Tumor Suppressor
New member
מסעדת הנצחון - לא רומניה במיטבה ../images/Emo71.gif
מתוך אמ אמ אמ - בלוג טעים . מסעדת הנצחון היא אחד המוסדות הרומניים הידועים בארץ וזכורה לי עוד מילדותי. עם חיבתי הגדולה לאוכל הרומני (ובעיקר לאוכל של סבתי) היה לי ברור שעוד אבקר בה, לגלות אם המוניטין מוצדק. תפרנו טיול סביב האירוע ואחרי שראינו מעט עתיקות ונופים, שמנו פעמינו למסעדה רעבים ומצפים. בכניסה הריחות שקידמו את פנינו הזכירו לי בית והשיחות ברומנית נשמעו מוכרות. מיד כשהתיישבנו הגיעה המלצרית עם כרוב ומלפפונים כבושים וצלחת עם פיתה ופרוסות לחם שאני לא בטוחה אם הגיעו רק מיובשות בלי פאסון או שמא באצטלה של קלויות, בכל מקרה מקומן כבר לא בסלסלת לחם. לראשונות הזמנו: צ'ורבה (15 ש"ח) מרק רומני חמצמץ במקרה זה עם בשר לבן (ברומנית צ'ורבה=מרק כך שבמסעדות שם תיתקלו ברשימה של סוגי צ'ורבה). המרק הגיע לוהט, היה בסדר. אפילו בחיים נלו (שמביקורי היחיד לא היה להיט) הצ'ורבה טובה בהרבה. כרוב ממולא (20 ש"ח) יחידה אחת של כרוב ממולא בתערובת שכנראה מכילה בשר, למרות ש they could have fooled me. הבשר שכן יש בתערובת טחון מאוד דק. מעבר לזה שזה לא תורם לטעם - זה לא סימן חיובי בעיניי. הרוטב חביב ומעט מתקתק. סך הכל לא המנה למעריצי הסרמל'ה (ואני בינהם). כבד קצוץ (15 ש"ח) צלוחית של תערובת שהכילה גם כבד ונטחנה עד דק. כבד קצוץ - זה לא. בתור ממרח בטעם כבד הוא מוצלח, הטעמים היו טובים והמרקם הוא הבעייתי כאן. לעיקריות הזמנו: שיפוד פרגית ושני קבבים (45 ש"ח) הקבב היה טוב, די עדין אבל מוצלח ותמיד אפשר להוסיף מוז'דיי כדי לוודא שתזכרו את החוויה גם אחרי שתגיעו הביתה (רוטב שום שמוגש לצד המנות). הפרגיות היו משונות, מרקמן היה מימי או פלסטיקי, לא מוכר לי ולא מובן. המנה הוגשה עם צ'יפס שהיה מצוין. טוקיטורה עם פירה (50 ש"ח) נתחי פילה לבן שמטוגנים בחמאה ומוז'דיי. הבשר היה טוב מאוד, למרות שהעמדנו פני אמיצים - השום היה מעט יותר מדי ללא מתורגלים, אבל מנה טעימה. כתוספת רצינו להחליף את הממליגה, המלצרית המליצה על פירה והרגיעה אותנו שהוא לא חלבי (למקרה שמפריע לנו, לצד האוינק אוינק). ברגע ששמענו את המחדל ירדנו מיד מהרעיון של פירה אך המלצרית התעקשה שהוא מצוין ונעשה עם בצל מטוגן ולא להחליף. לא התווכחנו. הפירה היה כמו שניתן לצפות מפירה לא חלבי וגם שיירי בצל מטוגן לא נצפו. לא נגענו. לקינוח, למרות האכזבה עד כה, הזמנו פפנאש (16 ש"ח). אמנם הפרוספקטים כבר לא היו מזהירים, אבל המשכנו בכל זאת, וטוב שכך. הסופגניה החמימה והאוורירית נטפה שמנת חמוצה וסירופ דובדבנים חמוצים נפלא ולרגע חשבתי שאני חזרה בהרי בראשוב המושלגים. הצלחה רבתי. השירות: היה בסדר, למרות שלא הייתה התייחסות ממשית לכך שאוכל רב נשאר בצלחות. סיכום: המסע אחר אוכל רומני טעים שלא אאלץ להכין בעצמי - נמשך. נדיר שנשאר כל כך הרבה אוכל בצלחות, אצלנו (ולא נארז הביתה, בכל אופן). הפפנאש היה הדבר היחיד ששווה לכתוב עליו הביתה, והייתי חותמת על אחד נוסף ברגע זה. דירוג בסולם אמ אמ אמ: 7.0 מסעדת הנצחון, הרצל 32 (במדרחוב), אשקלון.
