באחד מסניפיו גם כן, ראוי לבדיקה, "על הדרך".. אני חושב ששמונה ליד כיכר רבין מקום חמוד ביותר, שכונתי מאוד מאוד..
אה ויש עכשיו עזורה תל אביבי, בטח מקום ראוי גם כן, למרות שזול זה לא, אבל מיוחד, כן..
עם כל הכבוד לתאילנדי בסן פרנסיסקו (ואני חושב שהמטבח הסיני מרשים שם הרבה יותר, אבל לא הייתי מספיק זמו כדי לבדוק
), בית תאילנדי טובה בפני עצמה ואפשר בהחלט לאכול בה אם בסביבה..
הבעייה המרכזית היום, כנראה, שהטוב היחסי שלנו יהיה די יקר ביחס לטוב יחסי, עם המון מקומות "אתניים" פשוטים בעיר אוכל מצויינת כמו סן פרנסיסקו..
אגב אני גם חושב שגלידה בוניליה נניח, מעניינת לא פחות לבדיקה מהגלידריות של SF ע"ע בי-רייט, מר ומיסיס, האמפרי סלוקומב ושות..
בחיפה, תלוי באיזה יום נמצאים, גם אני חושב שמעיין הבירה ועלה גפן חוויות ראויות מאוד, שנותנות קצוות יפים של שני מטבחים שונים לגמרי. קרוב לוודאי שאם תהיו רק יום אחד בקטע תיירותי לגמרי, המעיין תהיה בגישה נוחה יותר.