מתוך אמ אמ אמ - בלוג טעים . מסעדת הנצחון היא אחד המוסדות הרומניים הידועים בארץ וזכורה לי עוד מילדותי. עם חיבתי הגדולה לאוכל הרומני (ובעיקר לאוכל של סבתי) היה לי ברור שעוד אבקר בה, לגלות אם המוניטין מוצדק. תפרנו טיול סביב האירוע ואחרי שראינו מעט עתיקות ונופים, שמנו פעמינו למסעדה רעבים ומצפים. בכניסה הריחות שקידמו את פנינו הזכירו לי בית והשיחות ברומנית נשמעו מוכרות. מיד כשהתיישבנו הגיעה המלצרית עם כרוב ומלפפונים כבושים וצלחת עם פיתה ופרוסות לחם שאני לא בטוחה אם הגיעו רק מיובשות בלי פאסון או שמא באצטלה של קלויות, בכל מקרה מקומן כבר לא בסלסלת לחם. לראשונות הזמנו: צ'ורבה (15 ש"ח) מרק רומני חמצמץ במקרה זה עם בשר לבן (ברומנית צ'ורבה=מרק כך שבמסעדות שם תיתקלו ברשימה של סוגי צ'ורבה). המרק הגיע לוהט, היה בסדר. אפילו בחיים נלו (שמביקורי היחיד לא היה להיט) הצ'ורבה טובה בהרבה. כרוב ממולא (20 ש"ח) יחידה אחת של כרוב ממולא בתערובת שכנראה מכילה בשר, למרות ש they could have fooled me. הבשר שכן יש בתערובת טחון מאוד דק. מעבר לזה שזה לא תורם לטעם - זה לא סימן חיובי בעיניי. הרוטב חביב ומעט מתקתק. סך הכל לא המנה למעריצי הסרמל'ה (ואני בינהם). כבד קצוץ (15 ש"ח) צלוחית של תערובת שהכילה גם כבד ונטחנה עד דק. כבד קצוץ - זה לא. בתור ממרח בטעם כבד הוא מוצלח, הטעמים היו טובים והמרקם הוא הבעייתי כאן. לעיקריות הזמנו: שיפוד פרגית ושני קבבים (45 ש"ח) הקבב היה טוב, די עדין אבל מוצלח ותמיד אפשר להוסיף מוז'דיי כדי לוודא שתזכרו את החוויה גם אחרי שתגיעו הביתה (רוטב שום שמוגש לצד המנות). הפרגיות היו משונות, מרקמן היה מימי או פלסטיקי, לא מוכר לי ולא מובן. המנה הוגשה עם צ'יפס שהיה מצוין. טוקיטורה עם פירה (50 ש"ח) נתחי פילה לבן שמטוגנים בחמאה ומוז'דיי. הבשר היה טוב מאוד, למרות שהעמדנו פני אמיצים - השום היה מעט יותר מדי ללא מתורגלים, אבל מנה טעימה. כתוספת רצינו להחליף את הממליגה, המלצרית המליצה על פירה והרגיעה אותנו שהוא לא חלבי (למקרה שמפריע לנו, לצד האוינק אוינק). ברגע ששמענו את המחדל ירדנו מיד מהרעיון של פירה אך המלצרית התעקשה שהוא מצוין ונעשה עם בצל מטוגן ולא להחליף. לא התווכחנו. הפירה היה כמו שניתן לצפות מפירה לא חלבי וגם שיירי בצל מטוגן לא נצפו. לא נגענו. לקינוח, למרות האכזבה עד כה, הזמנו פפנאש (16 ש"ח). אמנם הפרוספקטים כבר לא היו מזהירים, אבל המשכנו בכל זאת, וטוב שכך. הסופגניה החמימה והאוורירית נטפה שמנת חמוצה וסירופ דובדבנים חמוצים נפלא ולרגע חשבתי שאני חזרה בהרי בראשוב המושלגים. הצלחה רבתי. השירות: היה בסדר, למרות שלא הייתה התייחסות ממשית לכך שאוכל רב נשאר בצלחות. סיכום: המסע אחר אוכל רומני טעים שלא אאלץ להכין בעצמי - נמשך. נדיר שנשאר כל כך הרבה אוכל בצלחות, אצלנו (ולא נארז הביתה, בכל אופן). הפפנאש היה הדבר היחיד ששווה לכתוב עליו הביתה, והייתי חותמת על אחד נוסף ברגע זה. דירוג בסולם אמ אמ אמ: 7.0 מסעדת הנצחון, הרצל 32 (במדרחוב), אשקלון.